X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Jyllands-Postens Muhammed-artikel


Svar
flottenheimerflottenheimerSkrevet 31/01-06 22:27 
Er der ikke en af jer der har JPs artikel liggende i digital form, eller som har avisen liggende - og kan lave en indscanning?

Oven på al den debat om artiklen, kunne jeg virkelig godt tænke mig at læse den - det er jo altid rart at vide, præcis hvad man taler om. :-)

Bliv dagens helt, og mail mig artiklen på flottenheimer@gmail.com
- På forhånd tusinde tak for hjæ... Se hele indlægget
· ··~''' Insert coin to continue '''~·· ·
229 emne(r).
« < 1 2 3 4 5 > »

Svar
jaesjaesSkrevet 02/02-06 13:40 
Blossom>
muslimernes opførsel og reaktioner

Jeg synes, du bruger ordet muslimer lige lovlig lemfældigt i flere af dine indlæg. Så lad os lige slå fast: Islam er en fredselskende religion, og det er et ekstremistisk fåtal, som går ind for, eller udøver terror. De mange billeder af muslimer, som jublede efter 9/11, kan måske virke skræmmende, men medierne fik uden tvivl kørt det op på et niveau, hvor det ikke hørte hjemme. Fx var det de samme små filmklip og mennesker, der blev vist igen og igen.
BlossomBlossomSkrevet 02/02-06 13:42 
Nu startede du jo ikke lge med at snakke om erotiske billeder, men derimod brugte du ordet børneporno..

Der er selvf. en vis forkel.

Det er da sikkert og vist, at mange vil blive harme over erotiske børnebilleder i JP, men jeg tror dog ikke at nogen begynder at true med bomber og deslignende..
c¨,) WIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII !!! c¨,)Spiller nu: Harvest Moon: A Wonderf..., Metroid Prime: Pinball, New Super Mario Bros.
TweelTweelSkrevet 02/02-06 13:45 
Jeg prøver kort at svare overordnet (jeg har ikke meget tid før i aften).
Jeg har haft to grundlæggende pointer i denne debat.
1. JP lavede artiklen som en sviner mod så mange muslimer som muligt, og selv om det er deres ret bør man tage afstand til det, og dette kan man sagtens gøre uden at det skader ytringsfriheden. Der er nogle af tegningerne som åbenbart har haft et skjult indhold (bl.a. står der vist at JP er nogle reaktionære provokatører på arabisk i den ene af dem), men der kan ikke herske tvivl om JPs overordnede mål med artiklen og specielt et par af tegningerne, som jeg har nævnt tidligere.
2. Selv om reaktionen fra mange muslimer har været overdrevne og forkerte berettiger det ikke JPs angreb. Desuden er det som altid forkert at skyde skylden på islam som helhed da de samme fundamentalister findes i de fleste (hvis ikke alle) andre religioner, og da der findes moderater muslimer.
Det er af nogen blevet udlagt til at jeg støtter eller sympatiserer med islam eller fundamentalistiske muslimers handlinger. Jeg har skrevet det før, og jeg gør det igen: Intet kan retfærdiggøre terror, og det er lige så forkert at brænde danske flag og billeder af Fogh som det er at sende svinere den anden vej. Det er skidt at størstedelen af verdens muslimer er fundamentalister og følger en tolkning af deres religion som går imod basale menneskerettigheder, men hvis nogen tror at man får dem til at ændre sig ved at råbe til kamp mod muslimer generelt eller sende svinere ud i tide og utide tager de fejl. I øvrigt er der et par af dem som står bag denne linie der selv er kristne fundamentalister, og bl.a. går imod menneskerettighederne fordi de mener at Gud er den eneste der kan give mennesker rettigheder (nogle sidder tilmed i folketinget).
Lad mig gøre det klart at jeg ikke sympatiserer med islam, selv i dens moderate form. Jeg er kristen, og det står jeg ved. Men der er nu engang mange som tror på islam, og jeg kan sagtens acceptere de moderate muslimer som der trods alt er en del eksempler på, også i Danmark. Men de kommer ikke frem i større mængder så længe man kører en konfrontationskurs rettet mod alle muslimer, moderate eller ej.
Det blev lidt længere end jeg egentlig havde tid til, så jeg må smutte nu. Jeg skriver nok igen i aften.
"The planet Orrere is mildly notable for Killer Ortibece Gargle Blasters" - Elite
SeventhSunSeventhSunSkrevet 02/02-06 13:48 
Hyakotake>
Islam er betændt?

