X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

King Kong


Svar
KalicolaKalicolaSkrevet 18/12-05 13:21, rettet 18/12-05 13:37 
Underligt at dette emne ikke er oprette endnu...

Jeg så filmen igår. Og jeg må erkende at peter jakson er kongen over dem alle. Effekterne overgår alt hvad der hidtil er set. Historien er go, figurerne er interessante. Det hele fungerer super godt... Den skal ses igen på mandag, og den skal vold-glos på dvd. Så er det sagt...

Hvad mener I andre?
For The Love Of The Game
nerosnerosSkrevet 18/12-05 18:16 
Jeg er en smule skeptisk, men jeg skal da helt sikkert se den ved bare ikke om det bliver i bio eller på dvd. Glæder mig mere til at se The Chronicles of Narnia.
Bashful Neophyte
HankyHankySkrevet 18/12-05 18:20 
Jeg er så småt overbevist...

Link...
Spiller nu: Astro Bot: Rescue Missi..., Travis Strikes Again: N..., Wonder Boy: The Dragon'...
RonaldoRonaldoSkrevet 18/12-05 18:36 
Junglen var klasse porno for øjnene, med aben som den helt store attraktion. Jeg kan ikke forestille mig det arbejde der er blevet lagt i at skabe den digitale gorilla.
BeanoBeanoSkrevet 18/12-05 19:59, rettet 18/12-05 21:10 
Så den i torsdags og fandt filmen fantastisk - fængslende fra start til slut selv om man kendte historien og den var over tre timer lang.
Genial casting, skuespil (godt at se Gollum igen :)) og intruktion.
Mit eneste kritikpunkt var specialeffekterne som jeg ikke syntes var helt i top.. nogle steder så animation og lys bare forkert ud, f.eks. "dino-kapløbet" kunne have været betydeligt pænere lavet. Kong er dog helt perfekt lavet trods lidt goofy-udseende :)

Bestemt en fantastisk film som skal købes på DVD ASAP... Ext. Edition, Peter?
nerosnerosSkrevet 18/12-05 21:06 
Når jeg slet ikke har tænkt over, at Aben faktisk kunne være rent computerlavet så må det jo være overbevisende godt lavet. Men Jack Black carstingen synes jeg altid har været et mærkeligt valg af Peter Jackson, men det skal jo ses for at man forstår.
Bashful Neophyte
KTCKTCSkrevet 18/12-05 23:55 
Første del kunne jeg godt lide, selv om der i min mening var lidt for meget "forspil" i starten. Da man forlader øen må jeg indrømme, at jeg småkedede mig. Som en ballon hvor luften bliver lukket ud, synes jeg både handlingen og skuespillet gik i stå. Nu vil jeg ikke spoile, så derfor kommer der ikke yderligere uddybelse af dette :)
A small cog? Now that you mention it, I know a puzzle about an object that almost fits that description.
HyakotakeHyakotakeSkrevet 19/12-05 00:05 
Neros, hvad mener du med at Kong "kunne være" CGI? Den ER CGI.

Mægtig film! Men den kritiske røst må nok sige: lidt langtrukken ind imellem, og lidt for overdrevet i nogle actionsekvenser (mindre "oomph" ville faktisk have haft større effekt).

Måske kunne Peter Jackson lave en "Director's Truncated Edition" på 2 timer og et kvarter :-) Mange scener kunne let barberes ned eller udelades.
HeroldHeroldSkrevet 19/12-05 00:58 
Han mener vel at den er så godt lavet at han ikke lagde mærke til at det var CGI :)
This isn't life in the fast lane. This is life in oncoming traffic.Spiller nu: Left 4 Dead 2
OuroborosSlayerOuroborosSlay...Skrevet 19/12-05 01:29 
Helt klart biografbilletten værd. Resultatet tror jeg ikke kunne have været synderligt bedre - synes dog, at besøget på øen bliver lidt for langt, med lidt for mange/lange actionssekvenser.

