X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Anmeldelser og deres troværdighed


Svar
JinkJinkSkrevet 20/10-06 01:33 
Hvad er egentlig jeres erfaringer med andmeldelser? Læser I andmeldelser før i køber et spil? Og plejer I at have samme holdning som andmelderen?

For mit vedkommende, så læser jeg stortset altid andmeldelser før jeg køber et spil. Det skyldes nok, at jeg synes det er meget at give ca. 500 kr for et spil og derfor bliver jeg nød til lige at tjekke at det ikke er noget pis jeg køber.

Dog synes jeg ikke at det har virket positivt på mig. Min egen opfattelse af et spil er sjældendt den samme som andmelderens begejstring for det. Om det skyldes at jeg 'hyper' mig op over en god karakter og derfor let bliver skuffet eller det er fordi jeg mere interesserer for anderledes spil, som ikke appelerer så meget til andmeldere, det ved jeg ikke. Jeg savner bare de gode gamle dage, hvor man gik ned og kiggede på coveret og så satsede man på at man havde valgt det rette spil.

Er jeg den eneste der føler sådan? :)
DarkenDarkenSkrevet 20/10-06 01:36 
Jeg har nogen gange den opfattelse at nogle anmeldere bær præg af at have spillet/anmeldt for mange spil, de kan nogle gange have svært ved at træde væk og se objektivt på et spil. Og andre hvor de anmelder et spil i en genre som de måske ikke er helt hooked på som andre.
"Watch your back, conserve ammo, and never cut a deal with a Dragon"
TLTLSkrevet 20/10-06 02:37 
Kan en anmelder spille for meget?

Måske bærer en anmeldelse præg af at han ikke har gennemført spillet nok til at vide alt der er at finde i spillet.

Jeg vil altid anbefale at læse flere andmeldelser af samme spil for at få et større overblik.

Men ellers syntes jeg det virker som en god idé at læse om det man skal købe inden man køber, ligemeget hvad det er :-)
What is it Snake?Spiller nu: Guitar Hero, World Of Warcraft
SonicSonicSkrevet 20/10-06 08:38 
Kan kun give dig ret Kobsie.

Jeg læser gerne hvilken karakter spillet får på f.eks. IGN og Gamespot, men læser aldrig deres anmeldelser. Så læser jeg hellere nogle slutbrugers meninger om spillet, hvis jeg virkeligt har brug for, at overbevise migselv om, at jeg skal købe spillet.
Parental Advisory: Explicit Lyrics
nerosnerosSkrevet 20/10-06 09:13 
Sonic>
Kan kun give dig ret Kobsie.

Jeg læser gerne hvilken karakter spillet får på f.eks. IGN og Gamespot,

Det gør jeg også, men det holder ikke altid helt ;-)!
Bashful Neophyte
SeventhSunSeventhSunSkrevet 20/10-06 09:37 
IGN er da ellers almindelig kendt for generelt at give alt for høje karakterer, så det lyder som en dårlig idé drenge :-)
forude venter en teknisk og videnskabelig triumfSpiller nu: Horizon: Zero Dawn, Legend Of Zelda, The: B..., Plants Vs. Zombies: Gar...
JAAJAASkrevet 20/10-06 13:09 
Jeg bruger kun anmeldelser, når der er bestemte aspekter af et spil, jeg er i tvivl om. I disse tilfælde læser jeg minimum 3 forskellige anmeldelser og holder dem op mod hinanden. En enkeltstående anmeldelse kan jeg bruge til meget lidt, med mindre jeg ved, hvad anmelderen står for.
DeluxScanDeluxScanSkrevet 20/10-06 13:15, rettet 20/10-06 13:16 
Karakterer kan man ikke bruge til noget. Jeg læser ALTID mindst IGN, GameSpot og evt. EuroGamer, inden jeg køber et spil. Hvad anmelderen mener er mig egentlig ret ligegyldigt; jeg læser det bare for at få et overblik over indholdet: Hvad går spillet ud på? Hvor mange kan spille online? Hvordan er grafik/lyd/styring?
Anmelderens mening er for mig komplet ligegyldig. Det gælder om at få remset spillets features op og få så mange facts på bordet som muligt.
Life is like videogame: It doesn't matter how good you get, you always get zapped in the end.Spiller nu: Battlestations: Pacific, Saboteur, The, Tropico 3
HyakotakeHyakotakeSkrevet 20/10-06 13:41 
DeluxScan, kan du så ikke lige så godt læse spilproducentens hjemmeside om spillet, og deres "facts sheets"?
RooneyRooneySkrevet 20/10-06 13:53 
Det ville da være dumt, eftersom producenterne altid pynter på hvad spillene indeholder. Ren reklame er hvad det er.
Your right hand comes off?Spiller nu: Xbox 360, PlayStation 3
JinkJinkSkrevet 20/10-06 18:28 
Mit første indlæg er ret dårligt skrevet og jeg kom vidst til at skrive om noget der ikke så meget var mit budskab :)

Jeg tænkte mere på om I har en fordom om et spil, inden i køber det, pga. en andmeldelse og om dette har indflydelse på jer.
Tit er jeg blevet skuffet over spil der har fået 8 og 9 i karakter, selvom spillene egentlig har været gode. Ved at håndplukke spil udfra scores, synes jeg man mister oplevelsen ved selv at finde perlerne. Man har allerede høje forventninger inden man har prøvet spillet og man har derfor en tendens til at blive skuffet.

