X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Aaarrrgh-tråden


Svar
HeroldHeroldSkrevet 29/03-06 00:03 
Jeg ved ikke om vi har det, men nu syntes jeg at der er brug for en tråd til at lukke galde ud i.

Her kommer mit mavesure indlæg:

Jeg er forkølet. Det er i og for sig i orden, det er en del af livet, og det giver mig en undskyldning for at fordybe mig i Oblivion... Altså lige indtil i dag.

I dag valgte mit 4 mnd gamle 32" Samsung-LCD-TV at gå i stykker.... Se hele indlægget
This isn't life in the fast lane. This is life in oncoming traffic.Spiller nu: Left 4 Dead 2
3'660 emne(r).

Svar
ElgenElgenSkrevet 29/06-15 15:02 
Nej, i liste Ø er vores eneste punkt på partiprogrammet da væbnet kommunistisk revolution... det troede jeg da enhver vidste (ironi kan forekomme) };-P
Spiller nu: Super Gun, Xbox 360 Elite [Limited..., PlayStation 3
Soren47Soren47Skrevet 29/06-15 15:05 
Jeg mente ift. at gøre det offentlige mere effektivt og fjerne 'ligegyldige' stillinger. Der er alle jo enige.
Jeg ved godt at Liberal Alliance, enhedslisten og Alternativet ikke er enige om de fleste andre ting :b
--Skrevet 29/06-15 15:41 
Tænker ofte at det bliver en gang mudderkastning, hvor man vælter omkring sig med fordomme omkring hvad alle andre gør, uden at vide hvad de pågældende reelt gør. Yep, der er arbejdsløse som ikke ønsker at lave en skid, og synes at det er fedt at være på kontanthjælp og den vej igennem have en masse fritid imens de udnøtter systemet. Ja, der findes syge, som på ingen måde kommer til at arbejde igen, og gerne skal have en værdig tilværelse alligevel. Grunden til at jobcenteret presser på, er netop for at få dem som ikke gider sorteret fra, hvilket jeg egentlig synes er ganske fint. I forhold til de sagsbehandlere jeg samarbejder med til dagligt, oplever jeg, at langt de fleste også ønsker at finde den bedste løsning for borgeren, i de tilfælde hvor det er på sin plads med kontanthjælp og evt. førtidspension.

Generelt er jeg egentlig lidt træt af hele dette politiske cirkus, eftersom jeg ofte oplever at folk er meget gode til at fortælle hvorfor de partier som de ikke selv sympatiserer med er noget lort, hvorimod de samme personer blindt følger eget parti uden at sætte spørgsmålstegn ved dette.
Spiller nu: Animal Soccer World
KillerBean2KillerBean2Skrevet 29/06-15 15:47 
Hele humlen ved det er, at alle partierne er noget lort.
AV Intelligent Terminal
--Skrevet 29/06-15 15:53 
Tænker at partierne nok er gode på hver deres måde, ift at deres retning tilgodeser forskellige behov. Eftersom vi alle er forskellige, vil der aldrig findes noget som gør alle tilfredse. Kunsten er dog at kunne sætte sig ind i, og have forståelse for hvorfor andre har de synpunkter som de nu engang har, i stedet for blot at stemple folk som idiot :D Også selvom man personligt er dybt uenig.
Spiller nu: Animal Soccer World
KillerBean2KillerBean2Skrevet 29/06-15 16:19 
Det forudsætter så, at alle synspunkter indeholder lige store mængder af fornuft. Det er en meget rar tanke, men personligt vil jeg mene, at visse synspunkter korrelerer mere med idioti end andre.
AV Intelligent Terminal
FancyPantsFancyPantsSkrevet 29/06-15 17:18 
Gad vide om LA ikke burde bifalde, at dumme arbejdsløse pædagoger som mig, hjælper med at holde det offentlige forbrug lidt lavere.
Løntilskud i offentlige institutioner, er alletiders grund til, at man ikke behøver ansætte flere kvalificerede hænder. :)

m1chelsen>
Grunden til at jobcenteret presser på, er netop for at få dem som ikke gider sorteret fra, hvilket jeg egentlig synes er ganske fint.

Bortset fra, at mange af de der _virkelig_ ikke gider, men sagtens kan, alligevel formår at få sig klynket udenom alt hvad der hedder krav. :\
PEW PEW PEWSpiller nu: StarCraft II: Legacy Of..., Monster Hunter: World, Warframe
KillerBean2KillerBean2Skrevet 29/06-15 17:34 
Og dem, der virkelig er syge, bliver endnu mere syge.
AV Intelligent Terminal
ProzelProzelSkrevet 29/06-15 18:04 
Nu er jeg en af dem som stemte LA, hvilket jeg aldrig har lagt skjult på, som skyldes det Odin beskrev om det offentlige tidligere. Når det er sagt, så er jeg altid interesseret i at udvide mit perspektiv, og måske ændre holdning/parti ved næste valg, eksempelvis. Jeg kendte ikke udtrykket Trickle Down Economy, og det har læst lidt om og er blevet klogere.

Odin, må man spørge hvilke parti(er) du ser som mulig kandidat til at løse det problem, du selv beskrev?
NaieraNaieraSkrevet 29/06-15 18:23 
Eltan>
Du finder ikke liste Ø som er det parti Naiera stemmer på, på den liste.

Jeg har aldrig stemt på Ønhedslisten.
THERE... ARE... FOUR... LIGHTS!Spiller nu: Final Fantasy VII: Rebi...
KonsolkongenKonsolkongenSkrevet 29/06-15 18:25 
Hvorfor det personlige angreb på Naiera, overhovedet? :/
Spiller nu: Phantasy Star IV
NaieraNaieraSkrevet 29/06-15 18:30, rettet 29/06-15 22:30 
Prozel>
Odin, må man spørge hvilke parti(er) du ser som mulig kandidat til at løse det problem, du selv beskrev?

