X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

At leve af spil


Svar
KeenKeenSkrevet 14/06-05 08:49 
Hej jeg sidder her og overvejer at skifte retning ang. min uddannelse, og jeg tænker på spilkonstruktion eller noget i den dur...

Er der nogen herinde der ved noget om uddannelses mulighederne, og eventuelt kan fortælle lidt om det?

På forhånd tak...
fumfumSkrevet 14/06-05 09:43 
Det kommer vel an på hvilke dele af spilkonstruktion du er interesseret i.
Det nye edge, nummer 150, har et extrablad med, hvor forskellige roller fortæller om, hvordan de er kommet ind i spilproduktionen.
Det kan købes ved dsbkiosken i Århus ihvertfald.
I used to jog, but the ice cubes kept falling out of my glass.
KeenKeenSkrevet 14/06-05 10:03, rettet 14/06-05 10:06 
Jamen så tager jeg lige til århus så :P

ej, det bliver nok lidt svært, og jeg tror ikke at dsbkiosken her i svendborg fører det blad

ang. hvilke dele at spilkonstruktion jeg er iteresseret i ved jeg ikke helt da jeg ikke rigtig ved hvad der og vælge imellem

Edit: jeg har søgt lidt og århus universitet dukker heletiden op er det der jeg skal hen?
psychomantispsychomantisSkrevet 14/06-05 11:02, rettet 14/06-05 12:12 
Hvis jeg ikke husker helt forkert har IT-universitetet i København en overbygningsuddannelse indenfor spil. Det kræver selvfølgelig du har en bachelor først, indenfor noget relevant.
WehnerWehnerSkrevet 14/06-05 11:09 
Og det samme har Aalborg/IT-Vest.

Mener også, der er noget på vej i Odense. Tjek i det hele taget IT-Vest-samarbejdet ud.
>>Here's some boots and a sandwich<<Spiller nu: Assassin's Creed: Revel..., Elder Scrolls V, The: S...
ChronoChronoSkrevet 14/06-05 12:14, rettet 14/06-05 12:55 
Her er lidt forklaring på de forskellige ting man kan specialisere sig i gennem uddannelsessystemet:

http://www.dadiu.dk/
I can't go fighting evil on an empty stomach, you know!
Michael_Michael_Skrevet 14/06-05 12:20 
Eller man kan gøre som Shigeru Miyamoto.
KeenKeenSkrevet 14/06-05 12:41 
Alt tegner åbentbart på at jeg skal på universitet, og det tror jeg ikke er nogen god ide for mig at begynde på, så jeg tror jeg blver nød til at finde på noget andet...
KillgoreKillgoreSkrevet 14/06-05 13:36, rettet 14/06-05 13:40 
Hvorfor vil du ikke på universitetet?
Har du overvejet ingeniør retningen - det er også en mulighed.
Kan du lave grafik?
The DaneThe DaneSkrevet 14/06-05 14:03 
Der er diverse 3D grafiske uddannelser rundt om i lavet. Eks. her på Aalborg Tekniske skole er der en Digital Media udd. med 3D (og web), men man skal her huske på at man skal have en lærlingeplads senerehen for at komme videre.
Jeg gør hvad jeg kan, og så gør jeg det godt!!!Spiller nu: Final Fantasy VII: Dirg..., Breath Of Fire: Dragon ..., World Of Warcraft
fumfumSkrevet 14/06-05 14:07 
Hvis det er selve programmeringen af spil det skal handle om, så er der vist ikke andre veje end universitetet. Ellers skal man være meget talentfuld og engageret.
I used to jog, but the ice cubes kept falling out of my glass.
TLTLSkrevet 14/06-05 15:47 
Jeg ville også sige at universitetet er det bedste valg, hold dig fra teknisk skole, hvis det ikke er web-grafik du skal lave, hvis du skal have noget ud af teknisk skole kræver det at du selv laver en del hjemme, ud over det du får at vide i skolen og selv finder dig et spil-firma og blive udlært i. Det kommer nok til at blive et sted uden for landets grænser.

Hvis det er grafik du vil lave, findes der div. steder du kan gå på skole og blive lært op fra bunden i Maya og 3D-studio max. Hvis det er ideér til spil du har, så tegn dem eller skriv dem ned og find et firma der måske kan bruge dem, men hold godt fast i dem så de forbliver dine.
What is it Snake?Spiller nu: Guitar Hero, World Of Warcraft
KeenKeenSkrevet 14/06-05 18:09 
Killgore>
Hvorfor vil du ikke på universitetet?

Jeg droppede ud af HTX... så den slags er ikke lige mig, men jeg tænker lidt på animator, så det vil jeg lige undesøge lidt om...
Ellers har jeg en lillesøster der er igang med "Web-integrator" det har ikke lige så meget med spil at gøre men det ser spændende ud, så der skal jeg lige hen til noget skolepraktik efter ferien for at prøve det af...
Michael_Michael_Skrevet 14/06-05 20:02 
Det var lidt det jeg tænkte på da jeg nævnte Shigeru Miyamoto. Spilbranchen har ikke behov for flere "innovatører" der tænker ens, og i de vante baner.
Hvis du mener du kan bidrage til spilbranchen uden at have de normale uddannelser er det fint.
Spildesignere der tænker i spil og hvad der er sjovt, kan meget vel lande et fedt job hos en af de store aktører, HVIS man er på det rigtige sted, det rigtige tidspunkt.

