Noget af det som der her været rigtig meget af i denne generation af konsoller, er remasterede spil. Ældre spil, der måske lige har fået nogle nye farver, indhold og features. Et af de spil der fået en remaster-behandling er spillet Rogue Trooper: Redux. Et spil der i sin tid udkom på tværs af platforme i 2006 og bød på cover-shooter-action med blå soldater. Det er udgiver Rebellion der står bag spillet og de har nu genoplivet spillet med bedre grafik og diverse, der nu engang høre til et remastered spil. Men har dette lidt underlige valg af spil, været det hele værd, for at komme i remaster familien?

Rogue Trooper: Redux historien går direkte igang, uden for meget snak. Du starter ud på planeten Nu-Earth, hvor en stor krig er brudt ud. På den ene side af krigen har vi Norts og den anden, Southers. Noget af det der skiller dem ud fra hinanden er at Norts er almindelige mennesker og Southers er blå mænd, der kan håndtere sygdomme og gift. Du spiller som en af de blå mænd og han hedder Rogue. Selve plottet er meget lige til og bliver fortalt i mindre bidder i løbet af spillet. Det er bestemt ikke dårligt, men er man for meget vant til måden spil spilles i dag, skal man lige vænne sig til den.

Spillet er i tredje-person og af genren shooter. Her er hele systemet som man kunne forvente. Du skal opgradere våben, opsamle genstande fra faldne fjender osv. Ammo, grenader og våben, skal man købe sig til. Det kan give lidt sved på panden, hvis man ikke har særlig mange skud tilbage i bøssen og pludselig skal på indkøb efter ammo. Ellers er alternativet et slå fjender ned med et hurtig slag, som ellers virker ret effektivt. Er man mere til snigende handlinger, kan man også snige sig ind på fjender, for at gøre det af med dem, på en mere lydløs måde. Det lidt underlige er, at når man snigmyrder fjender, så afspilles der en lille video sekvens hvor du ikke kan stille noget op. Så hvis nogen ser dig, imens sekvensen køre, kan du ikke stille noget op, før den er færdig. Nu vi taler om fjender, så er de ret så dumme. Deres AI er ikke den bedste og skyder du en fjende og der er andre i nærheden, er det ikke altid de reagere på det. Dermed kan man sagtens fuldføre spillet på en af de sværeste sværhedsgrader, uden for meget bøvl.

Når man sidder med et spil, der er over 10 år gammel, trods en ellers fin remaster, kan man ikke forvente alt er opdateret til vores tid. Styringen f.eks. er bare en af dem, man lige skal vænne sig til. Ikke mindst de forskellige ting der var kutyme med spil fra de år. Når man skifter våben, samler genstande op eller bare andre generelle bevægelser, medfølger der en animation som ikke får alt for hurtig. Det kan virke som evigheder, når man bare vil samle et større våben op eller vil lade sit våben, og man er dermed sårbar overfor fjender. Det kunne godt have gået hurtigere. Men det er noget man skal være indstillet på og ikke noget jeg vil klantre spillet for at gøre dårligt. Sådan var spil bare dengang. Man er blevet lidt for vant til hurtig action, i spil som Destiny 2 og Uncharted. Så det kræver lige lidt tilvending, men når man så har fået indstillet sin hjerne, er spillet slet ikke så slemt.

Det der skiller Rogue Trooper: Redux ud fra originalen, er mere eller mindre kun kosmetisk. Det er slet ikke dårligt og hvis man har set traileren der viser forskellen, ses det tydeligt (Se videoen i toppen). Omgivelserne i spillet er sjældent ens og det gør bare at man ikke keder sig. Nogle missioner og opgaver virker som om de bliver gentaget, men det er ikke forfærdelig meget.

Spillet har online co-op, som noget nyt. Her kan du gå sammen med 2 – 4 spillerer, i begivenhederne der leder op til starten af historien i singleplayer delen. Det er ret sjovt, da der er to forskellige modes såsom Stronghold, hvor du skal beskytte din position imod Norts eller presse gennem krigslinjerne i Progressive. Desværre havde den nogle gange svært ved at få adgang til serverne. Men det der blev prøvet af de to modes, var faktisk udemærket.

Rogue Trooper: Redux er i den grad et sjovt valg af spil der skulle have remaster behandlingen. For et spil der er over 10 år gammel, er der nogle ting man lige skal vænne sig til. Det er spil som de her, der lige giver et vindue tilbage i tiden, til dengang spil var mere krogede. Det er bestemt ikke et spil for de fleste, og henvender sig nok mest af alt til dem, som måske har spillet originalen i sin tid. Så køb den for nostalgien eller hvis du er vild med denne type af spil.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægBatman: The Telltale Series udgives snart på Switch
Næste indlægSenran Kagura: Peach Beach Splash anmeldelse
En ung fyr fra det Nordjyske. Vokset op med spil lige fra Commodore 64 og til nutidens konsoller. Holder af et spil med en fed historie og action. Er en gut med lidt for mange spil og alt for lidt tid. Arbejder til daglig på et lager, men i fritiden handler det om livet med fruen og spil. PSN - Xbox Live - Steam @ MrJonasDK
rogue-trooper-redux-anmeldelseRogue Trooper Redux er i den grad et sjovt valg af spil der skulle have remaster behandlingen. For et spil der er over 10 år gammel, er der nogle ting man lige skal vende sig til. Det er spil som de her, der lige giver et vindue tilbage i tiden, til dengang spil var mere krogede. Det er bestemt ikke et spil for de fleste, og henvender sig nok mest af alt til dem som måske har spillet originalen i sin tid. Så køb den for nostalgien eller hvis du er vil med denne type af spil.