Her løber vi ind i et problem. Jeg tror at alle partierne ville sige, at de vil af med den slags, men NOGEN har jo indført det (de borgerlige) og ANDRE (de røde borgerlige) har ikke gjort noget ved det.

Det kaldes New Public Management, i øvrigt. Det offentlige og de såkaldt varme hænder der arbejder der, skal bruge lige så meget tid på at skrive om hvad de har lavet, som rent faktisk at udføre opgaverne. For eksempel sygeplejersker der bruger lige så meget tid på at udfylde skemaer, som de gør på at pleje de syge. Man stoler ikke længere på, at de offentligt ansatte gør deres arbejde.
THERE... ARE... FOUR... LIGHTS!Spiller nu: Final Fantasy VII: Rebi...
GreaseballGreaseballSkrevet 29/06-15 18:37 
Odin>
Eltan>
Nej, vi ved at alternativet hvor staten rager al personlig frihed og indkomst til sig som flere herinde er fortaler er den værst tænkelig løsning og aldrig har fungeret og kun vil føre til undertrykkelse af det enkelte individ.

Det ekstreme tror jeg ikke du finder en eneste herinde der vil støtte op om, heller.

Jeg ser meget gerne en gylden mellemvej (som Killerbean også meget fint er fortaler for), hvor vi til en start rydder ud i den offentlige sektor og fjerner hele det der glubende apparat på kommunerne, jobcentrene og udbetalingskontorerne hvis eneste formål er at mistænkeliggøre og jage borgere rundt i systemet. Kontrolorganet udgør nu en større del af kommunernes sagsbehandling end dem der rent faktisk er ansat til at hjælpe mennesker, og det tjener ingen.
Så snart den svulst er skåret bort, tager vi prikkerunden blandt den groteske mængde offentlige mellemledere der kun er med til at forplumre beslutninger og holde bureaukraitet i live for at holde deres egne stillinger relevante. Så snart alt det rådne væv er væk, bliver der ånderum til også at sætte lønningerne op på de tekniske poster, så vi kan tiltrække folk, der er kompetente nok til at vide noget om de systemer, de har med at gøre, så vi ikke gang på gang ser det offentlige pisse milliarder af skattekroner væk på kuldsejlede IT-projekter, der ryger lige ned i foret og videre til skattely hos den lille håndfuld internationale software-mastodonter de opgaver altid ender hos.

Den øvelse alene ville fint kunne financiere de lettelser i topskatten folk øjensynligt er så fokuserede på, uden at vi skal til at vride halsen om på vores svageste. Og samtidig får vores ældre, syge og sindslidende et system, der ikke gør alt hvad det kan for at mistænkeliggøre og modarbejde dem.

Sku et af de mere fornuftige indlæg jeg har læst i kølvandet på denne valg omgang.
--Skrevet 29/06-15 19:14 
Naiera>
Det kaldes New Public Management, i øvrigt. Det offentlige og de såkaldt varme hænder der arbejder der, skal bruge lige så meget tid på at skrive om hvad de har lavet, som rent faktisk at udføre opgaverne. For eksempel sygeplejersker der bruge lige så meget tid på at udfylde skemaer, som de gør på at pleje de syge. Man stoler ikke længere på, at de offentligt ansatte gør deres arbejde.

Det er en forsimplet og ensporet udgave af realiteten. I mit arbejde, bruger jeg cirka 1/2 tid på borger kontakt og 1/2 på dokumentation, planlægning, tværfaglig kommunikation, netværksmøder, osv osv. Man kan vælge at se det som "at nu vil DE kontrollere OS". Jeg ved selv hvor vigtigt løbende og præcis dokumentation er, når jeg overtager en sag. Hvis vedkommende inden mig har sovet i timen vedr. dokumentation, har jeg ikke noget at arbejde videre på, og kan starte fra bunden. Hvis jeg kan gå tilbage og læse omkring hvilke kompetence den pågældende har og evt. genkende mønster ift. adfærd, er det nemmere at fortsætte arbejdet med udviklingen.

Vælger man at skrue ned for denne del, kan det medføre ret store problematikker ift. at fremme en kontinuerlig udvikling (som nærmest er grundlaget i forhold til at tage udgangspunkt i rehabilitering), hvis forskellige kontaktpersoner "tager deres viden med sig", når de stopper. Set i forhold til at der jævnligt er udskiftning og omrokering i diverse stillinger, tænker jeg at denne dokumentationsdel er yderst vigtig.
Spiller nu: Animal Soccer World
Captain NCaptain NSkrevet 29/06-15 19:38 
Så har man købt Batman Arkham Knight i Fona og skal til at spille det.

Ville så lige indløse Scarecrow mission pack koden som jeg fik med spillet.

Så får man sgu en besked om at koden allerede er brugt.... Fra et helt nyt spil... Så ja. Det er jo bare herligt.
Are you sure you want to delete "Your Life.exe" ....OK....... File not foundSpiller nu: Minecraft, Pilotwings Resort, Back To The Future: The...
EltanEltanSkrevet 29/06-15 19:54 
Konsolkongen>
Hvorfor det personlige angreb på Naiera, overhovedet? :/


Hvor ser du et person angreb?
EltanEltanSkrevet 29/06-15 20:01 
Naiera>
Eltan>
Du finder ikke liste Ø som er det parti Naiera stemmer på, på den liste.

Jeg har aldrig stemt på Ønhedslisten.

