Fans af Gran Turismo serien har sukket længe efter spillets debut på Playstation 4. Nu er ventetiden ovre, for i dag udgives Gran Turismo Sport.

Gran Turismo har været en meget stor del af Playstation platformen siden Playstation 1, hvor vi så Gran Turismo for første gang. Vi vil nu se om debuten på Playstation 4 er spillet værdigt.

Fans af serien, har nok allerede spillet det en del i form af den demo de lige har været tilgængelig. Og har de spillet den, så vil de finde ud af at det slet ikke var nogen dårlig ide at gøre det. For når Gran Turismo Sport startes op for første gang, så har man mulighed for at overfører de penge man har optjent plus de kilometer man har kørt. Det skal dog siges at det kun er op til 1 million in game valuta man kan sende over, hvilket også er ganske fint.

Når man kommer i gang med spillet, kommer der nok et chok for nogen. Hvis spillet skal nydes på den mest optimale måde, kræver det at man hele tiden er online (hvilket alle jo sart er). For når et spil skal gemmes, skal det ske via spillets severe. Hvis du ikke er online, så har du kun adgang til en ret begrænset del af spillet.

Vi er ikke i tvivl om at det er en Gran Turismo vi sidder og er i gang med at anmelde. For spillet emmer jo af Gran Turismo universt og alt det har at byde på. Dette er jo både godt og skidt, men det vender vi tilbage til i denne anmeldelse.

Noget der falder i ens opmærksomhed med det samme, er et lækkert nyt tiltag. Spillet har fået en ”Brand Central”. Først og fremmest der er det stedet hvor der handles med biler, hvilket der selvfølgelig ikke er noget nyt i. Men noget som vi hilser velkommen med stor glæde er denne Brand Central´s Museums del.

I denne Museums del, der er det muligt at få en masse information (og billeder) af de forskellige bil producenters historie gennem tiden. Dette har selvfølgelig ikke nogen indvirknings på spillets totale oplevelse, men derimod en kæmpe sag for alle fans verdenen over. For i dette Museum kan vi nemlig få nørde genet styret og sidde og få styr på alt der er sket i producentens historie.

Men når det så er sagt med hensyn til hvor glade vi er for denne Brand Central, så er der en ting vi bare må ud med. Hvorfor er der ”kun” 162 biler at vælge imellem ved udgivelsen af Gran Turismo Sport? Vi er jo vandt til et hav af biler i GT serien. Vi kan til sammenligning fortælle at der var 1197 biler i Gran Turismo 6.
Det er ikke fordi det ødelægger spil oplevelsen, men vi må erkende at vi er en lille smule skuffet over udvalget, da Gran Turismo serien er kendt for deres brede udvalg af biler. Men når det så er sagt, så er det udvalg der er ret fint. For det skaber en god balance i spillet med forskellen på bilerne der er, og man har ikke så svært ved at vælge hvilken bil man skal tage.

Spillet er super smukt og bilerne er detaljeret som altid. Vi er vilde med den virkeligheds følelse man sidder med når man spiller Gran Turismo Sport. Det er jo næsten som at se rigtige biler, for detaljerne er gennemført. Og så tror man der måske er sparet på omgivelserne, men det er der ikke, for spillet er smukt hele vejen igennem. Og vil du nyde spillet fuldt ud kan du spille det i True HDR hvilket bare gør det endnu smukkere. Spillet har også VR mulighed, så vil du have en oplevelse for livet, så er dette uden tvivl noget du skal prøve kræfter med.

Mulighederne i spillet er mange som altid. Der er alt fra de normale single løb til online løb. Men der er ting som man bruger mere tid på en andre, og dem tager vi lige fat på her. En game mode i Gran Turismo serien der altid har givet os glæde er spillets forskellige prøver der skal beståes.

Man kan tage de velkendte ”kørekorts prøver” i Gran Turismo Sport. De er dog mere prøve baseret nu, end man skal have et kørekort for at køre visse ræs som vi er vandt til. Det gør ikke noget der er lavet lidt om på den model, for den nye model den spiller bare der ud af, og den hilser vi velkommen. Der er også andre forskellige udfordringer som minder om kørekort game moden hvilket vi har brugt en masse tid på.

Der hvor man nok kommer til at bruge en masse tid i fremtiden i Gran Turismo Sport er spillets forskellige turneringer der køres. Der er hver eneste dag nogle daglige udfordringer man kan tage, men fra producentens side af er der også store turneringer man kan deltage i, og det er nok der spillets fremtid ligger i. For det gør at folk vender tilbage til spillet igen og igen, for der er gode præmier at hente her.

Online er også en mulighed i spillet selvfølgelig. Men der må vi nok erkende at Polyphony skulle tage sig selv i nakken og have givet os en ordentlig online mulighed. Den er meget simpelt bygget op på den måde, at du enten kan hoppe ind i et spil eller lave et som andre kan deltage i. Det er en lækker og nem model, men vi skriver trods alt 2017 så vi kunne godt ønske os noget mere rang baseret noget som vi kender det fra mange andre spil. De kunne godt have lånt af spil som Driveclub hvor man kan spille i klubber sammen med vennerne, og ”kæmpe” imod andre.

Og nu da vi snakker om hvad der burde være i 2017, så er vi helt vilde med spillets sofa muligheder. For man kan nemlig spille 2 spiller Split Screen hvilket man ikke ser ret meget i spil nu om dage. Så kan man endelig få brug for sine ekstra controllere. Godt gået!

Gran Turismo Sport er en bred vifte af muligheder for bil spil elskere. Spillet vil uden tvivl få en masse nye fans, men vi er lidt bange for spillet måske mister nogle af de gamle Gran Turismo spillere.

Samlet set er Gran Turismo Sport et rigtigt godt spil med mange muligheder i fremtiden. Så vi håber at Polyphony lytter til vores bøn og kommer med flere biler og ikke mindst en forbedret online del meget snart. For lytter de til denne bøn, så har vi et spil på markedet som kan løbe med titlen som det bedste bil spil til Playstation 4.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægROCCAT Khan Pro ude nu
Næste indlægThe Evil Within 2 Anmeldelse (Ps4)
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
gran-turismo-sport-anmeldelseGran Turismo Sport er en bred vifte af muligheder for bil spil elskere. Spillet vil uden tvivl få en masse nye fans, men vi er lidt bange for spillet måske mister nogle af de gamle Gran Turismo spillere.