X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Opdatering # 22 - Propeller Arena Frigivet!


Nyhed
I dag blev det længe ventede Propeller Arena: Aviation Battle Championship "officielt" udgivet til Dreamcast. Men hvad det berettiger denne udgivelse en nyhed i Rare er ikke at det er et godt spil, hvilket det uden tvivl er, men det faktum at hverken Sega eller nogen af Segas partnere har haft noget med denne udgivelse at gøre.

Ansvarlig for udgivelsen af dette originale AM2 spil er kort og godt en gruppe Dreamcast fanatikere. Det har været vidst i lang tid, at en lille håndfuld GD-Rs med en næsten færdig version af Propeller Arena har været i cirkulation imellem samlere verden rundt. Men da prisen for en GD-R med en godt, og endda næsten færdigt spil, er usayndsynlig høj, og samlerværdien endnu højere, har alle holdt på deres, og alle "almindelige" Dreamcast fast verden over har ikke haft en chance for at prøve kræfter med spillet.

Men som så meget andet ville der på et eller andet tidspunkt ske noget, og det gjorde der så i foråret 2004. En GD-R, med den sidste version af Propeller Arena blev sat til salg. Hvad det gjorde denne handel speciel var at både køber og sælger var interesserede i at få spillet frigivet til alle Dreamcastejere der måtte ønske det, så de $1500 (!!) blev lagt på bordet, og spillet skiftede hænder. Der blev herfra gjort alt hvad gøres kunne for at cracke spillet, så det kunne dublikeres igen og igen til almindelige CDer.

Da køberen købte dette spil "på vegne af verdens Dreamcast fans", mente han at det ville være fair hvis han fik lidt hjælp til den store udgift det havde været at få fat i spillet. En donations-plan blev iværksat, og det blev besluttet at alle der donerede $20 ($25 for folk der ikke var bosiddende i US) ville modtage en "Limited Edition" af spillet, komplet med manual, cover og CD tryk. Udover dette ville alle spil blive mærket med nummer 1 og opefter, jo før man donerede jo lavere et tal fik man.

Efter at alle der havde doneret havde modtaget deres kopi af spillet, ville gruppen bag udgivelsen sprede spillet til internettet, for at være sikker på at det var "den rigtige" udgave af spillet der blev sendt ud og downloaded af masserne. Men blot en uge efter det blev annonceret at spillet nu var helt cracked, og nu bootede selv på alle regioner, var spillet tilgængeligt til download. Mange der havde doneret følte sig snydt og bedraget, og det hjalp ikke på stemningen at disse "Limited Edition" udgaver aldrig blev sendt ud. "Sælgeren" beklagede, men beholdt både penge og GD-R - som begge repræsenterer en værdi på flere hundrede $.