Så er der trods alt en smule fornuft i hovedet på dig..
FancyPantsFancyPantsSkrevet 29/06-15 20:01 
KillerBean2>
Og dem, der virkelig er syge, bliver endnu mere syge.

Der findes ikke sygdom, kun dovenskab!

Mine forældres ene genbo blev f.eks pludselig helt vildt doven efter 40+ års nedslidende arbejde som syerske, så selvfølgelig skulle hun i konstant aktivering indtil hun kunne gå på pension.
Samtidig led en bekendt af familen, af kronisk mundbæ, så hun var naturligvis fredet lige så længe hun følte for det. :)
PEW PEW PEWSpiller nu: StarCraft II: Legacy Of..., Monster Hunter: World, Warframe
NaieraNaieraSkrevet 29/06-15 20:17, rettet 29/06-15 22:19 
Eltan>
Så er der trods alt en smule fornuft i hovedet på dig..

Det der er vist et personligt angreb.
THERE... ARE... FOUR... LIGHTS!Spiller nu: Final Fantasy VII: Rebi...
--Skrevet 29/06-15 20:28 
Eltan>
Naiera>
Eltan>
Du finder ikke liste Ø som er det parti Naiera stemmer på, på den liste.

Jeg har aldrig stemt på Ønhedslisten.

Så er der trods alt en smule fornuft i hovedet på dig..

Det er lige netop sådan nogle bemærkninger som gør, at politiske debatter bliver ligegyldige. Som jeg læser det, stempler du folk som stemmer Ø til at være "folk uden fornuft". Lidt samme omgang skrammel, som dem som på må og få råber op omkring at folk som stemmer DF er idioter.

Efterhånden som jeg er blevet ældre, er jeg nået frem til den konklusion, at det ikke giver mening at diskutere og argumenter med personer, som ikke er villig til at reflektere og evt. revurdere egne holdninger og standpunkter. Uanset hvad man siger til disse mennesker, vil de kun "hurtigt læse over" argumenter, uanset hvor gode de så end måtte være, hvorefter de bliver arkiveret lodret.

Som min kære pappa altid sagde: "Er dine argumenter svage, råb da højt". Det minder mig meget om de personer, som synes at det er fedt at rakke end på andre partier, uden at tage stilling til hvad der er rygter, fordrejet journalistik, enkeltpersoners dumhedder, m.m., samtidig med at de på værste vis nærmest tror de ved motivet bag alle andres stemme.
Spiller nu: Animal Soccer World
KonsolkongenKonsolkongenSkrevet 29/06-15 20:53, rettet 29/06-15 20:55 
Eltan>
Hvor ser du et person angreb?

I det indlæg hvor du tilsyneladende uden nogen grund beskylder Naiera for at stemme Enhedslisten.*

Jeg synes du burde revurdere din opførsel herinde. Næsten alle af dine seneste indlæg har været sure opstød og dårlig stemning.

EDIT: *Ikke at jeg ser noget galt i at man stemmer Enhedslisten ;)
Spiller nu: Phantasy Star IV
ElgenElgenSkrevet 29/06-15 21:16 
KK: Dejligt at høre (dit EDIT) };-P
Spiller nu: Super Gun, Xbox 360 Elite [Limited..., PlayStation 3
KillerBean2KillerBean2Skrevet 29/06-15 21:22, rettet 29/06-15 21:22 
Hver evig eneste gang jeg har snakket med personer, der ikke havde vildt mange brikker at flytte med, og samtalen havnede i noget med politik, har vedkommende endt med udetale sig stærkt fremmedfjendsk. Det er grunden til at jeg ikke kan lade være med at forbinde DF med lav intelligens.

Jeg er dog godt klar over, at samtlige mennesker i Sydvestjylland ikke er hjernedøde båtnakker, men det er også det, der gør mig mest skuffet. De stemte på DF i ren desperation over, at alle andre partier tilsyneladende sked dem et langt stykke. Det kan jeg sagtens forstå. Men det gør ikke situationen mindre sørgelig.

Det hjalp heller voldsomt meget på resultatet, at socialdemokraterne valgte at give DF gratis reklame med sloganet "Det Danmark, du kender" :D
AV Intelligent Terminal
EltanEltanSkrevet 29/06-15 21:23, rettet 29/06-15 21:24 
Du vælger simpelthen at overse de person angreb og den hadfulde retorik som Naiera og KB2 lægger for dagen i flere af de indlæg som de har skrevet i diskussion omkring politik?

Der er intet at pege på i min opførelse herinde, dén er stueren modsat andres og ja, at jeg har en personlig indkomst på mere end det dobbelte af en gennemsnitlig LO familie gør mig ikke automatisk til et dårligere menneske der udelukkende tænker egoistisk på egen vinding uden skellen til social retfærdighed og ulighed også selvom jeg stemmer på LA. LA lægger i deres partiprogram også vægt lavere afgifter og moms, der kommer alle til gode, ligesom de vil sikre ingen danskere i arbejde betale skat af de første 7000 kroner, osv.
--Skrevet 29/06-15 21:33, rettet 29/06-15 21:35 
KillerBean2>
Hver evig eneste gang jeg har snakket med personer, der ikke havde vildt mange brikker at flytte med, og samtalen havnede i noget med politik, har vedkommende endt med udetale sig stærkt fremmedfjendsk. Det er grunden til at jeg ikke kan lade være med at forbinde DF med lav intelligens.

Jeg er dog godt klar over, at samtlige mennesker i Sydvestjylland ikke er hjernedøde båtnakker, men det er også det, der gør mig mest skuffet. De stemte på DF i ren desperation over, at alle andre partier tilsyneladende sked dem et langt stykke. Det kan jeg sagtens forstå. Men det gør ikke situationen mindre sørgelig.