Hov hov!

Jeg sagde islam er betændt stof.
Som om i: det er problematisk for en avis at skrive kritisk om islam.
forude venter en teknisk og videnskabelig triumfSpiller nu: Horizon: Zero Dawn, Legend Of Zelda, The: B..., Plants Vs. Zombies: Gar...
BlossomBlossomSkrevet 02/02-06 13:49 
jaes>
Jeg synes, du bruger ordet muslimer lige lovlig lemfældigt i flere af dine indlæg.

Jeg bruger ordet muslimer, fordi denne debt lige netop omhandler muslimer, og fordi det er en af de mest ekstremistiske folkegrupper.

Der skal ikke herske tvivl om at jeg har de samme følelser for nynazister, apartheid, ku klux klan osv..

Og at du mener det kun er et fåtal af muslimerne der opfører sig truende osv., synes jeg ikke er helt korrekt.
Der står mange vrede og truende muslimer og brænder flag, og råber skældsord om danskere i de nyhedsudsendelser jeg har set. Der er jo tale om truende handlinger, som størstedelen af muslimerne tilslutter sig.
c¨,) WIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII !!! c¨,)Spiller nu: Harvest Moon: A Wonderf..., Metroid Prime: Pinball, New Super Mario Bros.
SeventhSunSeventhSunSkrevet 02/02-06 13:52 
Tweel>
JP lavede artiklen som en sviner mod så mange muslimer som muligt...

Ovenstående er din personlige påstand.

Der er objektivt set flere gode grunde til at det ikke passer.
forude venter en teknisk og videnskabelig triumfSpiller nu: Horizon: Zero Dawn, Legend Of Zelda, The: B..., Plants Vs. Zombies: Gar...
WehnerWehnerSkrevet 02/02-06 13:58 
Ejeren af France Soir har nu fyret chefredaktøren for at bringe billederne.
>>Here's some boots and a sandwich<<Spiller nu: Assassin's Creed: Revel..., Elder Scrolls V, The: S...
jaesjaesSkrevet 02/02-06 14:06 
Blossom>
Jeg bruger ordet muslimer, fordi denne debt lige netop omhandler muslimer, og fordi det er en af de mest ekstremistiske folkegrupper.

Nej, den omhandler ekstremistiske muslimer. Fordi måske 1% truer og 1 promille udøver vold, betyder det jo ikke, at muslimer som helhed er ekstreme. Også selvom det til sammenligning er langt færre danskere, der bruger samme metoder. Mennesker verden over, har altså i langt større udstrækning samme værdier, end du giver udtryk for.

Der skal ikke herske tvivl om at jeg har de samme følelser for nynazister, apartheid, ku klux klan osv..

At du sammenligner muslimer med nynazister og Ku Klux Klan, finder jeg meget foruroligende.

Og at du mener det kun er et fåtal af muslimerne der opfører sig truende osv., synes jeg ikke er helt korrekt.
Der står mange vrede og truende muslimer og brænder flag, og råber skældsord om danskere i de nyhedsudsendelser jeg har set. Der er jo tale om truende handlinger, som størstedelen af muslimerne tilslutter sig.

Jeg tror medierne har for stor magt på dig. Størstedelen tilslutter sig netop ikke truende handlinger. Det sagt, kan det naturligvis virke skræmmende, når enkelte brænder flag af, fordi det kunne de fleste danskere ikke finde på. Men man må også se bagom handlingen nogle gange. Masser af danskere bruger eder og forbandelser, når de er utilfredse med noget, at det så er _forholdsvis_ normalt at brænde flag af i visse lande, bygger mere på tradition end ondskab.
HyakotakeHyakotakeSkrevet 02/02-06 14:10 
jaes>
Så lad os lige slå fast: Islam er en fredselskende religion, og det er et ekstremistisk fåtal, som går ind for, eller udøver terror.

