X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Uddannelse henvendt mod spil


Svar
WikzoWikzoSkrevet 10/10-08 14:25 
Jeg søgte lidt på forummet og fandt et par indlæg med samme emne, men de er alle sammen ret gamle og svarer derfor ikke til uddannelserne i dag. Derfor opretter jeg et nyt indlæg.

Jeg går pt. i 2g på en STX-uddannelse med en sproglig linje. Jeg har forskellige overvejelser om, hvad jeg skal efter min gymnasietid. Jeg kunne godt tænke mig noget i retning af udvikling af spil og generelt bare computerbranchen med it og interaktive medier, brugergrænseflade osv.

I sommerferien var jeg på Game Development Camp afholdt af UNF på Aalborg Universitetet. Det var rigtig sjovt, og jeg lærte en masse om, hvordan computer- og videospil bliver til. Jeg fik en folder med en række af deres uddannelsestilbud, og en del af dem ser ret interessante ud.

Jeg tænker især på "Medialogi"-uddannelsen, som bliver beskrevet her:
http://studieguide.aau.dk/Uddannelser/Uddannelse?id=6206
http://www.ug.dk/Uddannelse.aspx?article_id=udb-natvidmedialogi

Desuden er det med denne uddannelse muligt at komme ind på DADIU - Dansk Akademi for Digital Interaktiv Underholdning.

Nu kunne jeg godt tænke mig at høre, hvad I synes om dette. Jeg vil gerne høre jeres erfaringer omkring uddannelser, der har med emnet at gøre, og hvad I mener vil være bedst, hvis man har en drøm om at komme til at arbejde med spil. Jeg vil ligeledes også gerne høre, hvilke erfaringer I har med Aalborg Universitet.

På forhånd mange tak.
TheDukeTheDukeSkrevet 10/10-08 18:55 
Du skal nok først finde ud af hvad det er du vil gerne lave, om det er 3D, level design, programmering osv., og så tilrettelægge din uddannelse ud fra det.
ChronoChronoSkrevet 10/10-08 19:16 
Jeg tror at medialogi på Aalborg Universitet i København er rigtig god. Det jeg har set af folk der har gået der har været ret godt. Det er både design og programmering.

Jeg har læst informatik på Aalborg Universitet og taget et par af semestrene som spilprogrammør. Dermed indeholdt min uddannelse også både programmering og design. Jeg har også været en tur på DADIU hvor vi lavede Pollen Sonata-demoen. Jeg var med som programmør - de fleste andre programmører havde læst datalogi. Skal man med som spildesigner skal man så vidt jeg ved læse multimedier og spildesign på Aalborg Universitet eller noget tilsvarende på ITU.

I dag har jeg arbejde som spildesigner, men her er det nu også godt at kunne programmere så man kan vise programmørerne hvordan de skal gøre :p

Vil du lave grafik er der animator uddannelsen i Viborg og design skolen i København som begge er med i DADIU.
I can't go fighting evil on an empty stomach, you know!
Fox McCloudFox McCloudSkrevet 11/10-08 11:50, rettet 11/10-08 11:54 
LTWW>
Jeg kunne godt tænke mig noget i retning af udvikling af spil og generelt bare computerbranchen med it og interaktive medier, brugergrænseflade osv.

Jeg tror også Medialogy kan være det rigtige så. Der arbejdes med bl.a. flash og html og senere hen en masse C++, OpenGL og Maya/3DSMax (+ rigelige mængder matematik :)
Og det handler netop hovedsaligt om interaktive medier og brugergrænseflader og der er rig mulighed for at dreje det ind på spil.
Desuden bruger de jo Aalborg-modellen, hvilket vil sige gruppearbejde gennem hele forløbet, som skal geare dig til arbejdslivet.

Chrono>
I dag har jeg arbejde som spildesigner

Bare af almindelig nysgerrighed, hvor? :)
(...)
ChronoChronoSkrevet 11/10-08 14:50 
Square Enix - lead designer på Chrono Trigger 4 :p
I can't go fighting evil on an empty stomach, you know!
Fox McCloudFox McCloudSkrevet 11/10-08 18:40 
Imponerende! Og jeg er lige blevet udnævnt underdirektør hos Valve Software :p
(...)
ChronoChronoSkrevet 11/10-08 18:56 
Okay, den var der nok ingen som troede på :D

Det er Cego ApS i Aalborg. Vi laver www.komogvind.dk og tilsvarende sider i andre lande.

Vil du være programmør er der forresten også datamatiker uddannelsen. Det er mit indtryk at den er lidt mere praktisk orienteret end datalogi.