Det hjalp heller voldsomt meget på resultatet, at socialdemokraterne valgte at give DF gratis reklame med sloganet "Det Danmark, du kender" :D

Vedr. DF og at "folk er fremmedfjensk", så var der på et tidspunkt hvor en fra Sønderborg Slot (direktøren?) gav en række gode grunde til hvorfor han mente at folk i sydjylland stemmer DF. Ena f disse var bl.a., at han havde talt med Sønderborg arrest (så vidt jeg lige husker), og at samtlige indsatte var tyve fra øst europa. I min verden giver det god mening, at hvis man selv er målgruppen for tyveri (husejere i sydjylland) ønsker at få indført grænsekontrol igen. Denne type "fremmedfjensk" er jo ikke ensbetydende med, at man ikke ønsker at hjælpe folk i nød fx. Tænker at der er mange facetter, hvilket også understreger vigtigheden af at man ikke blot drager forhastede "i sympatiserer med hitler, idiot nazi racist svin"- kommentarer.

Og at du muligvis har oplevet DF folk med IQ som en lokumsbørste, er jo ikke ensbetydende med at det er det generelle billede. Det svarer lidt til at generelliserer ved at påstå at "alle på kontanthjælp er dovne", eller at "alle muslimer sympatiserer med IS", osv.

Tænker virkelig at man bør overveje sine ord, ift at generalisere, da man hurtigt kommer til at fremstå snæversynet, uanset om påstandene flyder den ene eller anden vej.
Spiller nu: Animal Soccer World
OdinOdinSkrevet 29/06-15 21:34, rettet 29/06-15 23:11 
Prozel>
Odin, må man spørge hvilke parti(er) du ser som mulig kandidat til at løse det problem, du selv beskrev?

Et rigtig godt spørgsmål. Jeg synes ikke rigtig at nogen af partierne har svaret her.
Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og SF er opmærksomme på, at der er utilfredshed med den offentlige sektor, men deres løsning er at kaste flere midler i den for på den måde at øge kapaciteten. Flere af de borgerlige og liberale partier vil rigtig gerne skære i den offentlige sektor, men lidt groft sagt, så er deres eneste redskab i værktøjskassen en kædesav.
Som jeg ser det, så kræver omlægningen af den offentlige sektor en flok dygtige kirurger der forstår kringelkrogene og kan formå at lægge de rigtige snit uden at ødelægge det raske væv eller slå patienten ihjel. Vi mangler partier der forstår, at det ikke handler om enten at øge eller mindske hele sektoren, men fjerne svulsten - den helt enormt store mængde såkaldte kolde hænder, der har indfundet sig i alle afkroge af kommunerne, jobcentrene og de tilstødende institutioner.

Ingen af partierne lader til at indse (eller i så fald mangler evnen til at kommunikere det videre til deres vælgere), at grunden til at den offentlige sektor er blevet et ineffektivt, svulmende bæst, der sluger flere midler til at brødføde sig selv end at servicere borgerne, er, at det kontrolorgan der i sin tid blev indført under Fogh-regeringen for at dæmme op for udnyttelse af systemet nu er så omfattende, at det næsten har kvalt sin vært. Mængden af regler, kontrol og sikkerhedsforanstaltninger, samt mængden af mennesker, der skal varetage dem, er blevet komplet vanvittigt i omfang. Og paradoksalt nok er det endt med at spilde næsten lige så mange midler - blot uden at borgerne får glæde af dem. Vi er med andre ord endt i en situation hvor alle er utilfredse. At kaste flere penge i projektet er tosset, da langt størstedelen af de penge ender alle de forkerte steder. Og at beskære det hele med et eller andet håbløst Christiansborg-dekret om, at der skal fjernes X tusinde arbejdspladser i kommunerne gør bare det i forvejen ineffektive system endnu mere ineffektivt og håbløst at have med at gøre for borgerne.

Som sagt synes jeg ikke nogen af partierne har løsningen. Jeg har sådan set heller aldrig bekendt mig til noget specifikt parti. Jeg har stemt over hele spektret og ved hvert eneste valg sætter jeg mit kryds hvor jeg synes det gør mest gavn. Denne gang var det i meget høj grad værdibaseret, fordi jeg længe har været led og ked af det menneskesyn både de borgerlige og især liberale partier har været med til at indpode i befolkningen. Selv Socialdemokratiet har været skyldige i at fortsætte den kurs efter de selv kom til magten. Jeg kan simpelthen ikke have at arbejdsløse, syge og sindslidende bliver omtalt som parasitter og undermennesker.
Så selv om jeg udemærket er klar over at Elbæk ikke er en politisk håndværker og Alternativet ikke har noget der bare minder om kontrete, financierede løsningsforslag på mange af de samfundsproblemer vi har, så har jeg stor sympati for det liberal-socialistiske Chomsky-inspirerede projekt og den tone de lægger for dagen - og det vil jeg gerne give en chance.

Jeg tror på at ord har helt enorm kraft. Tone dikterer holdninger og politik, og jeg synes ordene i de senere år har gjort os giftige og ubehagelige overfor hinanden. Medmenneskeligheden stopper ved havelågen og bag de fire vægge får "dem og os"-mentaliteten lov at slå rod i takt med at der bliver brugt gradvist mere og mere dæmoniserende vendinger. Jeg har fundet det skræmmende hvor lidt knagen der skal til i privatøkonomien før ellers gæstfrie og imødekommende mennesker begynder at sparke nedad. - Og især de sidste seks-syv år har lært mig hvor kort der er fra de dæmoniserende vendinger, til politik som begynder at afspejle den dæmonisering.
KonsolkongenKonsolkongenSkrevet 29/06-15 21:38, rettet 29/06-15 21:42 
Eltan>
Du vælger simpelthen at overse de person angreb og den hadfulde retorik som Naiera og KB2 lægger for dagen i flere af de indlæg som de har skrevet i diskussion omkring politik?