Det undrer mig meget, at det ENORME muslimske fredselskende flertal ikke tager MEGET skarpere afstand fra det ekstremistiske mindretals rabiate udtalelser, som oversvømmer vores medier. Vi hører næsten kun om de ekstreme holdninger, og kun få gange fra moderate muslimske grupper, som maner til besindighed.

Det må være sensations-iver? Flinke muslimer er ikke godt læsestof? Og hvis det er tilfældet, er vores medier så ikke næsten lige så slemme til at sortere nyhederne som de muslimske medier og kun bringe hvad de respektive befolkninger ønsker at høre/læse/se?

Den katolske verden har jo ikke været sen til at tage afstand fra, at "nogle få" præsters børnemishandling er engangs-tilfælde og at det absolut ikke er gængs praksis :-)
jaesjaesSkrevet 02/02-06 14:56, rettet 02/02-06 15:53 
Hyakotake>
Det undrer mig meget, at det ENORME muslimske fredselskende flertal ikke tager MEGET skarpere afstand fra det ekstremistiske

mindretals rabiate udtalelser, som oversvømmer vores medier. Vi hører næsten kun om de ekstreme holdninger, og kun få gange fra

moderate muslimske grupper, som maner til besindighed.

Skandaler og rabiate udtalelser sælger, også i Danmark.

Og så ligger der vel det i det, at mange moderate muslimer ikke tør åbne munden pga. alt fra udstødelse fra trossamfundet til direkte vold, fra de mere tvivlsomme kanter.

Iøvrigt er det ikke korrekt, at der ikke tages skarpt afstand i det muslimske miljø. Måske bare for lidt i Danmark (se første link). Der arbejdes også hårdt, er mit indtryk, af de moderate muslimer i Danmark. Men der burde være endnu flere, som åbnede munden i alle henseender, kan vi godt blive enige om.
http://politiken.dk/VisArtikel.iasp?PageID=436169
http://politiken.dk/VisArtikel.iasp?PageID=435575
http://nyhederne.tv2.dk/article.php?id=3579972

Mht. de fredselskende muslimer, så var det en henvisning til Koranen. Koranen opfordrer til fred og medmenneskelighed. At en lille andel af muslimerne, så vælger at se bort fra dette, er utrolig trist, men derfor skal man jo ikke dømme en hel religion og dens udøvere.

Og tænkt på hvor gennem ondskabsfulde kristendommens magtudøvere var for nogle hundrede år siden. Kristne i dag, lever så ikke i en tidslomme i samme grad, som visse muslimer. Og det er er selvfølgelig synd, at ikke alle Islams talsmænd er blevet ordentligt reformerede.

Og når folk råber "Død over Danmark" i demonstrationer, så ja, så undrer jeg mig da over, hvad der foregår i disse folks hoveder. Er det bare en "talemåde"? Mener de det? Føler de pres nogle steder fra, siden de råber det?
BlossomBlossomSkrevet 02/02-06 15:19, rettet 02/02-06 15:22 
Hvis du læser alle mine indlæg i denne debat, så ville du også forstå at jeg ikke generaliserer hele den muslimske religion som værende truende og ekstremistisk.
Jeg kender som sagt personligt flere muslimer som udøver deres religion på en måde jeg har stor respekt for.
Samtidig ved jeg også at de udøver stor respekt for mine holdninger, og for den danske kultur og den verden de nu lever i.

Som tidligere skrevet flere gange, synes jeg dog at der forholdsvis er så mange ekstremistiske muslimer, og så få, der tager afstand fra det, at jeg måske udtaler mig meget generaliserende i denne debat.

Min sammenligning mellem Nynazister, muslimer osv. var mere ment som en sammenligning mellem nogle ekstremistiske grupper der benytter sig af samme fremgangsmåde i mere eller mindre grad.

