X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Provo spil


Svar
millenniummillenniumSkrevet 01/06-06 12:35, rettet 01/06-06 16:44 
http://politiken.dk/VisArtikel.iasp?PageID=456457

Læs artikel og prøv spillene der er linket til. Især 12 september er en noget uvant 'spil' oplevelse. Nogen der deltager i konkurrencen...?

Det er godt at se interessen for denne spilform, som et idealistisk modangreb på de traditionelle amerikanske patriotiske flødebolle-spil, som ikke indskriver nogen 'konsekvens-engine' i spillene.

- Noget man især har savnet i denne tid hvor spil er blevet så svimlende dyre at udvikle.

Jeg begyndte at tænke tilbage til et Amigaspil: Nuclear War, et meget simpelt strategispil, hvor man skal A-bombe sine modstandere sønder og sammen. Sejrer man har man vundet herredømmet over et komplet ødelagt landskab.
The medium is the message.
dRxLdRxLSkrevet 01/06-06 15:10 
Hmmm lyder lidt spændende. Kunne jo være at man kunne få en god idé. Det er jo ikke fordi jeg savner provokerende politiske budskaber jeg gerne vil formidle :-)
SIMDSpiller nu: Pokémon Ultra Moon, Pokémon Omega Ruby, Pokémon HeartGold
dRxLdRxLSkrevet 04/06-06 22:36 
Jeg synes det kunne være fedt at lave "Terror Tycoon".
Det skulle så være lidt alá det geniale "Nuclear War", hvor ingen rigtig vandt.

Èn spiller som lederen af et stort vestligt demokrati og en anden som en religiøs fanatiker.

Samarbejdet skulle så bestå i at hver gang den ene gjorde noget forfærdeligt mod den andens befolkning, ville den anden få "point" til at kunne lave stadig voldsommere (og derved point-krævende) grusomheder tilbage som så igen ville øge muligheden for grusom gengældelse.

Et delmål for begge spillere ville være at få "Præsident-spilleren" genvalgt ved at opretholde terror-kapløbet og derved frygten i befolkningen. I anden runde skulle de så samarbejde om enten at få den religiøse leders befolkning udryddet eller få erstattet demokratiet i det store land med et defakto diktatur hvor forfatningen tillader mere end 2 præsident perioder (meget moderne for tiden). Dobbelt point hvis de kan opnå begge dele i samme tur.
SIMDSpiller nu: Pokémon Ultra Moon, Pokémon Omega Ruby, Pokémon HeartGold
millenniummillenniumSkrevet 05/06-06 10:42 
Det er nu meget obvious at lave politiske-spil der er baseret på nutidens mest omtalte mediebegivenheder. Sikkert også et projekt der ville drukne i andre lignende projekter, så jeg tænkte om man kunne flytte præmissen til et andet område der også kunne trænge til en kærlig hånd:

"Garden Terror"
En kritik af den småborlige facisme: Som en ærke dansk villa-ejer skal man plante meter-høje hække, bygge plankeværk og gitter til sin indkørsel. Man skal indgå nabo-alliancer og styrke sit netværk i nabolaget. Det hele med den fordel af holde 'uønskede' elementer ude fra sit nabolag. - Både invandrere og unge hippier der vil bygge kollektiv.
Som præmie kan man, i ro og mag, isolere sig i sin have, drikke faxe fad og høre dansk-top på radioen. (Måske en slags socialkritisk The Sims, hvor man grundlæggende skal identificere sig med mennesker man ikke bryder sig om).
The medium is the message.
dRxLdRxLSkrevet 05/06-06 10:47 
Hahah, det er en god idé. Så kunne man få kommunen til at ligne Gentofte og nogle af de andre udfordringer kunne være at forhindre at der bliver lavet hjem for udviklingshæmmede i éns lokalområde og især at forhindre at der flytter noget der bare ligner nydanskere ind på vejen (tænk hvad det ville gøre ved ejendomspriserne!) :-p
SIMDSpiller nu: Pokémon Ultra Moon, Pokémon Omega Ruby, Pokémon HeartGold
millenniummillenniumSkrevet 05/06-06 11:17, rettet 05/06-06 11:18 
Nu kommer idéerne:

Poul the Pimp:
Man skal strategisk drive bordelvirksomhed i Danmark, og sørge for at opretholde kontaktpersoner i Polen, Thailand Sydafrika, m.v., som kan snyde desperate kvinde til Danmark. Herefter skal man fordele dem på bordeller og escort-services. Samtidig skal man sørge for at nedbryde kvindernes selvtillid, og sprede tilpas meget frygt hos dem, så de ikke tør flygte eller modsætte sig 'arbejdssituationen'. Også et spil med en kompleks spiller/avatar-identifikation.

Der er sager nok at tage fat på...
The medium is the message.
kidcaffeinekidcaffeineSkrevet 05/06-06 11:29 
Ah ja, "Pimp Spillet", mit ufærdiggjorte projekt fra datalogi på gymnasiet :) Det var tider, indtil min kvindelige lærer gjorde sin mening til kende, og forbød os at lave den slags. Lyseslukker.
RJKRJKSkrevet 05/06-06 13:07 
Husk at konceptet SKAL være multiplayer og at det SKAL baseres på samarbejde mellem spillerne. Det gør netop den slags projekter I her nævner svære at realisere, fordi de normalt er baseret på at man spiller single eller mod hinanden.
»This Is Beginning Of A Fantastic Story«Spiller nu: Fire Emblem: Three Hous..., Hellblade: Senua's Sacr..., Fire Emblem Fates
Login for at besvare
Profilnavn
Kodeord
Husk mig