Der er intet at pege på i min opførelse herinde, dén er stueren modsat andres og ja, at jeg har en personlig indkomst på mere end det dobbelte af en gennemsnitlig LO familie gør mig ikke automatisk til et dårligere menneske der udelukkende tænker egoistisk på egen vinding uden skellen til social retfærdighed og ulighed også selvom jeg stemmer på LA. LA lægger i deres partiprogram også vægt lavere afgifter og moms, der kommer alle til gode, ligesom de vil sikre ingen danskere i arbejde betale skat af de første 7000 kroner, osv.

Du bliver nødt til at pege dem ud for mig så, for jeg må fuldstændig ha overset dem, ja.

Killer Bean er meget ekstrem i sine udtalelser, men han har mig bekendt ikke lavet nogen personlige angreb. Han har kun udtalt sig generelt.

Underligt at du automatisk blander dårlig opførsel sammen med økonomi. Jeg er ligeglad med at du tjener mange penge. Det er super for dig, og tillykke med det. Det skal ikke forstås sarkastisk, for jeg kan sagtens glæde mig på andres vegne :)
Det har bare intet at gøre med at du er utrolig negativ, men det er spændende at du selv laver den forbindelse :)
Spiller nu: Phantasy Star IV
EltanEltanSkrevet 29/06-15 21:56 
Jeg er super optimist og ikke negativ på nogen måde, det skulle da lige være når blodsukkeret er lavt grundet for megen træning ;)

Du kan selv bladre siderne igennem, det gider jeg ikke gøre for dig og godt at se du også har øje for KB's ekstreme generalisering og hadfulde udtalelser.
KonsolkongenKonsolkongenSkrevet 29/06-15 22:12 
Din sidste sætning er igen utrolig negativ og direkte flabet. Og nu laver du et angreb på mig. Du aner jo faktisk talt ikke hvad jeg har stemt, eller hvilken side jeg står på. Præcis ligesom du ikke vidste hvilket parti Naiera havde stemt på, men du var ikke bleg for at drage vilde konklusioner.

Lad den bare slutte her :)
Spiller nu: Phantasy Star IV
EltanEltanSkrevet 29/06-15 22:54 
Nu stopper du, hvor er det i denne sætning jeg laver et angreb på dig?

"Du kan selv bladre siderne igennem, det gider jeg ikke gøre for dig og godt at se du også har øje for KB's ekstreme generalisering og hadfulde udtalelser."

Det er dig der starter med at skrive KB er ekstrem i sine udtalelser.
KillerBean2KillerBean2Skrevet 29/06-15 23:02, rettet 29/06-15 23:16 
m1chelsen>
Denne type "fremmedfjensk" er jo ikke ensbetydende med, at man ikke ønsker at hjælpe folk i nød fx. Tænker at der er mange facetter, hvilket også understreger vigtigheden af at man ikke blot drager forhastede "i sympatiserer med hitler, idiot nazi racist svin"- kommentarer.

Jeg må nok også hellere understrege lidt tydeligere, at der er forskel på hvordan jeg betragter henholdsvis partiet og dets vælgere. Det er dybest set kun selve partiet DF, der giver mig røde knopper. Jeg hader dem ikke (for det ville være nyttesløsts). Jeg vil bare helst undgå, at de får nogen form for magt.

Jeg forstår udmærket godt at vælgerne har haft forskellige motivationer for at stemme på et parti som DF. Jeg synes bare, det er ret forfærdeligt, at man accepterer fremmedfjendskhed som et redskab, så længe det løser et problem. Det vidner om desperation af en voldsom karakter. Selvfølgelig kan jeg ikke bebrejde folk for at gøre vanvittige ting, når de er desperate, men så må de altså finde sig i, at jeg kalder dem "tosser" ;)

Det eneste jeg kan håbe på, er at vælgerne ender med at bruge partiet som en fingerdukke, og ikke omvendt.

m1chelsen>
Og at du muligvis har oplevet DF folk med IQ som en lokumsbørste, er jo ikke ensbetydende med at det er det generelle billede. Det svarer lidt til at generelliserer ved at påstå at "alle på kontanthjælp er dovne", eller at "alle muslimer sympatiserer med IS", osv.

Jeg sagde heller ikke, at det var DF folk. Det eneste jeg sagde var, at de havde en IQ som en lokumsbørste og var fremmedfjenske. Og da jeg forbinder (partiet) DF med fremmedfjendskhed, kan jeg ikke lade være med at drage en parallel. Jeg har sådan set intet imod, at intelligente mennesker stemmer på DF, men jeg har bare virkelig, virkelig svært ved at lure hvorfor de gør det.
AV Intelligent Terminal
KonsolkongenKonsolkongenSkrevet 29/06-15 23:07 
Eltan>
Nu stopper du, hvor er det i denne sætning jeg laver et angreb på dig?

"Du kan selv bladre siderne igennem, det gider jeg ikke gøre for dig og godt at se du også har øje for KB's ekstreme generalisering og hadfulde udtalelser."

Det er dig der starter med at skrive KB er ekstrem i sine udtalelser.

Det må du undskylde, jeg har misforstået dig. Jeg læste din sætning som at jeg var enig i Killer Beans indlæg. Jeg har sikket læst det som at jeg havde "et godt øje, for KB's...". Det beklager jeg :(
Spiller nu: Phantasy Star IV
KillerBean2KillerBean2Skrevet 29/06-15 23:12 
Eltan>
KB's ekstreme generalisering og hadfulde udtalelser.