Men til trods for dens kvaliteter, er det nok ikke en film jeg køber på DVD - én gang var lissom nok; i modsætning til Ringenes Herre, men det var nok fordi jeg havde et forhold til historien i forvejen - King Kong kendte jeg kun perifirært.
元気ですか。
TLTLSkrevet 19/12-05 03:52 
Herold. Jeg tror ikke at han har set den endnu...

Jeg syntes også at den er sublim, kan varmt anbefales. Og at Dinoerne ikke er super flot lavet, er lidt ligemeget i min bog. De er ikke så flotte som Kong, men stadig rigtig livagtige :-)
What is it Snake?Spiller nu: Guitar Hero, World Of Warcraft
HeroldHeroldSkrevet 19/12-05 09:08 
Så er der heldigvis trailere :)
This isn't life in the fast lane. This is life in oncoming traffic.Spiller nu: Left 4 Dead 2
nerosnerosSkrevet 19/12-05 12:44 
Herold>
Han mener vel at den er så godt lavet at han ikke lagde mærke til at det var CGI :)

Jeps det er lige det jeg mener, og nej jeg har ikke set den endnu kun trailers.
Bashful Neophyte
MadsMadsSkrevet 19/12-05 15:13 
King Kong anno 2005. Jeg må indrømme at jeg havde troet Peter Jackson ville have lavet den langt mere mørk, historien er så fantastisk god, og med de muligheder han må siges at have efter LOTR-trilogien synes jeg den var skuffende mainstream. Jeg synes altid der bliver talt om at kunstnerne får mere frie hænder, efter de er blevet SÅ store, men alligevel bliver resultatet aldrig hvad man kunne forvente, af at se på deres fortid. På den anden side kunne filmen også have været langt dårligere, havde det været en hvilken som helst anden Hollywood-instruktør. Var det ikke Peter Jackson havde vi ikke set alle disse fortidslevn og uhyrer, jeg elskede at han ikke kunne stoppe, det var for mig intet kritikpunkt.
Effekterne var dog generelt en skuffelse, dinoerne i Jurassic Park var mere livagtige end disse.

Jeg synes sagtens det kan forsvares at lave et remake af King Kong, budskabet vil altid være aktuelt, og pakket ind i sådan en smuk historie som i King Kong, kan man ikke klage. Det vil altså sige; det kan forsvares at lave et remake til dem der ikke går ind og ser de gamle film, jeg vil ikke anbefale den til dem der har set 30'er (og måske 70'er) udgaven, kun hvis man er CGI interesseret, jeg tvivler dog på at dette er et eksempel på hvor meget vi kan nu, jeg tror vi kan mere.

King Kong er også et enestående eksempel i Hollywood lige nu, på hvad der kan forsvares at lave remake af. Det er pinligt hvor stor en genbrugsspand det er for tiden, er der ikke en eller anden der kan holde Spielbergs klamme hænder fra gamle sci-fi klassikere?
"cinema replaces our gaze with a world in harmony with our desires"
jaesjaesSkrevet 19/12-05 15:36, rettet 19/12-05 15:36 
Mads>
jeg vil ikke anbefale den til dem der har set 30'er (og måske 70'er) udgaven

Jeg kan kun svagt huske 70'er-versionen, men efter hvad jeg har kunnet læse mig til, har den taget sig en del friheder mht. historien, så lige dén version bør have lavest prioritet.
MadsMadsSkrevet 19/12-05 18:33 
Korrekt, der er taget en del friheder, men meget af den ligger alligevel op ad den originale. Den er desuden groft undervurderet.
"cinema replaces our gaze with a world in harmony with our desires"
HyakotakeHyakotakeSkrevet 19/12-05 19:29 
Jeg kan nærmest ingenting huske fra de gamle 33- og 76-versioner (stor abe fanges og tages til storbyen), men imdb.com har noget trivia om den nye, som i hvert fald underbygger, at der er brugt scener og gjort homage til forgængerne.

