Everspace 2 udkom til PC i april 2023 og nu har det så også bevæget sig over på konsoller. Det er udviklet af Rockfish Games og som genre er det et single player action RPG. Det er ikke overraskende efterfølgende til udgivelsen fra 2017 selvom der er sket flere ændringer. Det forgår i rummet hvor du flyver mellem planeter, asteroider og fremmede galakser mens du udforsker og løser opgaver som ofte kræver episke rumkampe.

Du er klonen Adam Roslin der er pilot som er stukket af fra dine arbejdsgivere. Du bliver fanget og udslippet anden gang med en med fange, Dax. Sammen med Dax skal du bare lige lave det sidste store kup. Kuppet der skal ende alle andre kup, så i kan leve i luksus resten af livet. Det går selvsagt ikke efter planen, fordi så ville du aldrig få set nogle af de mere end 100 håndlavede lokaliteter eller opleve de mere end 4 timers stemmeskuespil. Det betyder også at der er masser af indhold. Rockfish påstår at du kan gennemføre kampagnen i løbet af 30 timer. Hvis du kan udforske alt, så kommer det til at tage dig meget mere tid end det. Når der undervejs dukker ukendte signaler op har jeg svært ved ikke lige at se hvad der er. Det kunne være lækkert loot jeg lige står og mangler.

Loot eller rov er også en stor del af et RPG. Selvom det foregår i rummet så skal dit rumskib opgraderes med den teknologi du finder. Det sætter dig i stand til at klare endnu flere fjender og dermed kan du komme i besiddelse af endnu bedre ting. Det er et universet princip i RPG’er og noget som stort set findes i en eller anden form i alle computerspil. Everspace 2 er ingen undtagelse og det er lavet rigtigt godt. Du finder jævnligt noget nyt som har andre stats og så skal du vælge det som passer dig bedst. I mere traditionelle RPG’ere så har du forskellige klasser. Det finder du også i Everspace 2 hvor det er lavet i form af forskellige typer af rumskibe. Når du stiger i level og får flere penge mellem hænderne så Kan du finde en af de lidt mere afsidesliggende asteroider hvor en lyssky karakter har sat en butik op. Der er meget forskelligt indhold og stor variation i de enkelte aktiviteter.

En af de aktiviteter du har er at udvinde materialer fra de forskellige planeter og asteroider. De benyttes til nogle af de mange opgraderinger du kan give dine forskellige karakterer, våben eller udstyr. Samler du tilstrækkeligt meget så kan du skabe noget bedre og dermed får overhånden i de episke kampe mod pirater og andet afskum du møder på din vej. Noget af det bedste udstyr får du ved at opsøge baser eller finde forladte rumskibe som du så kan plyndre. Det kan være der lige dukker den generator op du har savnet for at dine våben oplader endnu hurtigere. Eller det kan være du skal bruge et missil der kan låse på fjenderne på længere afstand. Uanset hvad du lige har behov for at finde så er der mulighed for at finde det gennem intense kampe eller ved at bevæge dig ned i nogle af miner der findes på de forskellige planeter. Det første du skal have fat i er en scanner som rækker virkeligt lagt.

Som du kommer gennem spillet så finder du ud af om du lige skal tage nogle flere sidemissioner for at du ikke skal kæmpe mod alt for hårde ods eller om du har taget afstikkere nok til at klare ærterne. Jeg har spillet på PlayStation 5 og selvom det er et spil som er udviklet til PC med mus og tastatur så er hele grænsefladen velfungerende på konsol med kontroller. Det kan blive hektisk og derfor er det vigtigt at du i kampens hede kan vælge våben og udstyr hurtigt og præcist. Det synes jeg Rockfish er lykkes med. Sværdhedsgraden er let stigende selvom du vil opleve at hvis du alene kører på med historien så kommer du til kort et stykke inde fordi du ikke har tilstrækkelig med ildkraft. Så er det bare at stikke halen mellem benene og komme tilbage når du har bedre våben og et tykkere panser.

Everspace 2 er en fornøjelig oplevelse. Spil mekanikken er velfungerende og på forunderligvis så har Rockfish presset utrolig meget variation ind i denne action RPG. Noget af det som er rigtigt sjovt at hygge med er at finde de skjulte eller aflåste områder som ofte indeholder rigtigt fede ting. Everspace 2 giver dig mange timers underholdning.

Tak til Rockfish og Plan of Attack for at gøre denne anmeldelse mulig.