Generalisering har jeg muligvis været ret rundhåndet med, men hvornår har jeg været hadefuld?
AV Intelligent Terminal
JmogJmogSkrevet 29/06-15 23:40 
Jeg har selv engang set Killerbean sparke en hundevalp. Han gjorde det vist fordi den så "for sød" ud.
KonsolkongenKonsolkongenSkrevet 29/06-15 23:47, rettet 29/06-15 23:52 
https://youtu.be/VqXn__IAzzA?t=1192

Det er ren KillerBean.
Spiller nu: Phantasy Star IV
--Skrevet 30/06-15 08:09 
Videoen taler for sig selv! KillerBean og hans slæng!
Spiller nu: Animal Soccer World
KillerBean2KillerBean2Skrevet 30/06-15 10:37 
Når jeg er ved stranden og slår smut, bruger jeg også kattekillinger i stedet for sten. That's how i roll.

https://www.youtube.com/watch?v=EueMP1KDAqk
AV Intelligent Terminal
SumezSumezSkrevet 04/07-15 21:02 
Er lidt sent med, så håber ikke folk bliver fornærmet over at jeg kaster mere benzin på bålet...
Men helt ærligt - At give flere penge til dem der allerede har mange af dem, hjælper jo ikke andre end netop dem? Så når det er tilfældet, hvordan kan alle dem der netop stemmer på LA, Konservative, osv. så blive så fornærmet over at de altid skal beskyldes for at stemme egoistisk? Jeg har meget svært ved at se andre forklaringer. Fatter slet ikke at folk kan have ondt i røven over skatter og afgifter. Det er som at have ondt i røven over at dele ud af sin slikpose.
Hvis man ved bare en lille smule om hvordan økonomi fungerer, så bør man også hurtigt kunne indse at formuer er en relativ størrelse, og det er teknisk umuligt at give flere penge "til alle", det eneste man kan rykke ved er balancen, og der er absolut ingen fornuftige argumenter for at gøre den endnu mere skæv.
Spis sundt og tro på dig selvSpiller nu: Gravity Circuit, Bonze Adventure
PapandPapandSkrevet 04/07-15 21:44 
Tjaa, hvis du knokler for at spare sammen til din slikpose, er det så fair at du bliver tvunget til at dele den med folk som ikke har arbejdet hårdt eller taget samme risiko som du? Hvorfor skal du så fortsætte med at knokle? Er det så bedre at vi alle sammen er lige fattige? Når så de der tager risiko forsvinder, og de jobs de skaber ryger samme vej, hvilken slikpose vil du så spise fra?
Spiller nu: Mass Effect 2, Star Wars: The Old Repu..., League Of Legends
SumezSumezSkrevet 04/07-15 22:18 
Jeg forstår argumentationen, og det kan diskuteres i en uendelighed hvor hårdt de folk der tjener topskat virkelig knokler i forhold til dem der ikke gør, ligesom jeg også vil mene at det er rimelig søgt at påstå at topskat fjerner den mindste smule enticement for at arbejde. Men uanset hvor man står på det område, så kan det vel ikke benægtes at det er en egoistisk tilgang at ville have al sin slik for sig selv? :)
Spis sundt og tro på dig selvSpiller nu: Gravity Circuit, Bonze Adventure
JmogJmogSkrevet 04/07-15 23:01 
Nu er der jo meget stor forskel på at være en CEO og tjene 15 millioner om året eller at være en funktionær, der tjener 460.000 om året.

Dem med millionlønningerne har typisk ikke noget betalt overarbejde (selvom de arbejder over). Så der er ikke noget "valg". Når du er nede omkring topskatgrænsen, så er det mere sandsynligt at du har et job, hvor du bliver betalt for de timer du bliver ekstra. Så er det jo langt mindre interessant at arbejde over henover grænsen, hvis du ved at hvis du bliver ved, så får du mindre for en overarbejdsvagt end du gjorde tidligere på året.
KillerBean2KillerBean2Skrevet 04/07-15 23:17, rettet 04/07-15 23:22 
Min mor har fortalt mig, at hun stort set ikke mærkede nogen forskel i økonomien, da hun røg på førtidspension, netop fordi hun tjente ret godt og betalte uhyggeligt meget skat i perioden inden hendes ryg gik i smadder. Så lidt åndssvagt er det da. Men det forhindrede hende aldrig i at knokle :D

Jeg har tit tænkt over, hvordan jeg ville opføre mig, hvis jeg pludselig tjente kassen. Jeg ville SÅ gerne kunne sige, at jeg ville forære hovedparten væk til dem, der havde mere brug for det. Men når det kommer til stykket ville mine scumbag-gener nok overtage styringen og lade grådigheden flyde frit. Basalt overlevelsesinstinkt...

Det er dog for billigt at trække "Vil i da have et kommunistisk diktatur?"-kortet. Selvfølgelig ønsker ingen (der har en smule hjerne) at genoplive den gamle østblok. Og folk, som påstår at Sovjetunionen ikke var "rigtig" kommunisme, skulle simpelthen ha' et los i løgene. Kommunisme i en hvilken som helst form er noget afsindigt lort.

Men der er eddermaneme heller ikke noget at vinde ved at lade kapitalismen få frie tøjler. Mennesket er et alt for primitivt dyr til at kunne håndtere den slags ansvar.
AV Intelligent Terminal
SumezSumezSkrevet 04/07-15 23:44, rettet 04/07-15 23:47 
Jmog>
Dem med millionlønningerne har typisk ikke noget betalt overarbejde (selvom de arbejder over). Så der er ikke noget "valg". Når du er nede omkring topskatgrænsen, så er det mere sandsynligt at du har et job, hvor du bliver betalt for de timer du bliver ekstra. Så er det jo langt mindre interessant at arbejde over henover grænsen, hvis du ved at hvis du bliver ved, så får du mindre for en overarbejdsvagt end du gjorde tidligere på året.

