Crash Bandicoot har eksisteret siden slut 90’erne. De første 3 spil i serien på PlayStation, var en kæmpe del af specielt min barndom. Men nu er Crash blevet kastet ud i en helt nyt genre og alle hans venner er med. Toys for Bob som stod bag Crash Bandicoot 4: It’s About Time, har nu prøvet sig ad med noget ganske andet med Crash Team Rumble. Denne gang skal Crash og kompagni kæmpe mod hinanden i teams af 4v4 i online kampe. Hvordan er det så og kan Crash godt fungere i et “online-only” spil? Vi har givet spillet et ordentlig skud og det er faktisk ikke helt tosset.

Vi kender alle bedst Crash Bandicoot spillene, som værende hyggelige, sjove og udfordrende. Om det har været de banebaserede- eller racerspil, så har det mere eller fungeret ret godt. Her i Crash Team Rumble har Toys for Bob, taget samtlige karaktere vi kender på tværs af Crash Bandicoot serien, og presset dem ind i en omgang team baseret online 4v4 matches. Umiddelbart kan det godt lyde tørt og kedeligt, og det var også min første reaktion. Men efter at have givet spillet en ordentlig chance, så fandt jeg underholdning og udfordringen i, at komme til tops på ranglisten.

Okay, hvad gælder Crash Team Rumble så om. Man er delt op i 2 teams, med 4 spillere på hvert hold. Det hele sker i platform arenaer, som mest af alt ligner udgaver af steder fra tidligere Crash Bandicoot spil. Målet er så, at opnå og indsamle 2,000 wumpa frugter. Det hold som først når til tops, har selvfølgelig vundet. Det lyder simpelt, men det er det langt fra. Det kræver teamwork! Alle diverse tricks som du kender fra andre Crash spil, kan man bruge her. Glide, bodyslamme, spinde og meget andet skal der til, for at enten gøre det af med ens rivaler for en kort stund, eller sænke dem i processen for at indsamle wumpa frugt.

Det er kaos på højt plan, men det er den sjove og intense af slagsen. Det er specielt fedt, når alle spillere har valgt forskellige figurer at slås med. Fra starten af, kan man vælge mellem 8 karaktere, som er inddelt i 3 klasser. Disse er ‘Scorer’, ‘Booster’, og ‘Blocker’. Tager vi den første klasse som er Scorer, så kan den klasse beskrives som de hurtige, agile og de kan også bære flere wumpa frugter end de andre. Blocker siger næsten sig selv. De er rigtig gode til beskytte de andre spillere, og kan forvolde mere skade. Booster er sådan en mellem klasse, som er i stand til at lukke op for specielle evner der kan opnås i de enkelte arenaer, såsom Aku Aku masker.

Hver karakter kan også udstyres med specielle egenskaber, såsom et skab der kan give liv til ens team eller en plante som er meget sulten efter rivalerne. Alt kan ske under en kamp, og når hver især har egenskaber der kan gøre livet surt for andre, så er det med at være på dupperne, hele tiden. Men det hele handler som før nævnt om teamwork. For hvis hele ens hold f.eks. spiller som Crash, så kan det selvfølgelig være en styrke for holdet, da Crash kan bære flere wumpa frugter end andre. Men på den anden side, så kan det være svært for holdet at forhindre det andet hold i at nå til tops, da Crash (Scorer klassen) ikke er super stærk i kamp.

Kampene strækker sig heller ikke langt ud, hvad angår tid. Det er hurtige matches som tager et sted mellem 5 – 10 minutter. Det er til at overkomme, og det er alligevel skønt at man hurtig kan kaste sig ind i spillet, uden at det trækker ud. Det der også er sjovt ved CTR, er at hver kamp ikke nødvendigvis kan forudsiges. Selvom rivalerne kan være tæt på at nå i mål, så kan man sagtens med lidt teamwork, kæmpe sig mål, og da det hele sker indenfor få minutter, så går tingene også super hurtigt.

Der er selvfølgelig det evige problem, når det kommer til online spil. Hver spiller er jo et menneske i den anden ende af controlleren, som måske/måske ikke, har tænkt sig at arbejde sammen med dig eller andre, for den sags skyld. Her oplevede jeg nogle gange, at være den eneste der enten gad eller forstod spillets præmis, såsom at indsamle wumpa frugter. Så er der virkelig langt i mål.

For ligesom at krydre det hele lidt op, så har spillet et Battle Pass, fyldt med goodies. Man kan åbne op for kosmetisk gear, emotes og nyt tøj til hver af de karaktere, som man bedst kan lide at spille som. Der er også rullende udfordringer som man kan gå efter, som også lukker op for nyt gear hen ad vejen.

På nuværende tidspunkt har Crash Team Rumble kun én game mode. Om der kommer flere, vides på nuværende tidspunkt ikke. Men ønskelisten er bestemt lang, da der en del game modes, som ville kunne passe helt perfekt ind i spillets gameplay. Capture the flag, Elimination, Free-for-All osv. Spillet er trods alt landet i det man kalder for en GaaS (Games as a Service) model.

Crash Team Rumble er ret så underholdende. Toys for Bob har igen bevist at de forstå Crash Bandicoot og de rammer hovedet på sømmet hvad angår det grafiske, følelsen og faktisk også gameplayet. Selve det at gameplayet og stilen er i lighed med de andre Crash spil, det fungere virkelig godt. Noget der dog kan være lidt skuffende, er at spillet ikke har mere at byde på, end det ene game mode. Men mon ikke der kommer mere med tiden? Jeg håber i hvert fald. Men indtil videre, så er Crash Team Rumble faktisk slet ikke så tosset. Udfordrende og sjov, ligesom det skal være.

Crash Team Rumble er ude nu på PS4, PS5, Xbox One, og Xbox Series X|S.

Spillet blev anmeldt på PS5.

TL;DR
Vurdering:
Forrige indlægCykel legenden Mark Cavendish på Vondel inspireret Call of Duty racercykel
Næste indlægReturn to Monkey Island kommer til mobil
En ung fyr fra det Nordjyske. Vokset op med spil lige fra Commodore 64 og til nutidens konsoller. Holder af et spil med en fed historie og action. Er en gut med lidt for mange spil og alt for lidt tid. Arbejder til daglig på et lager, men i fritiden handler det om livet med fruen og spil. PSN - Xbox Live - Steam @ MrJonasDK
crash-team-rumble-anmeldelseCrash Team Rumble er ret så underholdende. Toys for Bob har igen bevist at de forstå Crash Bandicoot og de rammer hovedet på sømmet hvad angår det grafiske, følelsen og faktisk også gameplayet. Selve det at gameplayet og stilen er i lighed med de andre Crash spil, det fungere virkelig godt. Noget der dog kan være lidt skuffende, er at spillet ikke har mere at byde på, end det ene game mode. Men mon ikke der kommer mere med tiden? Jeg håber i hvert fald. Men indtil videre, så er Crash Team Rumble faktisk slet ikke så tosset. Udfordrende og sjov, ligesom det skal være.