Bandai Namco har to pakker med klassiske spil ude under navnet Namco Museum Archives. De indeholder hver 11 forskellige klassiske spil primært i genren shoot’em up. Du kan sikkert genkendte titler som Gaplus, Super Xevious og Dragon Spirit. Det er en fin måde at genopleve nogle af de klassiske arcade spil uden at skulle investerer i en af de mange forskellige mini konsoller som har været så populære.

Vi kan starte med at kigge på hvad der findes af spil de to forskellige pakker. Volume 1 indeholder Dig-Dug, Dragon Buster, Dragon Spirit: The New Legend, Galaxian, Mappy, PAC-MAN, Sky Kid, Splatterhouse: Wanpaku Graffiti, The Tower of Druaga, Xevious og PAC-MAN Championship Edition. Volume 2 indeholder Battle City, Dig Dug II, Dragon Buster II, Galaga, Gaplus, Legacy of the Wizard, Mappy-Land, Mendel Palace, Pac-Land, Rolling Thunder og Super Xevious.

Alle spil er blevet genskabt til moderne teknik hvilket betyder at de ikke er 100% identisk med originalen. Til gengæld så er der i emulatoren lagt vægt på at der ikke er noget flimmer og at alt bevæger sin flydende. Det skal ses i kontrast til originalerne hvor der ofte var sprites (små figurer) som flimrende og at når der var meget på skærmen så bevægede alt sig som i sirup. Så dermed er oplevelsen mere nutidig hvilket jeg synes er positivt.

Jeg er så ikke synderligt imponeret af brugergrænsefladen som er noget primitiv. Det kunne godt have været lavet bedre. Retro musikken passer meget uden at være prangende. Hvis du synes det er for svært så er der en funktion så du kan spole tilbage. Hvis du misbruger denne så bliver det latterligt let at gennemføre de forskellige spil. Har du ikke PAC-MAN Championship Edition så er den helt klart det store trækplaster i Volume 1 sammen med Splatterhouse: Wanpaku Graffiti som tidligere kun har været udgivet i Japan.

Namco Museum Archives Volume 1 & 2 er en hyggelig tur med minder fra en svundet tid i den lokale grillbar i fritureosen fra pomfritter og grillkylling. Teknisk set kunne det godt have været et samlet spil hvor at skabe en lidt større værdi. De fleste titler tåler et gensyn også selvom de har 30 år på bagen.

Tak til Bandai Namco for at gøre denne anmeldelse muligt. Vi har spiller på PLayStation 4 Pro.