Det er meget gode pointer. Når alle for tiden snakker om at skaffe flere arbejdspladser, er jeg dog ikke sikker på hvorfor mere attraktivt overarbejde for dem der allerede er i arbejde, er af interesse for landet som helhed. :)
Nu er det jo heller ikke fordi formålet ved topskat nogensinde har været at gøre det mindre interessant at arbejde. Jeg har heller ikke hørt om nogen der mister ambition eller siger nej til arbejde, fordi topskatten gør at de ikke synes de får noget ud af det.

KillerBean2>
Min mor har fortalt mig, at hun stort set ikke mærkede nogen forskel i økonomien, da hun røg på førtidspension, netop fordi hun tjente ret godt og betalte uhyggeligt meget skat i perioden inden hendes ryg gik i smadder. Så lidt åndssvagt er det da. Men det forhindrede hende aldrig i at knokle :D

Hvordan giver det nogensinde mening? Min kæreste er på førtidspension, og umiddelbart gør det det ret svært for os at få økonomien til at hænge sammen på trods af at jeg selv tjener udmærket. Det man får er bestemt ikke i nærheden at være en tilnærmelsesvis god løn.
Spis sundt og tro på dig selvSpiller nu: Gravity Circuit, Bonze Adventure
EltanEltanSkrevet 05/07-15 02:13, rettet 05/07-15 02:14 
Sumez>
Er lidt sent med, så håber ikke folk bliver fornærmet over at jeg kaster mere benzin på bålet...
Men helt ærligt - At give flere penge til dem der allerede har mange af dem, hjælper jo ikke andre end netop dem? Så når det er tilfældet, hvordan kan alle dem der netop stemmer på LA, Konservative, osv. så blive så fornærmet over at de altid skal beskyldes for at stemme egoistisk? Jeg har meget svært ved at se andre forklaringer. Fatter slet ikke at folk kan have ondt i røven over skatter og afgifter. Det er som at have ondt i røven over at dele ud af sin slikpose.
Hvis man ved bare en lille smule om hvordan økonomi fungerer, så bør man også hurtigt kunne indse at formuer er en relativ størrelse, og det er teknisk umuligt at give flere penge "til alle", det eneste man kan rykke ved er balancen, og der er absolut ingen fornuftige argumenter for at gøre den endnu mere skæv.

Hvorfor skal jeg dele ud af min slikpose som jeg gennem først en lang uddannelse og dernæst fravær fra familien har mere end fortjent at dele med min bedre halvdel og to små børn? Jeg har da netop taget nogle valg og fravalg for at kunne forsøge min familie og sikre deres og kommenede generationers velstand som netto ikke er større end hvad en familie på diverse offentlige ydelser og bistand er på, dét giver da netop ikke mening i min optik. Så kunne jeg da ligeså godt se passivt til eller flytte fra DK, tror næppe dét er et Danmark du ønsker.
EltanEltanSkrevet 05/07-15 02:17 
Sumez>
Jmog>
Dem med millionlønningerne har typisk ikke noget betalt overarbejde (selvom de arbejder over). Så der er ikke noget "valg". Når du er nede omkring topskatgrænsen, så er det mere sandsynligt at du har et job, hvor du bliver betalt for de timer du bliver ekstra. Så er det jo langt mindre interessant at arbejde over henover grænsen, hvis du ved at hvis du bliver ved, så får du mindre for en overarbejdsvagt end du gjorde tidligere på året.

Det er meget gode pointer. Når alle for tiden snakker om at skaffe flere arbejdspladser, er jeg dog ikke sikker på hvorfor mere attraktivt overarbejde for dem der allerede er i arbejde, er af interesse for landet som helhed. :)
Nu er det jo heller ikke fordi formålet ved topskat nogensinde har været at gøre det mindre interessant at arbejde. Jeg har heller ikke hørt om nogen der mister ambition eller siger nej til arbejde, fordi topskatten gør at de ikke synes de får noget ud af det.




Så er det nok fordi du bevæger dig i de forkerte kredse. Jeg hører tit kva min beskæftigelse fra lønmodtagere og mindre arbejdsgivere at topskatten er en barriere.
SumezSumezSkrevet 05/07-15 10:26 
Eltan>
Hvorfor skal jeg dele ud af min slikpose som jeg gennem først en lang uddannelse og dernæst fravær fra familien har mere end fortjent at dele med min bedre halvdel og to små børn?

Hvorfor har din bedre halvdel og to børn fortjent at få en del af slikposen når alle andre ikke har? Hvorfor er de vigtigere? Hvis vi som land har råd til at hjælpe dem der har brug for det, hvorfor bør vi så ikke gøre det?
Hvorfor har du med din lange uddannelse fortjent langt mere slik end en person der dagligt lider af smerter, og er tvunget til at gå glip af størstedelen af sine planer og aftaler pga. konstante pludselige anfald der tvinger personen til at blive i sin seng? Du er i en situation hvor du er i stand til at tjene mange flere penge end gennemsnittet, og det er da godt for dig. Men hvad får dig til at mene at du fortjener det mere end så mange andre?

Jeg har da netop taget nogle valg og fravalg for at kunne forsøge min familie og sikre deres og kommenede generationers velstand som netto ikke er større end hvad en familie på diverse offentlige ydelser og bistand er på, dét giver da netop ikke mening i min optik.

