Har du siddet der hjemme, imens du legede med LEGO, tænkt at det kunne være fedt hvis det man byggede kom til live?

ldps4

Det er nu muligt, med det nye LEGO Dimensions, som lige er udgivet. Vi har set nærmere på Playstation 4 udgaven af spillet.

Spillet er et Toy-To-Life spil, hvilket betyder at du har et stykke legetøj, som kommer til live på skærmen. Disse spil er meget populære for tiden, og nu skal vi se nærmere på, om LEGO Dimensions giver de andre kamp til stregen.

Man starter ud med en starter pakke, hvilket allerede er meget fin i sig selv, for den indeholder hele 3 figurer og 1 køretøj. De 3 figurer er Batman, Gandalf (Lord Of The Rings) og Wyldstyle (LEGO filmen), og køretøjet er en Batmobil.

Når man pakker den førnævnte start pakke op, så bliver man ret overvældet, da det hele skal samles, og så går der barndom i den igen. Når man så starter spillet op for første gang, så skal man ikke bare begive sig ud i LEGO verdenen. Nej, man skal først samle portalen, som man skal bruge i spillet. Der er instruktioner på hvordan man gør det, lige som når man sidder der hjemme og samler LEGO, og det er lavet sådan, så alle kan være med. Da det meste af portalen er af LEGO, så skal man selvfølgelig huske, at den godt kan være en smule ustabil. Men den skal se sådan ud, for det passer perfekt i dette spil univers, selvom man måske har snuset lidt meget til Stargate, med den portal.

Portalen, de 3 figurer og Batmobilen er samlet, så nu kan vi begynde med vores store rejse i LEGO verdenen. Når man kommer i gang med spillet, så kan man hurtigt nikke genkendende, til hvordan spillet er bygget op. For selve spil stilen, er bygget op på samme opskrift som vi kender fra de andre nyere LEGO spil. Og for dem der ikke kender det, så kan i se en af de 4 videoer, som er en del af denne anmeldelse.

En ting der vægter meget for mange er styringen i spillet, så den kigger vi nærmere på her. Selve kontrollen af figurerne, fungere ganske fint, og man mestre kontrollen af dem meget hurtigt. Det er så direkte modsat når det kommer til fartøjer i spillet. Styringen af eksempelvis Batmobilen, er meget svær at mestre, og man kan godt blive en smule irriteret på denne styring.

Men når det så er sagt, så er brugen af figurer på portalen meget nem. Og her der tænker de ud af boksen, for du skal bruge figurerne aktivt, og flytte dem rundt imens du spiller, for du kan komme igennem banerne. Og den måde som de bruger portalen på, er noget der trækker spillet meget op. For på den måde, føler man, at man er en aktiv del af spillet.

Den før nævnte startpakke giver en, mange timers underholdning for der er et væld af udfordringer i den. For spiller man selve historiedelen i spillet igennem, så kommer man igennem alle verdner igennem, som bliver tilgængelige i spillet, hvilket er ret mange.

Vi vil for god ordens skyld nævne alle de verdner som er en del af LEGO Dimensions lige her: Back to the Future, Chima, DC Comics, Doctor Who, Ghostbusters, Jurassic World, The LEGO Movie, Lord of the Rings, Midway Arcade, Ninjago, Portal, Scooby-Doo, The Simpsons, The Wizard of Oz. Alle de verdener er spilbare via start pakken. Men skal man have det fulde ud af de verdener, så skal man ud og investerer I figurer og fartøjer fra spillet, som nemt kan blive en ret bekostelig omgang.

Det er ikke muligt at købe det hele fra dag 1 af. Det er lavet sådan, så de forskellige pakker kommer ud i bølger, så det ikke er for overvældende. I kan se hele samlingen her, og også se hvornår de er tilgængelige:

lego-dimensions-lineup-jpg

Man kan sagtens få fuld fornøjelse, ud af spillet hvis man kun køber startpakken. Men når man spiller, er der i hver verden, områder man ikke kan komme hen til, uden du har visse figurer. Men det betyder heldigvis ikke at man ikke kan komme igennem banerne i historie delen. Men det betyder bare, at der er mange steder du ikke vil kunne komme hen til.

En ting man nok skal tage til sig, inden man køber det til sine 7 årige børn (det er et PEGI 7 spil), er sværhedsgraden. For det virker meget nemt og lige til i starten. Men når man har spillet lidt, så kan sværhedsgraden godt stige en smule. Til dels fordi man ikke helt kan gennemskue, hvad, eller hvor man skal rykke figurer rundt på ens portal.

Sammenlagt, vil vores ”klodsede” eventyr oplevelse lyde sådan her: LEGO Dimensions er helt sikkert noget, som revolutionere Toy-To-Life spillen. For det har mange værdier, som gør spillet et køb værd. Og er man villig til at bruge en del ekstra penge på spillet, så er der underholdning til et utal af timer, for ikke at sige måneder. LEGO Dimensions henvender sig både til de små (7 år og op efter), men også til de voksne legebørn, som vil have god underholdning.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægXbox One elite controller kommer i butikkerne i næste uge.
Næste indlægDivinity: Original Sin – Enhanced Edition udkommer i morgen
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
lego-dimensions-anmeldelseSammenlagt, vil vores ”klodsede” eventyr oplevelse lyde sådan her: LEGO Dimensions er helt sikkert noget, som revolutionere Toy-To-Life spillen. For det har mange værdier, som gør spillet et køb værd. Og er man villig til at bruge en del ekstra penge på spillet, så er der underholdning til et utal af timer, for ikke at sige måneder. LEGO Dimensions henvender sig både til de små (7 år og op efter), men også til de voksne legebørn, som vil have god underholdning.