Red Dead Redemption, det legendariske western-epos fra Rockstar Games, har nu fået sig en genudgivelse til PS4 og Nintendo Switch. For mange af os, der blev fanget ind i John Marstons eventyr i 2010, er dette en nostalgisk rejse tilbage til den vilde vesten. Men som enhver rejse ned ad mindernes støvede stier kan afsløre, er vejen brolagt med både roser og torne.

Nåh, hvad gik RDR ud på?

I Red Dead Redemption følger vi John Marston, en tidligere kriminel, der nu forsøger at leve et ærligt liv med sin familie. John tvinges dog til at vende tilbage til sin mørke fortid, da regeringen kidnapper hans familie og kræver, at han hjælper med at fange sine tidligere kriminelle kammerater. Dette fører ham på en vild rejse gennem det vilde vesten, fyldt med farlige bander, korruption og personlige opgør. Historien udfolder sig gradvist og afslører mange komplekse karakterer og overraskende vendepunkter, mens John søger efter retfærdighed og fred i en brutal tid.

Verdenen i Red Dead Redemption er intet mindre end fantastisk. Det var det ihvert fald da spillet udkom, og selv nu, er den stadig en travetur på hesten værd. Den åbne verden er fyldt med smukke landskaber, udfordrende terræner og en overvældende følelse af autenticitet. Du kan ride gennem øde ørkener, udforske små byer fyldt med karakter og fare vild i de snedækkede bjerge. Verdenen er også fyldt med liv, fra vilde dyr, der strejfer frit, til tilfældige begivenheder, der gør verdenen føle sig levende og uforudsigelig.

Der bydes på et imponerende udbud af aktiviteter og opgaver. Fra at jage dyreliv og fange banditter til at spille poker og drikkekonkurrencer på den lokale saloon er der altid noget at lave. Historieopgaverne er lige så spændende som de er varierede, og de trækker dig ind i en verden fyldt med intriger, drama og spænding.

Visuel Nostalgi

Lad os først adressere elefanten i rummet: grafikken. I en tid, hvor spilgrafik konstant udvikler sig og imponerer med fotorealistisk skønhed, lever Red Dead Redemption ikke op til moderne standarder. Det er tydeligt, at dette spil er et produkt af sin tid. Selvom Rockstar Games har gjort en indsats for at optimere det til de nyere konsoller, er det stadig langt fra den visuelle pragt, vi har set i nylige titler som Red Dead Redemption 2 eller Grand Theft Auto V.

Mange havde håbet på et decideret remake af Red Dead Redemption, mig selv inkluderet. Spillet kunne sagtens have fået sig en opdatering, der ville trække spillet ind i det 21. århundrede. Der var også forhåbninger om, at Rockstar Games måske kunne have inddraget nogle af de forbedrede features fra Red Dead Redemption 2, såsom forbedret AI og interaktivitet. Desværre må det blive ved ønskerne, vi ved så nu, at de aldrig bliver opfyldt.

Men lad os ikke glemme, at dette spil er en tidskapsel. Hver solnedgang, hver øde prærie og hver støvede by har en rustik charme, der trækker på minder fra en svunden æra i spilverdenen. På trods af dens alder formår Red Dead Redemption stadig at fange essensen af den vilde vesten med en overbevisende atmosfære og en musikalsk score, der fortsat er episk. Denne visuelle nostalgi er en påmindelse om, hvor langt spilgrafikken er kommet siden dengang.

Der er dog blevet rørt lidt ved det grafiske hist og her. Sollys bryder lidt smukkere gennem trætoppe, og de lidt brogede kanter på f.eks. huse, står lidt skarpere. Visse teksturer, fremstår også mere tonet end før. Men ellers, så er der ikke meget “nyt” at komme efter.

Så selvom Red Dead Redemption genudgivelsen giver os mulighed for at træde tilbage i John Marstons støvstøvler, efterlader den os med følelsen af, at den kunne have været mere ambitiøs og kunne have taget bedre brug af de teknologiske fremskridt, der er sket siden det oprindelige spils udgivelse.

Intet Nyt Under Solen

Med denne genudgivelse følger også Undead Nightmare, den elskede zombie-udvidelse. Det er fantastisk at have muligheden for at slå zombier ned som John Marston igen. Men det desværre ikke meget mere end en genopfriskning af gamle minder. Der er ingen nye indholds updateringer, ingen forbedret grafik, og ingen overraskelser, der venter på dig i denne udvidelse.

Red Dead Redemption er desværre ikke det eneste eksempel på Rockstars skuffende remaster-indsats. GTA: The Trilogy – The Definitive Collection skuffede også ved at levere et produkt, der ikke levede op til forventningerne. Det er forståeligt at ønske at hylde fortiden, men det bør ikke komme på bekostning af kvalitet og innovation. Vi er nu så langt fremme teknologisk, at det burde være muligt at kunne gøre mere med de ældre spil. Det er desværre ikke tilfældet, heller ikke denne gang.

Noget der også er lidt skuffende, er udeblivelsen af spillets oprindelige multiplayer komponent. Kan selv huske hvor fedt det var, at plyndre banker, have death matches og ellers bare gøre “det vilde vesten” usikker sammen med andre online. Men her finder vi kun singleplayer kampagnen.

Konklusion

Red Dead Redemption er stadig en bemærkelsesværdig oplevelse, der minder os om glæden ved den vilde vesten, men mangler innovation og visuelt flair i forhold til nutidens standarder. Hvis du er en nostalgisk sjæl, der ønsker at rejse tilbage til John Marstons eventyr, er Red Dead Redemption på PS4 og Nintendo Switch stadig en acceptabel måde at gøre det på. Men forvent ikke noget nyt og banebrydende. Det er en tur ned ad mindernes støvede stier, men det er ikke en, der vil ændre dit syn på det oprindelige spil.

En nostalgisk genudgivelse, der minder os om glæden ved den vilde vesten, men mangler innovation og visuelt flair i forhold til nutidens standarder. Rockstar bør stræbe efter mere, når de beslutter at genoplive deres klassikere.

Red Dead Redemption er ude nu på PS4 og Nintendo Switch.

Spillet blev anmeldt på PlayStation5, via PS4 bagudkompatibilitet.

TL;DR
Vurdering:
Forrige indlægFate/Samurai Remnant – Anmeldelse
Næste indlægRealms Deep 2023 byder på et forsmag på Fallen Aces’ pulpede univers!
En ung fyr fra det Nordjyske. Vokset op med spil lige fra Commodore 64 og til nutidens konsoller. Holder af et spil med en fed historie og action. Er en gut med lidt for mange spil og alt for lidt tid. Arbejder til daglig på et lager, men i fritiden handler det om livet med fruen og spil. PSN - Xbox Live - Steam @ MrJonasDK
red-dead-redemption-ps4-anmeldelseRed Dead Redemption er stadig en bemærkelsesværdig oplevelse, der minder os om glæden ved den vilde vesten, men mangler innovation og visuelt flair i forhold til nutidens standarder. Hvis du er en nostalgisk sjæl, der ønsker at rejse tilbage til John Marstons eventyr, er Red Dead Redemption på PS4 og Nintendo Switch stadig en acceptabel måde at gøre det på. Men forvent ikke noget nyt og banebrydende. Det er en tur ned ad mindernes støvede stier, men det er ikke en, der vil ændre dit syn på det oprindelige spil. En nostalgisk genudgivelse, der minder os om glæden ved den vilde vesten, men mangler innovation og visuelt flair i forhold til nutidens standarder. Rockstar bør stræbe efter mere, når de beslutter at genoplive deres klassikere.