Jeg kunne rigtig godt tænke mig at høre dig uddybe hvad en familie på offentlige ydelser kan gøre for at nyde ligeså stor velstand som en familie som din der tjener godt og betaler topskat? Eller for den sags skyld bare halvt så stor... For det lyder godt nok langt ude i mine ører.
Spis sundt og tro på dig selvSpiller nu: Gravity Circuit, Bonze Adventure
JmogJmogSkrevet 05/07-15 10:47, rettet 05/07-15 10:48 
Det er godt nok ikke langt fra kommunisme det du beskriver, Sumez.

En person der tjener 600.000kr om året betaler mere i skat end en der tjener 200.000kr om året. Han/hun yder med andre ord mere til den pulje, som staten kan og bør bruge til at hjælpe de svage i samfundet selv hvis der ikke betales topskat. Hvorfor skal man straffes for det?

Hvis jeg bygger et hus og har et værelse mere end jeg absolut har brug for LIGE NU skal jeg så tvinges til at lade en fremmed bo i det gratis? Det er mit hus. Jeg har betalt for det med mine egne penge. Jeg byggede det ekstra værelse, fordi jeg måske får brug for det en dag. Det svarer til at tjene noget ekstra og sætte det ind på sin pension.

Med din logik så bør en person med normal indkomst, som vinder en million i lotto, tvinges til at donere hele gevinsten til staten. Her er der ikke engang tale om hårdt arbejde.
--Skrevet 05/07-15 11:03, rettet 05/07-15 11:07 
Selvom jeg med min indkomst ikke betaler topskat, og sikkert ikke ender i den situation at jeg inden for den nærmeste fremtid kommer til det, kan jeg sagtens forstå at de folk som tjener "mange penge" bliver hæmmet af topskat. Samtidig må jeg erkende, at jeg synes at det er direkte underligt, at folk på diverse overførselsindkomster peger fingre af "de rige", også selvom det i bund og grund er de samme "rige" som betaler den store del af kagen, for at "de fattige" overhovedet har en indkomst.

Jeg synes helt oprigtigt at det er synd for folk som lider af diverse sygdomme, som medfølger at de ikke kan arbejde. Dog har jeg svært ved at forstå argumentet for, at de samme personer "føler at de har ret til" diverse ferieophold, iphones, osv., når det er andre som skal financiere dette.

Sumez>

Hvorfor har din bedre halvdel og to børn fortjent at få en del af slikposen når alle andre ikke har? Hvorfor er de vigtigere? Hvis vi som land har råd til at hjælpe dem der har brug for det, hvorfor bør vi så ikke gøre det?
Hvorfor har du med din lange uddannelse fortjent langt mere slik end en person der dagligt lider af smerter, og er tvunget til at gå glip af størstedelen af sine planer og aftaler pga. konstante pludselige anfald der tvinger personen til at blive i sin seng? Du er i en situation hvor du er i stand til at tjene mange flere penge end gennemsnittet, og det er da godt for dig. Men hvad får dig til at mene at du fortjener det mere end så mange andre?



Med den argumentation, går jeg ud fra at du mener at alle mennesker "bør have det lige godt"? Jeg læser også ud af det, at ens familie ikke bør "have det bedre" end andre i DK. Hvordan tænker du det så ift. resten af verdens befolkning? Bør alle hjælpe alle økonomisk, eller kun i DK? For hvis det er tilfældet, burde vi vel alle sælge vores overflod af computerspil, for at hjælpe folk i Afrika?
Spiller nu: Animal Soccer World
SumezSumezSkrevet 05/07-15 11:22 
Jeg mener (desværre) ikke at alle bør have det præcis lige godt, for så er vi netop ude i den situation hele den blå blok frygter og lader som om vi allerede har, hvor det ikke kan betale sig at arbejde, og der intet er at stræbe efter, ligesom penge reelt set ville miste deres værdi, og det bliver svært at retfærdiggøre nogen form for luksus. (I guess, den kommunisme som jmog i sit lidt for useriøse indlæg mener jeg beskriver et eller andet sted).

Det jeg mener, og som jeg ellers synes bør stå pænt klart, er at alle bør have det godt! Mener du ikke at alle bør have det godt? Hvis der er råd til at alle kan have det godt, hvorfor skulle alle så ikke have det godt? Jmog skal have lov til at have et ekstra værelse han kan bruge til at tørre tøj i, når han ikke gider have nogen skal bo der, jeg synes overskud og luksus er ting der skal være plads til i Danmark, fordi vi har muligheden for det. Men hvorfor er der nogen der skal have 10 værelser de ikke bruger, når flere ikke har nogen?

Og ja, hvis du har råd til en overflod af luksus, så håber jeg da også at du har hjerte nok til at give til dem der hjælper de lande der har behov for det, andet ville igen være temmelig egoistisk Om ikke andet, så er det mit ønske at Danmark som stat er med til at hjælpe dem de kan, hvormed skatten (topskat inkluderet) kan være med til at sikre god samvittighed til dem af os der er slappe eller har for travlt til selv at sætte sig ind i sagen.
Spis sundt og tro på dig selvSpiller nu: Gravity Circuit, Bonze Adventure
--Skrevet 05/07-15 11:32 
Så tror jeg at man skal definere hvad det vil sige "at have det godt"? Tænker at det er et yderst relativt hvornår den enkelte mener at han / hun har det godt.

I forhold til din holdning vedr. "Hvorfor har din bedre halvdel og to børn fortjent at få en del af slikposen når alle andre ikke har?", er jeg stadig ikke sikker på om du med "alle andre" kun mener folk i DK, eller globalt? I tilfælde af du kun mener folk i DK, kan du så ikke uddybe hvorfor du mener at folk i DK har større ret til at blive hjulpet økonomisk, end folk på den anden side af kloden?
Spiller nu: Animal Soccer World
3'660 emne(r).

Login for at besvare
Profilnavn
Kodeord
Husk mig