X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

HTPC'er og andet tech-lir


Svar
jaesjaesSkrevet 16/08-05 13:59, rettet 16/08-05 14:00 
Post løs, vi er vel gadget-freaks? :)

I virkeligheden er tråden bare en undskyldning for at linke til Zitechs nye, cool HTPC. Indbygget forstærker er da sejt :)
http://www.zitech.dk/Product/SubCategory.aspx?SubCategoryID=228167&ProductCategoryID=276

Amitech er også på vej med en, men den er "bare" en licenseret model fra Elonex, og den har blæsere. Men ganske cool, at man bl.a. kan styre jukebox-funktionen med en PDA med WiFi:
http://www.amitech.dk/nyheder/visnyhed.asp?katid=2&tekstid=960
http://www.elonex.co.uk/digitalhome/products.html

Håber lidt, at jeg har råd til en eller anden form for HTPC i løbet af efteråret. En lille boks til al digital underholdning er da lækkert. Ellers kan man også bygge en selv, men det kræver at man sætter sig ind i de forskellige komponenter.
TurricanTurricanSkrevet 17/08-05 09:02 
De Zitech modeller er fede men alt, alt for dyre. Giver man de penge for en multimedie maskine vil jeg altså også kunne bruge den til at spille på, og det kræver jo både en udskiftning af strømforsyning og grafikkort.

HTPC'er er en rigtig fed ting, og jeg skal selv igang med at bygge en snarest. Men jeg vil påstå at du kan bygge en selv til halvdelen eller mindre af det Zitech maskinerne koster. En klasse D forstærker i en færdigsamlet HTPC tror jeg altså får prygl af en hvilken som helst discount forstærker til 1500,-, og at man også har opgraderingsmuligheder her synes jeg er vigtigere end det lækre alt-i-en design.
The Gods pause for a moment...
jaesjaesSkrevet 17/08-05 11:25, rettet 17/08-05 11:27 
Turrican>
De Zitech modeller er fede men alt, alt for dyre.

De koster en del, men de er ikke dyrere end Hush, og hvad der ellers findes på markedet af blæserløse HTPC'er.

Det koster meget at udvikle et kabinet, der ikke er for stort, som kan fungere blæserløst og som er pænt designet. Men når markedet er modent, falder de små, blæserløse HTPC'er naturligvis i pris.

Giver man de penge for en multimedie maskine vil jeg altså også kunne bruge den til at spille på

Der kan jeg så godt nøjes med mine konsoller og min pc :)

Men havde jeg et fladskærms-tv (og med høj opløsning), kunne jeg da godt finde på, at droppe pc'en og i stedet bruge en HTPC.

Men jeg vil påstå at du kan bygge en selv til halvdelen eller mindre af det Zitech maskinerne koster.

Det er umuligt. En bruger inde på Hifi4all.dk regnede ud, at der i modellen uden forstærker er for ca. 9000 kr. i hardware uden kabinet. Denne model koster 13600 kr. hos Zitech. Et lille kabinet, der kan klare blæserløs køling koster vel næppe under 2000 kr. i ordentlig kvalitet, for det skal - lyder det som om, når man læser folks erfaringer - have nogle kæmpe køleprofiler.

En klasse D forstærker i en færdigsamlet HTPC tror jeg altså får prygl af en hvilken som helst discount forstærker til 1500,-

Den tekniker som primært har stået for designet påstår, at den lyder glimrende, men hvad han sammenligner med, ved jeg ikke. Som jeg lige husker det, er den tweaket lidt til at lyde godt. Forstærkeren er heldigvis heller ikke den vigtigste komponent i et lydanlæg, det er højttalerne og signalkilderne.

og at man også har opgraderingsmuligheder her synes jeg er vigtigere end det lækre alt-i-en design.

Den kan sagtens opgraderes. Jeg ved ikke med processoren, men den indeholder to PCIe-pladser og to PCI-pladser.
TurricanTurricanSkrevet 17/08-05 12:16 
Jeg kunne godt have skåret mere ud i pap at jeg mente at skidtet kunne bygges lige så godt for det halve, hvis man så bort fra det fede design(herunder størrelse, køling osv.). Den skal alligevel stå i skabet og kun have et remote udtag inde i stuen. Se DET er godt design :-)

Jeg skal som sagt snart selv igang, og jeg holder dig gerne opdateret med priser og valgt udstyr.´

Din kommentar om at højttalere og signalkilder er vigtigere end forstærkeren, vælger denne garvede studietekniker og hifi seminørd at smile lidt ad ;-)

Hjul og bremser er også det vigtigste på en bil, men er chassiet lavet af gummi, kommer du altså ingen vegne. Fjollet eksempel, men du forstår mig nok.
The Gods pause for a moment...
jaesjaesSkrevet 30/05-07 22:17, rettet 30/05-07 22:22 
Flere kan sikkert huske NYU's http://www.youtube.com/watch?v=0l29zW4_W5E]lækre prototype[/LINK]" target="">lækre prototype på en skærm, som understøtter multi-berøring (jeg kan ikke finde den originale tråd).

MS har åbenbart købt NYU/teknologien/en licens/Jeff Han, og har lige præsenteret Microsoft Surface. Deres bud på et Minority Report-bord. Det ser nu meget cool ud. Fikst at bordet kan genkende genstande, som placeres på det. Jeg vil ha' et (og flere penge) :)
http://gizmodo.com/gadgets/touch-me/microsoft-surface-confirmed-touch+sensitive-10k-minority-report-table-264338.php

EDIT: Oprydning.
jaesjaesSkrevet 08/06-12 01:21 
John Carmack er træt af pis, så han har rullet sig godt og grundigt i Silvan, sat tingene sammen med gaffatape, hacket Doom 3: BFG Edition og på den måde gjort noget ved Virtual Reality-situationen. Han siger selv, at udstyret giver den bedste VR-oplevelse, han har prøvet :)

Kittet bliver sat til salg for ca. $500, dertil skal man bruge ca. $100 på en head-tracker. Diverse software vil vist også blive tilgængelig, så folk kan hacke andre spil samt videreudvikle konceptet.

Video-interview:
http://www.pcgamer.com/2012/06/06/john-carmack-is-making-a-virtual-reality-headset-500-kits-available-soon-video-interview-inside/
KonsolkongenKonsolkongenSkrevet 08/06-12 01:55 
Det er altid spændende at høre John Carmack snakke om teknik. Manden er jo ret genial :)
Spiller nu: Phantasy Star IV
jaesjaesSkrevet 20/06-12 00:37 
Så blev det MS' tur (igen) til at lave sin egen tablet, Surface:
http://www.microsoft.com/surface/en/us/default.aspx

Der kommer to modeller: En til Windows RT, som har ca. samme størrelse og vægt som de fleste andre tablets. Og en til Windows 8, som er lidt tykkere og tungere. Til gengæld er det en fuld pc mht. specifikationer.

De lancerer også to covers med indbygget tastatur: Et med touch-tastatur og touch-pad (kun 3 mm tykt), og et hvor tasterne er fysiske (det har også touch-pad). Det første cover kan bruges med begge tablets, ved ikke om det andet kan.

Virker faktisk som ganske interessante produkter og ikke bare kopier af iPad eller diverse Android-tablets.

Site med bl.a. kort introduktionsfilm:
http://www.microsoft.com/surface/en/us/default.aspx

Fuld præsentation (desværre ikke så god kvalitet):
http://www.youtube.com/watch?v=g-Q3exhMUGs
Login for at besvare
Profilnavn
Kodeord
Husk mig