X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Kø til Nordisk spiludviklingsstøtte


Svar
Per SPer SSkrevet 05/07-06 14:34 
Overvældende tilslutning:
Computerspilfirmaer fra hele Norden står i kø efter ny støtte

Ikke færre end 55 nordiske spilfirmaer har søgt om at få del i de 2 millioner danske kroner, som Nordisk Computerspilprogram for første gang i år uddeler i udviklingsstøtte.

Programmet, som er en del af det nordiske kultursamarbejde og bliver finansieret af Nordisk Ministerråd, havde sat den 30. juni som sidste frist for indsendelse af ansøgninger om støtte til udvikling af nordiske computerspil. Hurtigt derefter stod det klart, at det samlede antal søgende virksomheder er langt større end forventet.

- Vi var ret sikre på, at mange nordiske firmaer ville benytte sig af muligheden, men 55 ansøgere overgår alligevel vores forhåbninger, siger Erik Robertson, leder af Nordisk Computerspilprogram.
- Det viser, at behovet for udviklingsstøtte i højeste grad er til stede, men samtidig er det store antal virksomheder også en sund indikation på, at spilindustrien er i kraftig vækst i Norden.

Støtteordningen henvender sig til spilfirmaer og sigter på at give et tydeligt nordisk præg i udviklingen af computerspil til børn og unge. Således stilles der en række krav for at man kan komme i betragtning som ansøger, bl.a. at spilfirmaet er uafhængigt og nordisk ejet, og at spillene mindst vil blive udgivet på ét nordisk sprog.

- Det er meget positivt at se, at så mange spilfirmaer tænker nordisk, men det er lige så vigtigt at bide mærke i, at ansøgerne rent faktisk kommer fra næsten alle de nordiske lande, siger Erik Robertson. Således har man modtaget spilprojekter fra Sverige, Danmark, Norge, Finland, Island og sågar Grønland.

I den kommende måned vil en gruppe af sagkyndige vurdere de indsendte projekter, og herefter vil de 2 millioner støttekroner blive fordelt mellem ca. fem-ti af dem. Efterfølgende vil projekterne blive præsenteret for offentligheden, bl.a. på den kommende spilkonference Nordic Game 2006, som foregår i Malmø den 19.-20. september (www.nordicgame.com).

Nordisk Computerspilprogram blev lanceret den 1. januar, og 2006 er således det første år i et planlagt seksårigt forløb, hvor programmet vil fokusere på at forbedre vilkårene for den nordiske spilindustri. Støtteordningen er en vigtig del heraf, og planen er, at støttepuljen skal ekspandere fra 2 millioner danske kroner i år til 10 millioner i 2011 (www.nordicgameprogram.org).
Spiller nu: -, Prince Of Persia: The F..., GoldenEye 007: Reloaded
Login for at besvare
Profilnavn
Kodeord
Husk mig