King Kong trivia
WehnerWehnerSkrevet 19/12-05 21:33 
Jeg kan huske fra 76-versionen, at de planlægger at bruge Kong i en reklamekampagne, der skal trumfe Hellesens Tiger-kampagne. Tror jeg. Den helt gamle har jeg kun set klip fra.
>>Here's some boots and a sandwich<<Spiller nu: Assassin's Creed: Revel..., Elder Scrolls V, The: S...
KalicolaKalicolaSkrevet 20/12-05 09:43 
Nu har jeg set den igen... Og jeg har et spørgsmål til jer kritikere... Hvorfor ser dinoerne ikke realistiske ud???
For The Love Of The Game
HyakotakeHyakotakeSkrevet 20/12-05 10:02, rettet 20/12-05 10:04 
Det er lidt svært at beskrive uden at poste en masse billeder eller sidde og se selve scenerne og kommentere. Men generelt manglede der lidt tekstur i huden, og lyssætningen er også blevet nævnt i en post højere oppe. Desuden var nogle bevægelser ikke specielt virkelighedstro.

EDIT: Hmm, "virkelighedstro"? Ja, altså sammenlignet med nulevende dyr/reptiler og "Jurassic Park"-øglerne. Der er vel ingen som vil påstå at de VED hvordan det så ud når dinoerne gik rundt. :-)
MadsMadsSkrevet 21/12-05 18:02 
Hyakotake>
EDIT: Hmm, "virkelighedstro"? Ja, altså sammenlignet med nulevende dyr/reptiler og "Jurassic Park"-øglerne. Der er vel ingen som vil påstå at de VED hvordan det så ud når dinoerne gik rundt. :-)

I de fleste sci-fi film skulle der gerne være et-eller-andet man ikke har set før, selvfølgelig kan man bedømme om det virker realistisk. Jeg kan vel godt sammenligne forskellige flyvende tallerkener, selvom jeg aldrig har set en flyvende tallerken, og ikke ved om de rent faktisk hænger i en tråd og dingler fra himlen eller bliver holdt oppe af en eller anden kraft.
"cinema replaces our gaze with a world in harmony with our desires"
BeanoBeanoSkrevet 21/12-05 18:57 
Darknon>
Nu har jeg set den igen... Og jeg har et spørgsmål til jer kritikere... Hvorfor ser dinoerne ikke realistiske ud???

Ikke så meget at de ikke se realistiske ud, men mere at personer, dinoer og omgivelserne ikke helt passer sammen - som om at lyset er forkert. Mest tydeligt i "dino-kapløb" scenen.
HyakotakeHyakotakeSkrevet 21/12-05 20:04 
Mads>
I de fleste sci-fi film skulle der gerne være et-eller-andet man ikke har set før...

Det har jeg egentlig ikke behov for. Så længe historien er god, gør det ikke noget, at effekterne er set i tidligere film. Men det er da klart en bonus, hvis man får både god historie og ekstra ikke-før-sete effekter.
MadsMadsSkrevet 21/12-05 21:23 
Du mister fuldstændig min pointe. Jeg siger bare at man selvfølgelig kan vurdere noget, selvom man ikke har set det før.
"cinema replaces our gaze with a world in harmony with our desires"
millenniummillenniumSkrevet 21/12-05 22:31 
Fik også set King kong i går aftes, og må sige at det er top-class popcorns-underholdning. Så visuelt bragende fantastisk, at det var et slag på nethinden. - Men så var den heller ikke mere end det.
Misforstå mig ikke, jeg syntes det var en fantastisk film, men ikke så dybsindig som eks LOTR var. Enkelte steder prøver den at sige noget dybt (noget om at sælge drømme for en indgangsbillet, og filminstruktørens storhedsvanvid), men det forbliver meget halvhjertet og fladt beskrevet.

Det er jo også en svær film at lave egentlig. Let's face it: King Kong må nok være én af filmhistoriens mest bizzare kærlighedsfortællinger. Men Jackson slap meget hæderligt fra scenerne hvor kvinden og aben virkelig gir' den gas med følelserne for hinanden.

Lækre actionscener, og især i scenen med kæmpe-insekterne kan man mærke at splatter-Jackson virkelig er på hjemmebane. Visse actionscener bliver måske meget lange, og der er lidt for mange af dem, så de virkelige flotte scener drukner lidt i alt det andet larm.

Den får fire ud af seks klaphatte.
The medium is the message.
Login for at besvare
Profilnavn
Kodeord
Husk mig