Tror jeg.....
TweelTweelSkrevet 14/06-05 20:23 
Som jeg forstår det bl.a. fra Credits og artikler er der 4 kategorier inden for spil "brancen":
Programmører, som helst skal have en højere uddannelse
Kunstnere, som helst skal have en design uddannelse hvor de bl.a. har lært at bruge 3ds max og lignende.
Mellemledere, herunder spil designere og kreative ledere, som vist tiere kan komme underlige steder fra, hvis de ellers viser engagement og talent.
Administrative ledere, bogførerer og andre der egentlig ikke laver spillene, men som alligevel er involveret i processen. Leder uddannelse, ehvervsret eller økonomisk uddanelse kan føre til en karriere i et spil firma lige så vel som andre firmaer. Det smager vel lidt af fugl.

Spil brancen har lige som musik og film brancen en række undergrunds projekter, hvoraf nogle fra tid til anden opnår kommerciel succes. Hvis du har en idé til et spilprojekt kan du prøve at få lavet så meget som muligt selv, og derefter lave et opslag på opslagstavlerne ved et institut for datalogi på et universitet, og evt. på en designskole eller lignende. Det kan jo være du selv kan samle et team om et spil projekt, og så senere kontakte en spil udgiver hvis der kommer noget godt ud af det. Hvis du vil vide hvad et spil firma går efter kan du jo kontakte IO Interactive. De opslår fra tid til anden job annoncer, så de må vel vide hvad de går efter.
"The planet Orrere is mildly notable for Killer Ortibece Gargle Blasters" - Elite
TLTLSkrevet 23/06-05 02:49 
Jeg er igang med web-integrator og skal starte i Århus efter Ferien, så det kan da være vi ses Keen :) (Hvis det da er i Århus du skal i praktik?)
What is it Snake?Spiller nu: Guitar Hero, World Of Warcraft
King ChaosKing ChaosSkrevet 23/06-05 07:58 
Der jo også andre muligheder, men jeg ved ikke om det er noget for dig:

Salg/Marketing: De store distributører mangler altid gode folk til at pushe deres produkter. Kodeordet er "sælg!" og de værste steder vil du hver aften føle dig som en løgnagtig og misbrugt luder.

Detail: Ja, man starter på gulvet i den lokale Merlin, EBGames, eller Fantask... lønnen er lav, arbejdstiderne er elendige, og kunderne er umulige, MEN du kommer til at arbejde med det du kan li'. Problemet er at når du så "bli'r til noget" , f.eks. afdelings-leder, indkøbschef, kommer du længere og længere væk fra det du kan li' : spillene.

Journalistik: Guderne skal vide at spilbranchen har brug for begavede, velformulerede og kritiske skribenter. Konkurrencen er benhård (da alle og hans lillebror mener de kan skrive om spil), løn er ussel og man skal være forberedt på at skulle tigge sig til et anmelder-eksemplar af det nyeste Digimon. Til gengæld har man her chancen for at beføle og prøve de nye spil før alle andre og gnubbe sig op af kendisser som Morten Skovgaard, Peter Molyneux, Jacob Herold, Per Sørensen osv. Bemærk det er ikke nødvendigvis den skribent med den "rigtige" journalist-uddannelse som kommer længst i denne branche. Man skal være på det rigtige sted og så hjælper det bestemt at kunne sætte ord sammen.
KeenKeenSkrevet 23/06-05 10:28, rettet 23/06-05 10:30 
hvis det endelig skulle være en at de tre du nævne må det næsten blive Detail, da jeg ikke kan finde ud af at skrive om noget som helst! og sælger er heller ikke lige mig, selv om jeg er ret ihærdig en gang imellem :P
Men jeg tror at det at arbejde i en konsolbutik kommer til at ligge som en af de ting jeg vælger hvis "alt andet går galt" for som du jo rigtig nok siger, kommer jeg ikke til at beskeftige mig så meget med spil hvis jeg bliver f.eks. forfremmet, medmindre jeg arbejder i en butik der kun sælger spil og lign.
Så vil jeg hellere starte mit eget lille sted (evt. på nettet) hvor jeg sælger spil, konsoller og lign. og så evt. kan udvide til en butik... som er en af de ting jeg meget gerne vil prøve!(har været oppe at runde før)

TL>
Jeg er igang med web-integrator og skal starte i Århus efter Ferien, så det kan da være vi ses Keen :) (Hvis det da er i Århus du skal i praktik?)

jeg skal desværre ikke i nærheden af århus, jeg tager praktik ugen/ugerne i svendborg, hvor jeg bor. Og hvis jeg bestemmer mig for at det er det jeg vil tager jeg grundforløbet der også og tager derefter til odenese...

Men det kunne da var spaß nok hvis det var ;)
bootsbootsSkrevet 23/06-05 12:08 
Dét med at starte en lille butik på nettet hvor du vil sælge konsoller, spil m.m. bliver nok svært. Flere og flere køber deres konsol ting og sager i det store udland, på grund af den høje moms i Danmark (- også fordi det er blevet nemmere og sikrere at handle abroad). Jeg tror du vil få svært ved at konkurrere med udlandet, Bilka, ElGiganten m.fl.
KeenKeenSkrevet 23/06-05 14:11 
Det er jo bare at have sin adresse i udlandet...
fumfumSkrevet 11/08-05 10:10 
Så er det extrablad der var med edge kommet online, her:
(Noget jeg skrev om i kommentar #2)

Edge get into games
I used to jog, but the ice cubes kept falling out of my glass.
Login for at besvare
Profilnavn
Kodeord
Husk mig