Generelt synes jeg bare ofte at man ser ekstremistiske muslimer udøve deres had og forvolde massedød.

Hvis vi tager en anden gruppe, som f.eks Nynazister, så vil jeg på trods af, at de (endnu) ikke smider om sig med store bomber og fly i højhuse, stadig sætte dem ind i samme ondsindede gruppe som den had- og dødsudøvende gruppe som ekstremistiske muslimer er.

Jeg frygter dem alle sammen.

Men for din skyld, skal jeg nu prøve på at huske at sætte ordet ekstremistiske ind foran ordet muslimer..

(synes dog stadig det er dybt foruroligende hvor mange "alm." muslimer der verbalt tilslutter sig / ikke tager afstand fra de ekstremistiske gruppers handlinger)
c¨,) WIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII !!! c¨,)Spiller nu: Harvest Moon: A Wonderf..., Metroid Prime: Pinball, New Super Mario Bros.
Alf81Alf81Skrevet 02/02-06 15:24, rettet 02/02-06 15:26 
Blossom>
(synes dog stadig det er dybt foruroligende hvor mange "alm." muslimer der verbalt tilslutter sig / ikke tager afstand fra de ekstremistiske gruppers handlinger)

Du benytter dig vist ikke meget af Danmarks Radio's kanaler?
Ting om dét og pis.
jaesjaesSkrevet 02/02-06 15:35, rettet 02/02-06 15:36 
Blossom>
Men for din skyld, skal jeg nu prøve på at huske at sætte ordet ekstremistiske ind foran ordet muslimer..

Du behøver bestemt ikke gøre det for min skyld, men gør det evt. for debattens skyld. Men indrømmet, jeg skimtede kun dine andre indlæg. Jeg syntes bare formuleringerne i dine seneste indlæg skar så meget i øjnene, at jeg følte, at jeg måtte kommentere dem. For der er rent faktisk rigtig mange som skærer alle muslimer over én kam, og manglende indsigt i de forskellige kulturer er roden til mange fordomme og misforståelser :)
quadquadSkrevet 02/02-06 16:08 
Wehner>
Ejeren af France Soir har nu fyret chefredaktøren for at bringe billederne.

Hvilket er meget naturligt når ejeren var egypter.
WehnerWehnerSkrevet 02/02-06 16:31 
Er han død?
>>Here's some boots and a sandwich<<Spiller nu: Assassin's Creed: Revel..., Elder Scrolls V, The: S...
quadquadSkrevet 02/02-06 16:43 
Ja, det skete straks efter fyringen - hvilket naturligvis gav chefredaktøren selvbestaltet magt over bladet, dette medførte 63 sider med ordkløverislæserbreve.
SøgAArdSøgAArdSkrevet 02/02-06 16:52 
Alf81>
Gud fader bevares... Fatter godt muslimerne. Fatter ikke folk, der ikke fatter at de er sure over at "vi" ikke fatter noget somhelst.

Hvad fatter vi ikke?
Home is where the hardware is..
HeroldHeroldSkrevet 02/02-06 17:02 
SøgAArd>
Hvad fatter vi ikke?

Årh, fat det nu. :D
This isn't life in the fast lane. This is life in oncoming traffic.Spiller nu: Left 4 Dead 2
Alf81Alf81Skrevet 02/02-06 17:06 
Det er bare ufatteligt at folk ikke fatter...
Ting om dét og pis.
BlossomBlossomSkrevet 02/02-06 17:06 
jaes>
For der er rent faktisk rigtig mange som skærer alle muslimer over én kam, og manglende indsigt i de forskellige kulturer er roden til mange fordomme og misforståelser :)

Det har du desværre ganske ret i, og det med at generalisering gælder rigtig mange ting.
Ofte er det på grund af at det mange gange er lettere at gå ud fra, og derefter at det også fremmer forståelsen.

Den ene dag er det den ene muslim det er galt med, den næste dag en anden. Den ene dag er det den ene mand det er galt med, den næste dag en anden. (hvis det nu var mænd der blev generaliseret om)
(ovenstående 2 sætninger er skrevet provokerende og med et smil på læben, dog stadig med en vis portion seriøsitet).