Der er ingen der kan genkende den oplevelse?
HyakotakeHyakotakeSkrevet 20/10-06 19:53 
Det er jo en _noget_ anden situation, du nu beskriver!

Men bevares, hvis du vil spille samtlige udgivelser til en konsol for ved selvsyn at finde "perlerne" og have et umådeligt godt sammenligningsgrundlag med hundredevis af "lorte"-titler, så værsgo :-)
JinkJinkSkrevet 20/10-06 20:34 
Well, du kan udfra covers og din egen vurdering komme langt uden at du behøver at prøve samtlige spil :) Det gik ihvertfald fint i N64 tiden med den metode. De fleste gange :p
jaesjaesSkrevet 20/10-06 20:46 
Alle spil er gode på æskerne. Så det jo et let valg. Køb de spil med de flotteste billeder på æskerne ;)
HyakotakeHyakotakeSkrevet 20/10-06 22:07 
Hele idéen med en anmeldelse er vel at give forbrugerne en idé om, om en given titel er værd at bruge tid og penge på. (Nogen vil selvfølgelig sige, at nogle spilsites er mere i lommen på spilfirmaerne og blot er en anden form for reklame).

Hvis alle gamere spillede alle titler, var det jo ligegyldigt hvad en tilfældig "professionel" skribent havde af objektive og subjektive udsagn. Så skulle man jo nok selv danne sig sin mening om hver enkelt titel. Men i virkelighedens verden kan en gennemsnits-forbruger vel dårligt nå mere end... ja, hvad kan man egentlig nå, når man også har et liv ved siden af? :-) (Gennemsnitligt 5 titler om måneden? Eller er det for meget? Hvad er grænsen for en "casual gamer"?)
TLTLSkrevet 21/10-06 08:36, rettet 21/10-06 08:37 
En karakter på 8 eller 9 ud af 10 siger, for mig, ikke ret meget. For det får rigtig mange spile efterhånden syntes jeg. Det er kun hvis det er 10 ud af 10 jeg bider mærke i karakteren, ellers bruger jeg en anmeldelse til at få viden og ikke meninger, så den side er jeg enig i.

Men generelt syntes jeg ikke at der er kommet ret mange titler til konsol her det sidste halve år, eller længere, som er ret interesante.
What is it Snake?Spiller nu: Guitar Hero, World Of Warcraft
HyakotakeHyakotakeSkrevet 21/10-06 09:49 
Nej, karakteren i sig selv siger vel ikke så meget. Hvis vi er derude, kan man jo bare bruge 3 karakterer:
1 - Hold dig helt væk. Bras.
2 - Måske noget for dig. Check det ud, hvis du udfra det info du kan finde om spillet synes det lyder godt.
3 - Sikkert køb.

Så er den mere eller mindre ligegyldige graduering væk, og du hår skåret ind til benet hvad angår mulighederne ved en titel: køb, køb-måske, køb-ej.

Når jeg læser anmeldelser skæver jeg kun en smule til karakteren, og mener, at teksten er meget mere vigtig. Jeg har spil i min samling, der har fået meget middelmådige karakterer, men som jeg personligt stadig synes er sjove, fordi de er i en genre jeg godt kan lide. Så jeg kan altså f.eks. godt finde på at skaffe en titel, der kun har fået 57% i gennemsnit ved gamerankings.com - det handler for mig mere om genren (men selvfølgelig skal der nærlæses lidt mere om de "dårligt" belønnede titler, for at undgå fejlkøb).
SlothSlothSkrevet 21/10-06 12:47 
Først vil jeg lige byde Play:Right's gamle ven Okotta tilbage til forummet!

Tilbage til topic:

Jeg går ikke 100% efter anmeldelser, men bruger dem som en guideline til hvad der måske kan bruges penge på.

Min foretrukne metode er at gå på forums, for der kan man nogle gange finde nogle gode indtryk af, hvordan "normale" mennesker ser spillet. Der er selvfølgelig haters imellem, men selv deres kommentarer kan bruges nogle gange.
Kiss me, would you kindly?
JinkJinkSkrevet 21/10-06 13:35 
Der er altså ingen af jer, der har følt at en andmeldelse har haft indflydelse på jeres oplevelse af spillet?
EchoEchoSkrevet 21/10-06 14:46 
Nej, ikke på min oplevelse af spillet.
Når jeg sidder med spillet kørende foran mig, prøver jeg nogen gange at skabe de ting som anmelderen enten kritiserede eller roste, for at se om det er så galt/godt.

