Disney Illusion Island er udviklet af Dlala Studios, der også står bag Battletoads, og udgivet af Disney Interactive. Illusion Island er et 2D platformer, men ikke helt som man kender fra de gode gamle Mario spil, da man i bund og grund kan vandre frit rundt og ikke er delt op i baner, men mere segmenter.

På rejsen i denne magiske verden følger man Disneys mest berømte karakterer i hovedrollen. Disney Illusion Island følger Mickey, Minnie, Anders og Fedtmule, mens de udforsker den mystiske ø Monoth for at hjælpe de lokale med at forhindre en forestående katastrofe, efter at nogle magiske bøger er blevet stjålet. Du kan selv vælge hvilken af disse fire karakterer du vil spille som, men bare rolig, hvis du eksempelvis vælger Mickey, er du nødvendigvis ikke låst, for hver gang du loader dit gemte spil, kan man vælge en af de andre.

Karaktererne har ikke forskellige evner, så du ender ikke i et dumt dilemma fordi du har en bestemt Disney figur som du bedst kan lide. Jeg gav mig i kast med min yndlings karakter Anders And og med det samme når først spillet rigtig starter, bliver man helt betaget af den farverige palette spillet har fundet frem. Baggrundene oser af farver med levende små animationer og detaljer, der giver dem en følelse af liv. Animationerne på karaktererne og fjenderne er velovervejet med en sprudlende, lidt kartoonisk stil, der får deres bevægelser til at poppe. Det fokus de har lagt på detaljerne er så fantastisk. Mens Minnies flydende færdighed ser hende bruge en parasol, fastholder Fedtmule, i luften sig med eksplosioner fra en alt for stor sennepsflaske, og den altid uheldige Anders bliver panisk hængende, viftende med to fjer i hænderne. De fantastiske visuelle elementer gør det indbydende og engagerende at se spillet.

Alle de sjove evner spillet implementere i løbet af din rejse i gennem Monoth bidrager i sin helhed til spillets alsidighed og gør turen sjov og spændende. Selv når du låser op for en ny evne, er det ikke bare en masse tid kun med fokus på den specifikke evne, nej de vælger stadig at mixe alt det tidligere ind på samme tid, så du aldrig når at glemme de gamle evner, men hele tiden bruger din musclememory. Det hele er bare en stor velkogt gryderet med lækre råvarer.

Men hvis gameplay er ligegyldig og man bare hungre efter en god historie er det altså ikke Disney Illusion Island man skal give sig i kast med. Det er måske en sjov og spændende historie til det yngre publikum, det skal dog også siges at grænsen går helt ned til en alder af 7 år. Præmissen er på sin vis god nok, når man tænker på hele universet du bevæger dig rundt i og i forhold til hvilke karakter spillet omhandler, der rammer stemningen ret godt. Historien gør ikke det store for at skjule dens forudsigelighed, og der er ikke rigtig noget som overrasker. Alligevel har de små cinematiske scener den sjove kuriøse humor, som man tit oplever helt tilbage fra de gode gamle jumbobøger. Jeg tænker især på Anders And og Fedtmule.

når vi tænker på 2D platformer, så skal man da heller ikke snydes for lidt boss battles, og når man ser hvilke evner man får, bliver kampene ret så ensformig. Man kan som sådan ikke kan angribe, og ens evner kan ikke bruges til kamp, så det ender med at man bare skal hoppe rundt på punkter eller dashe ind i sten eller lignende, for at skade bossen. Det gør kampene en del kedelige og desværre er de også en anelse for lange på baggrund af måden de skal neutraliseres på.

Man kan spille det op til fire spillere som couch co-op. Så må man ellers se om man kan blive enige eller der skal trækkes lod om de populære Disney figurer.

TL;DR
Vudering
Forrige indlægTNMT: The Last Ronin spil får teaser
Næste indlægBatman: Arkham Tilogy til Nintendo Switch får udgivelse til oktober
Jeg er en passioneret gamer, der elsker at fordybe mig i de narrative aspekter. Jeg har spillet siden jeg selv kan huske, helt tilbage til Nintendo 64 og frem til konsollerne vi kender i dag. Min primære platform er PS5 med solid backup fra Xbox Series S og Nintendo Switch.
disney-illusion-island-anmeldelseDlala Studios leverer et fantastisk 2D platformer med kreative animationer og spændende evner, som hjælp til at udforske Monoth. Spillet er farverigt og har generelt en sjov tone igennem det meste af spillet, alligevel bliver boss kampene for kedelige og ensformigt. En historie som er relativ forudsigelig, men på den anden side også fin simpel, som ikke prøver at gøre for meget.