X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Artikler om CGI?


Svar
The BruceThe BruceSkrevet 22/11-05 15:23 
Hej allesammen!

Jeg skal til at skrive et projekt om brugen af CGI i film, men jeg har lidt svært ved at finde kilder til det. Er der eventuelt nogen af jer, der har links til sider/artikler, der omhandler CGI'ens udvikling/historie op gennem tiden?

... og især interviews eller lignende, der tager fat i problemer/ulemper mht. til den tunge brug af CGI set i forhold til filmkunsten, historieformidlingen og budgeteringen ville jeg i høj grad kunne bruge til noget!

P.s. Kender I nogle post-production steder her i DK, der laver CGI effekter til film?

På forhånd tak- AL hjælp vil være meget velkommen!
"I have a briefcase that turns into a helicopter!"- James Bond
la0sla0sSkrevet 22/11-05 17:23 
Hvad er det præcist du skal skrive om? Er det en ren beskrivende opgave, altså en der kun vil fortælle om udviklingen af CGI, og det rent tekniske ved CGI i film? Eller er det en opgave om hvad der sker med film hvor CGI er i. Hvilken rolle det spiller i filmene den slags optræder i? Eller er det en mere historisk opgave, der vil snakke om at der er sket en ændring inden for filmmediet efter CGIens indtog? Eller blandinger? Jeg tror bare det vil være nemmere at hjælpe hvis man kender fokus.
Hvad sker der?
The BruceThe BruceSkrevet 23/11-05 13:21 
Vi skal skrive en længere redegørelse for CGI'ens historie indenfor filmmediet- altså de første spæde skridt, hvor man har benyttet sig af en computer til at skabe visse elementer på skærmen. Elementer, der ellers ikke ville være mulige at lave. (...pga. budget, begrænsninger indenfor kamerateknikken eller rent logistisk set, hvor man bare ikke 'kan' filme)

Vi erkender, at der er forskel på 'visuelle effekter' og CGI, og vores fokus skal ligge på CGI, men vi har haft adskillige diskussioner, hvad angår definitionen af CGI (Computer Generated Images). Vi kan f.eks. ikke helt blive enige om, hvad en effekt som 'Morphing' hører ind under, da det jo er en 2D effekt, der består af to 'reelle' billeder, der forvandles fra det ene til det andet. Denne forvandling bliver jo udregnet af en Computer, men gør det det så til CGI eller ej...?

Vi vil også have et afsnit, der omhandler fordele og ulemper ved den støt stigende brug af CGI i film. Budgetmæssigt burde der selvfølgelig være fordele, der gør CGI'ens anvendelse plausibel for det enkelte produktionsselskab, men jeg tager tit mig selv i at blive 'hevet ud af filmverdenen', eftersom CGI effekterne bare ikke er gode nok til at gøre verdenen på skærmen troværdig.

...og midt i alt det her- er vi så ved at miste filmen som kunstform? Er hele den kunst, filmskabelsen er, blevet tilsidesat for i højere og højere grad at blive erstattet af billeder, der næsten udelukkende skabes i en Computer og aldrig er blevet filmet.
"I have a briefcase that turns into a helicopter!"- James Bond
The BruceThe BruceSkrevet 29/11-05 15:09 
Bump- er der ingen, der har en lille anelse, hvor sådanne artikler kunne findes?
"I have a briefcase that turns into a helicopter!"- James Bond
RonaldoRonaldoSkrevet 29/11-05 21:18 
Jeg tror du kan finde en masse spændende ting hvis du søger lidt på ILM (Industrial Light and Magic). http://www.ilm.com/

De har senest stået bag Star Wars Episode III og War of the Worlds.

Der står en lille smule på wikipedia omkring CGI. http://en.wikipedia.org/wiki/Computer-generated_imagery

Bag kameraet under produktionen af effekterne i Star Wars.
http://www.starwars.com/episode-iii/bts/me3/
Zzap!Zzap!Skrevet 29/11-05 23:40, rettet 29/11-05 23:51 
Prøv DTV (Danmarks Tekniske Videnscenter). De har en god samling af bøger om computergrafik helt tilbage fra 1960erne og op til i dag.
Ang. "de første spæde skridt", så kan jeg ud fra hukommelsen temmelig sikkert huske at den første brug af 3D CGI i en film er en shaded model af Peter Fonda i filmen Future World fra 1976.
Jeg har et kort tekststykke om det med nogle billeder, som jeg kan skanne hvis du har brug for det.
Derudover var der fake 3d på nogle af skærmene i rumskibene i 2001, fra 69. Men fake tæller jo nok ikke.

Så er der jo Peter Foldes to meget mærkelige mesterværker; Metadata (71) og le Faim (74). De er som du beskrev morphede film, hvor der bliver interpoleret mellem keyframes med en meget mærkelig stil og muligheder til følge.
De kan downloades med eMule eller lign. (tror ikke det kan falde nogen for brystet, da de er ekstremt svære at skaffe ellers). Det kan måske have interesse set i relation til at animationsfilmen som vi kender den, nemlig håndtegnet, er ved at dø ud.

Ellers er her lidt løse links med historie, ikke kun om CGI i film, men måske noget du kan bruge alligevel:
http://accad.osu.edu/~waynec/history
http://accad.osu.edu/~waynec/history/lesson1.html
http://accad.osu.edu/~waynec/history/moovees/
Born to kill space
SumezSumezSkrevet 01/12-05 03:39 
Du kender vel Ghost?

Ghost
Spis sundt og tro på dig selvSpiller nu: Gravity Circuit, Bonze Adventure
OuroborosSlayerOuroborosSlay...Skrevet 06/12-05 01:30 
Lidt oversigtsstof, der måske kan bruges:

Timeline of CGI in films (wikipedia)
元気ですか。
Login for at besvare
Profilnavn
Kodeord
Husk mig