Jeg plejer som regl at læse 1-3 anmeldelser før køb. Hvis det er en udvikler som jeg forguder, køber jeg uden at læse noget, og oplever spillet uden at være påvirket af en anmelders kritik.
Jeg hader anmeldere, som prøver at få en følelse frem i deres anmelderser. Jeg vil have at vide, hvad der fungerer og hvad der ikke gør. Jeg gider ikke læse et overflødighedshorn af tillægsord og andet pjat.
Derfor jeg droppede at læse GR's anmeldelser xO
Spiller nu: Okami, Ratchet & Clank: Size M...
Bede-xBede-xSkrevet 21/10-06 17:18, rettet 21/10-06 17:22 
Jeg har det ligesom Sloth og benytter både forums og anmeldelser som guidelines. Herinde er der flere, hvis mening jeg sætter over anmelderne og oven i det, er jeg ofte villig til at tage en chance, hvis spillets præmisser tiltaler mig.

Jeg håber og tror ikke, at anmelderne har indflydelse på min oplevelse af et givent spil, men jeg kan ikke helt afvise det.
Spiller nu: Halo: The Master Chief ..., Dying Light, Earth Defense Force 2025
PapandPapandSkrevet 25/11-14 16:05, rettet 25/11-14 16:10 
Jeg sidder en anelse mundlam efter at have læst anmeldelsen af World of Warcraft: Warlords of Draenor hos IGN Danmark, så jeg må simpelthen lige høre om det er mig den er gal med, eller om det er normen i danske anmeldelser efterhånden?

Anmelderen må være en af de få danskere der ikke har aldrig spillet WOW før, så han vælger at anmelde World of Warcraft som helhed i stedet for den seneste udvidelse. Ikke et ord om noget af det nye. Herligheden belønner han sågar med et 10-tal.

Hvordan pokker er det muligt? Der må vel være en redaktør der kvalitetssikrer bare nogenlunde?

Edit: Og så ser jeg til min forundring, at der er en masse velkendte navne under redaktionen, folk som alle skriver gode anmeldelser. Kunne i ikke lige tage fat i jeres WOW kollega? :D

WOW: WoD hos IGN Danmark
Spiller nu: Mass Effect 2, Star Wars: The Old Repu..., League Of Legends
scavengerscavengerSkrevet 25/11-14 17:42 
For mig er en PC et stykke værktøj, og dermed ikke noget jeg bruger til at spille på.
Så jeg aner intet om/interesserer mig overhovedet ikke for WoW.
Jeg har nogle af dem i min samling, men ikke noget jeg har givet penge for, og aldrig noget JEG har spillet.

Når jeg anmelder spil, tager jeg gerne noget historie med, hvis det er muligt.
Der kommer trods alt nye spillere til hele tiden.
Nemo me impune lacessit
KonsolkongenKonsolkongenSkrevet 25/11-14 18:18 
Papand> Jeg kan godt følge dig i at den anmeldelse ikke rigtig har noget formål. Det kunne måske ha' været interessant læsning, hvad en nybegynder synes om World of Warcraft, hvis det altså havde været præsenteret som almindelig artikel.

Jeg har aldrig spillet WOW, (og jeg tror faktisk heller aldrig jeg har set nogen spille det), så jeg ved intet om det. Men for tidligere spillere, der søger information kan jeg godt forstå at man undres :D
Spiller nu: Phantasy Star IV
PapandPapandSkrevet 25/11-14 22:10 
For mig handler det ikke om at det er WoW eller et pc-spil, det kunne være hvilket som helst spil der har fået en ny udvidelsespakke. Men det er trods alt et spil, som rigtig mange mennesker har spillet og derfor kender til. Når der så kommer endnu en ny udvidelsespakke, så må anmeldelsen da fokusere på netop det produkt og ikke bruge 95% af anmeldelsen på at snakke om hovedspillet. Det burde jo være en omvendt fordeling. Hvad giver han 10-tallet til? Selve udvidelsespakken eller hovedspillet + samtlige udvidelser?
Spiller nu: Mass Effect 2, Star Wars: The Old Repu..., League Of Legends
DarkbeatDarkbeatSkrevet 26/11-14 08:12 
World of Warcraft er en instution efterhånden... Det er et spil det fejre 10-års jubilæum, så jeg syntes også at det er en interessant tilgangsvinkel at anmelde en udvidelse og så forklarer hvordan grundspillet fungere.

På samme vis er der nok heller ikke mange anmeldelser af Call of Duty der forklare at man altså holder venstre aftrækker inde for at sigte og trykker på højre for at skyde, ligesom de heller ikke på TV2 vejret starter hver udsendelse med at sige at solen står op imorgen.

Selvlgelig er der steder hvor alt den slags info er tilgængelig, men jeg er enig i at det ikke behøver at være i den anmeldelse.
JmogJmogSkrevet 26/11-14 23:20 
Wow er også så stort med så meget indforstået i både lore og mekanik at chancen for at hverve nye spillere ved at udgive en udvidelsespakke er lig nul. Den er målrettet mod gamle spillere. Når abonnementstallet stiger ved en ny expansion, så tvivler jeg stærkt på der er ret mange nye spillere. Det er gamle der vender tilbage.
Login for at besvare
Profilnavn
Kodeord
Husk mig