Og selv om det er meget off-topic, så synes jeg at det skal med, når nu jeg bliver "kritiseret" for at generalisere. Man siger også at kvinder er nysgerrige.. Man siger at kvinder ikke kan køre bil. Man siger at mænd kun tænker på sex osv..

Hvis man har haft utroligt mange ensartede oplevelser af noget, så er det meget normalt at man generaliserer.
Det kan være gode oplevelser, såvel som dårlige.

Tilbage på sporet.
Mange ting kan jeg beskyldes for med rette, men mit kendskab til muslimer og deres religion er absolut ikke mangelfuldt. Jeg har i en stor del af min tidlige ungdom (13-16 år) stort set levet sammen med en hel flok af dem.
Jeg har kunnet tale lidt arabisk, samt deltaget som et familiemedlem hos flere familier i alle deres aktiviteter.

Det jeg afskyr mest ved Islam som religion, er at der desværre er en masse muslimske mænd der bruger alle mulige mærkelige fortolkninger af koranen til at gøre som de vil, og behandle andre som de vil.
c¨,) WIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII !!! c¨,)Spiller nu: Harvest Moon: A Wonderf..., Metroid Prime: Pinball, New Super Mario Bros.
Danny SallingDanny SallingSkrevet 02/02-06 17:13 
Noget jeg ikke fatter er hvorfor nogen ingenting fatter, jeg fatter det simpelthen ikke, og det er ikke til at fatte ;-) *lol*
Spiller nu: Call Of Duty: Black Ops, Medal Of Honor (2010) [...
Alf81Alf81Skrevet 02/02-06 17:17 
Der kan du bare se. Du fattede da i det mindste at du ikke fatter noget somhelst, det er da at fatte?
Ting om dét og pis.
PieyanthikosPieyanthikosSkrevet 02/02-06 17:35 
Hvad fatter gør, det er altid det rigtige ;)
RaGeRaGeSkrevet 02/02-06 18:08 
jaes>
Mht. de fredselskende muslimer, så var det en henvisning til Koranen. Koranen opfordrer til fred og medmenneskelighed. At en lille andel af muslimerne, så vælger at se bort fra dette, er utrolig trist, men derfor skal man jo ikke dømme en hel religion og dens udøvere.

Det passer vist ikke helt det der.. Hvis man har læst nogle suraer fra koranen, så ved man, at koranen er alt andet end en fredelig religiøs bog. Det siges jo også, at koranen er skrevet med en krigers blod.

Angående biblen, så har den kristne tro tilpasset sig samfundet som så mange andre og ikke omvendt. Derfor kan vi nyde så godt af vores ytringsfrihed og demokratiske rettigheder.
"Better to reign in Hell than serve in Heaven."
SøgAArdSøgAArdSkrevet 02/02-06 18:09, rettet 02/02-06 18:09 
Det var nok, som der tidligere blev nævnt, forkert at diskutere pågældende situation herinde - niveauet er simpelthent for varierende.
Home is where the hardware is..
DarkenDarkenSkrevet 02/02-06 18:45 
jaes>
Og så ligger der vel det i det, at mange moderate muslimer ikke tør åbne munden pga. alt fra udstødelse fra trossamfundet til direkte vold, fra de mere tvivlsomme kanter.

Siger du ikke selv her at der er noget rivende galt?
Nu har jeg ikke selv læst koranen(kun blevet fortalt om den af folk der i større eller mindre grad følger islam), men hvis den kun opforder fred osv, så forstår jeg ikke alle de handlinger der opstår inden for deres eget trossamfund, hvor vold med døden til følge ikke ligefrem er uhørt. Er det så de arabiske folkefærd den er gal med? for det tror jeg altså ikke på. Hvis islam omhandler fred hvordan kan det så være der er noget der hedder hellig krig?