Hvis du ikke vil til København for at få medialogi på Aalborg Universitet, så er der også medialogi i Aalborg - jeg har bare ikke hørt så meget om den, så der må du nok ringe og tale med dem - f.eks. ville det være bedst hvis der var et fornuftigt antal studerende da der så også er en chance for at der er tildelt tilsvarende ressourcer. Ellers er der jo informatik som jeg selv har læst - det er okay men spil-specifikke ting må man selv presse ind.
I can't go fighting evil on an empty stomach, you know!
WikzoWikzoSkrevet 12/10-08 08:36 
Jeg siger mange tak for alle svarene herinde :)

@Fox McCloud:
Du skriver, at der er rigelig mængder af matematik på Medialogi-uddannelsen. Adgangskravet er B-niveau, og jeg har lige nu C-niveau, som jeg vil opgradere snarest. Jeg ved godt, det er lidt ironisk, men hvor meget matematik synes du, der er?

Chrono>
Hvis du ikke vil til København for at få medialogi på Aalborg Universitet, så er der også medialogi i Aalborg

Er det bare mig, eller giver ovenstående sætning ikke rigtig mening - du har skrevet den på samme måde to gange nu :P
Fox McCloudFox McCloudSkrevet 12/10-08 13:56, rettet 12/10-08 14:01 
Så vidt jeg husker er der matematik som fag på 1. og 2. semester og så dukker det op igen senere hen, så der er da noget :) Jeg har dog selv kun læst 2 semestre på uddannelsen. Netop matematikken og programmeringen kørte jeg lidt død i.

LTWW>
Er det bare mig, eller giver ovenstående sætning ikke rigtig mening - du har skrevet den på samme måde to gange nu :P

Det er fordi Aalborg Universitet har afdelinger i både Esbjerg og København, hvor du også kan læse medialogy.
(...)
psychomantispsychomantisSkrevet 12/10-08 18:23 
Det er mit indtryk, at de fleste opgaver indenfor spiludvikling kræver at man har en vis matematisk indsigt. Jeg vil derfor anbefale du opgraderer til A-niveau matematik (det er alligevel også først der man har rumgeometri) og ser om du kommer glad ud på den anden side. Ellers kan man jo drømme om at være koncept artist på spil, men så er det vist lige så realistisk at blive professionel rockmusiker...
HeroldHeroldSkrevet 12/10-08 23:57 
Jeg er lige startet på Medialogi på AAUK i Ballerup, og vi har to moduler matematik om ugen. De består af ca. to timers undervisning og to timers opgaveløsning i fællesskab. Da vi kører efter Aalborg-modellen foregår det i grupperne, så der er rimelig meget hjælp af hente.

B-niveau er nok - resten lærer du på uddannelsen. Femte semester er svjh. fokuseret på spilteori.
This isn't life in the fast lane. This is life in oncoming traffic.Spiller nu: Left 4 Dead 2
DeluxScanDeluxScanSkrevet 13/10-08 07:49 
Jeg kan anbefale Bachelor of IT som udgangspunkt. Svjv. udbydes det i Aarhus, men den 'version' tiltalte ikke mig. Pt. er jeg i gang med 3. semester paa CDU i Darwin, Australien. Med en BIT i bagagen har du erfaring i 3D (Maya osv), netvaerk (CCNA), programmering (Sprog efter valg, og dybde efter valg. Jeg hader programmering, saa jeg har taget minimum). Project management spiller desuden en stor rolle.
Uddannelsen er meget all-round og de fleste spilfirmaer ansaetter folk direkte med BIT , men man kan naturligvis specialisere sig bagefter.

Hvis Australien er for langt vaek, saa er der noget lignende i England - i hvert fald da jeg chekkede for 2 aar siden.
Life is like videogame: It doesn't matter how good you get, you always get zapped in the end.Spiller nu: Battlestations: Pacific, Saboteur, The, Tropico 3
WikzoWikzoSkrevet 13/10-08 15:14 
Jeg tror ikke, jeg kan overskue at tage til et andet land for at få uddannelsen - hvert fald ikke på nuværende tidspunkt.

@Chrono: Hvad består dit job som spildesigner i, hvad laver du sådan generelt? :)
ChronoChronoSkrevet 14/10-08 17:14, rettet 14/10-08 17:14 
Jeg laver mange forskellige ting. Finder på nye koncepter, laver prototyper af disse, laver design dokumentation, tester og balancerer næsten halv-færdige spil, afholder spiltests, taler med folk om hvad de laver, hjælper dem med at tingene bliver gjort bedst muligt og forsøger at holde lidt overblik når de andre er fordybet i detaljerne.
I can't go fighting evil on an empty stomach, you know!
Login for at besvare
Profilnavn
Kodeord
Husk mig