Vil gerne lige pointer at jeg laver et skel mellem muslimer i et land som danmark og muslimer i lande hvor den regiøse fanatisme minder om den kristne middelalder (eller visse steder i nutidige usa). Jeg respekter at folk har en anden tro, men ikke i den grad, at min egen kultur og frihed skal påvirkes fordi et folkefærd har et samfund der er bygget op omkring en relgion.
"Watch your back, conserve ammo, and never cut a deal with a Dragon"
jaesjaesSkrevet 02/02-06 19:12, rettet 02/02-06 19:27 
RaGe>
Det passer vist ikke helt det der.. Hvis man har læst nogle suraer fra koranen, så ved man, at koranen er alt andet end en fredelig religiøs bog. Det siges jo også, at koranen er skrevet med en krigers blod.

Jeg siger ikke, at der ikke er passager, der er grove, og det samme kan for så vidt siges om biblen. Men i situationer hvor ekstremister har sagt eller gjort noget, som med vestlige øjne, er rablende galt, så står moderate muslimer ofte frem og fortæller, at Koranen og Islam ikke opfordrer til den pågældende handling, eller bare noget der ligner. Det er de samme moderate muslimer, der kalder Islam fredelig, fredselskende osv.

Angående biblen, så har den kristne tro tilpasset sig samfundet som så mange andre og ikke omvendt.

Ja, mht. vold og terror, men ikke nødvendigvis mht. holdninger. De er præcis ligeså mange, hvis ikke flere, fanatikere indenfor kristendommen (og mange andre trosretninger iøvrigt) som for Islam.
JmogJmogSkrevet 02/02-06 19:15, rettet 02/02-06 20:18 
Problemet er fortolkninger. Det var der jo også i sin tid med biblen (og visse steder stadig). "Du må ikke dræbe" bliver af nogen taget bogstaveligt, mens det af andre tolkes som "du må ikke dræbe folk af samme tro".

Når folk bekender sig til en vis fortolkning, så hjælper det ikke meget at grundbudskabet er fredeligt. Kristendommen, Islam og de fleste andre religioner "fejler" ikke noget (hvis man kan sige det på den måde). Problemet har altid ligget i, hvordan præsterne og imamerne udbreder budskabet.
jaesjaesSkrevet 02/02-06 19:24, rettet 02/02-06 19:25 
Darken>
Hvis islam omhandler fred hvordan kan det så være der er noget der hedder hellig krig?

Det er mit indtryk, at muslimerne dårlig nok ved det. Den meste logiske forklaring er vel, at den militante jihad (= hellig krig) i modsætning til den almindelige jihad (som er fredelig), udspringer af forældede traditioner hos visse grupper/klaner af fanatiske/ekstremistiske muslimer. Det er ikke noget den almene og moderate muslim støtter.

Man hører jo også ofte, at mange af de aspekter ved Islam, som mange her i vesten ikke bryder sig om, bygger på traditioner frem for Koranen. Fx kvindeundertrykkelse.
Born2PlayBorn2PlaySkrevet 02/02-06 19:25 
Det handler vel bare om at mennesker pakker deres primitive og hadske tendenser ind i religion?
Swine flu for me and you!Spiller nu: Batman: Arkham Asylum
quadquadSkrevet 02/02-06 22:25 
Born2Play>
Det handler vel bare om at mennesker pakker deres primitive og hadske tendenser ind i religion?

Kunne vi ikke godt blive enige om at det fungerer lige den anden vej rundt?
NaieraNaieraSkrevet 02/02-06 22:27, rettet 02/02-06 22:30 
Kobsies indlæg og tilhørende link er blevet fjernet.
THERE... ARE... FOUR... LIGHTS!Spiller nu: Final Fantasy VII: Rebi...
ChimeraChimeraSkrevet 02/02-06 23:06 
Jeg har også slettet mit eget svar. Vil helst ikke gøre reklame for det site.
gammagammaSkrevet 03/02-06 00:42 
Jeg synes JP ikke gjorde noget forkert. Men de kunne nu godt have tænkt sig lidt mere om. For nogen mennesker er religion=grunden til at leve. Så de synes ikke det er sjovt.

Det jeg synes er dumt var da der var nogen andre som trykte de samme tegninger, som jeg er sikker på at de gjorde for at provokere.
jaesjaesSkrevet 05/02-06 22:34 
Ikke for at åbne debatten igen, men det er mærkværdigt at se alle de hjemmesider, hele denne tåbelige sag har groet.

Petition: Support Jyllands-Posten:
http://www.petitiononline.com/danmark/petition.html

Liste over danske produkter, så amerikanere der gerne vil støtte Danmark, kan lave en mod-boykot ved at købe (flere) danske varer:
http://hnn.us/blogs/entries/21097.html

En pro-amerikansk egypters "Let's boycott the boycott"-kampagne:
http://egyptiansandmonkey.blogspot.com/2006/02/lets-boycott-boycott.html

SupportDenmark.com med sidens mantra på en hulens masse sprog, samt "Støt Danmark"-bannere og andre pudsigheder:
http://skender.be/supportdenmark/

- Denne banner fra siden er fin :)
http://skender.be/supportdenmark/other/ilove1.gif

No4denmark.com - Angiveligt et anti-dansk site (på arabisk), bl.a. med liste over danske produkter, så interesserede kan støtte boykotten:
http://www.no4denmark.com/

Support Freedom of Speech - Petition med fokus på Danmark:
http://www.petitionspot.com/petitions/freespeech1
DarkenDarkenSkrevet 06/02-06 02:59 
hehe læste en del at siderne og links derfra.
Taget ud af context:

",I say: I find it odd that their
were so many danish flags readily available to burn.."

Nej har ikke lige fulgt med i hvor mange flag der er blevet brændt, men jeg kunne godt lide tanken.
"Watch your back, conserve ammo, and never cut a deal with a Dragon"
RitesRitesSkrevet 06/02-06 04:39 
Det tænkte jeg også.

Jeg bor i Danmark og aner ikke hvor jeg skulle købe et flag, hvis jeg ville have et.

Men i et Jihad land har de vel flagbutikker som sælger alverdens flag... lige ved siden af tændvæsken.
» a winner is you «
King ChaosKing ChaosSkrevet 06/02-06 06:05, rettet 06/02-06 06:06 
Rites>
Jeg bor i Danmark og aner ikke hvor jeg skulle købe et flag, hvis jeg ville have et.



Kom nu. Et hvert byggemarked har en afdeling med flag. Det samme gælder skibsprovianteringer i alle havne. Desuden ligger (lå?) der en flagbutik på Nørreport (KBH).
ChronoChronoSkrevet 06/02-06 08:14 
Min onkel har en fabrik der laver flag. Jeg kan da lige høre om krisen har været god for hans eksport :)
I can't go fighting evil on an empty stomach, you know!
MarcusMarcusSkrevet 06/02-06 12:05, rettet 06/02-06 12:11 
ronaldo>
Jeg gider ikke at høre nogle undskyldninger. Hvis JP kørte en artikel hvor der var erotiske billeder af børn, der stadig overholdte loven, hvad ville jeres reaktioner så være?

Lovgivning eller ej, nogle emner er bare "too hot to touch".

Det afgørende er om det er uetisk eller ej. Ikke hvordan lovgivningen er. Loven tillader også mange andre sygelige ting. Der har da også været skrevet artikler om pædofile, når det bliver ved litteratur(/ren fantasi/tanker) og ikke billeder(udøvelse) så kan jeg ikke se at det kan være forkert. Det kan være sygt, men ikke forkert.

Jeg er umiddelbart også for ytringsfrihed i dette tilfælde. Men jeg er også anti-religiøs. Men jeg kan godt se at det kan være lidt svært i nogen situationer. For man må ikke personligt provokere folk eller afbrænde billeder af hinanden. Muslimer føler sig vel på samme måde beslægtede med Muhammed og bliver derved stødt. (Ved negativ omtale/handling heraf) Men da det blot er en tegning virker det lidt langt ude. Hvis der f.eks. stod at Muhammed var en idiot eller han var i klovnetøj så ville det give mere mening. (Altså negativt ladet fremfor neutralt)
JAAJAASkrevet 06/02-06 13:08, rettet 06/02-06 13:09 
Marcus F.M>Hvis der f.eks. stod at Muhammed var en idiot eller han var i klovnetøj så ville det give mere mening. (Altså negativt ladet fremfor neutralt)

Jeg forstår egentlig slet ikke, hvordan denne 'detalje' er gået dig forbi, men han er fremstillet med en bombe i turbanen. Det kan vel dårligt betegnes som ensidigt objektivt eller neutralt.
JmogJmogSkrevet 06/02-06 15:05 
Og så var der jo også de falske beskrivelser af tegningerne, som uroen jo primært er baseret på.

De oprindelige tegninger var bestemt ikke alle sammen "sobre", men de beskrivelser som der er blevet propaganderet dernede er jo meget værre.
RitesRitesSkrevet 06/02-06 15:08 
Ja, men det at snakke om tingene er jo desværre for sent.

Vi er jo så godt som i krig nu.
» a winner is you «
ChimeraChimeraSkrevet 06/02-06 15:16 
En krig hvor den ene part råber og skriger, og den anden part ikke rigtigt gør noget, er nok ikke helt det de fleste forbinder med en krig.

Hvis de går besærk heroppe og der skal til at gribes til våben, så sker der ting og sager og det er det jeg frygter.
RitesRitesSkrevet 06/02-06 15:46 
At angribe dansk jord, ser jeg, og mange andre, som en krigserklæring.

Og jeg frygter da også at der sker ting og sager. Men hvis de ikke giver os noget valg, håber jeg bare at vi kan sørge for at de "ting og sager" sker i deres baghave og ikke vores.
» a winner is you «
MarcusMarcusSkrevet 06/02-06 18:20, rettet 06/02-06 18:37 
Jeg tvivler i meget høj grad på at det går så vidt.

JAA>
Marcus F.M>Hvis der f.eks. stod at Muhammed var en idiot eller han var i klovnetøj så ville det give mere mening. (Altså negativt ladet fremfor neutralt)

Jeg forstår egentlig slet ikke, hvordan denne 'detalje' er gået dig forbi, men han er fremstillet med en bombe i turbanen. Det kan vel dårligt betegnes som ensidigt objektivt eller neutralt.

Jeg er måske lidt isoleret fra dele af den fjernere(ikke personlige) verden i mit studieliv. (Nyhederne) :) Tak for informationen.
Hmmm ja, det ændrer jo noget på sagen.
Michael_Michael_Skrevet 06/02-06 18:47 
Marcus F.M>
Jeg tvivler i meget høj grad på at det går så vidt.

Helt enig.
Egentlig undrer det mig stadig hvordan de ved det er profeten Mohammed hvis de aldrig har set ham;)
BobbeBobbeSkrevet 06/02-06 19:00, rettet 06/02-06 19:20 
Vil det sige, at du også tvivler på om det er Christian IX på malerier, da ingen nulevende har set ham? :P

Edit: Argh pis.. rettede teksten, så den passede til overstående, som jeg først havde misforstået. Desværre var jeg lidt for langsom...
Spiller nu: Wii
JmogJmogSkrevet 06/02-06 19:09 
Palmer Eldritch>
Egentlig undrer det mig stadig hvordan de ved det er profeten Mohammed hvis de aldrig har set ham;)

De har jo heller ikke set tegningerne. De har imidlertid fået at vide hvordan tegningerne ser ud (og desværre også hvordan de ikke ser ud), og det er det, som de farer i flint over.
Michael_Michael_Skrevet 06/02-06 19:16, rettet 06/02-06 19:18 
Bobbe>
Vil det sige, at du også tvivler på om Christian IX fandtes, da ingen du kender har set ham?

Christian IX har aldrig eksisteret, det ved enhver da.

Og sammenligningen er ikke helt i orden, da jeg mente billeder, tegninger etc af Mohammed, ikke den rigtige person.
229 emne(r).
« < 1 2 3 4 5 > »

Login for at besvare
Profilnavn
Kodeord
Husk mig