LEGO spil på håndholdte konsoller, har altid været en blandet fornøjelse. Som oftest var spillene rigtige store, med fedt level design og grafisk flot på diverse platforme. Men når det kom til de håndholdte konsoller, så var det en helt anden snak. Spillene led altid en gevaldig nedgradering og var mildest talt, en flad fornøjelse. Men nu er tiden en anden, og det ses med LEGO Jurassic World som er ude nu, på Nintendo Switch.

LEGO Jurassic World udkom første gang tilbage i 2015 og når det kom til spillets håndholdte versioner, så var der meget at ønske sig. Men nu er spillet at finde på Nintendo Switch og her får du hele pakken! Udviklet af TT Games og udgivet af WB Games, får du her en sjov LEGO oplevelse.

Spillet tager dig med på tværs af alle Jurassic Park filmene, dog undtaget den seneste Jurassic Park: Fallen Kingdom, da spillet originalt udkom før filmen. Det er en underholdende måde at opleve filmene på og selvfølgelig tilføjet den velkendte LEGO humor.

På Nintendo Switch versionen af LEGO Jurassic World er der ikke sparet på noget. Du får den fulde oplevelse med alle filmene lige fra Jurassic Park 1-2-3 og Jurassic World. Derudover er alt DLC inkluderet, men dette er mest alt nye køretøjer og LEGO figurer at spille med. Men stadigvæk, skønt at alt er samlet her.

LEGO Jurassic World lader dig udforske de to øer Isla Nublar og Isla Sorna. Det er dog ikke én stor åben-verden, men derimod mindre til store områder, som du har at udforske. Der er mange velkendte scener og steder at se fra filmenes univers. Den velkendte scene fra den første film, hvor Ian Malcolm og co. skal skynde sig væk i deres jeep fra den store T-Rex, er virkelig nervepirrende at opleve. Selv i LEGO form.

Hvor mange andre LEGO spil har meget fokus på hvad de enkelte LEGO figurer kan, så byder LEGO Jurassic World på noget andet. Her har du ikke at gøre med karakterer der kan noget overnaturligt eller har superkræfter. Det er almindelige mennesker og , nåh ja, dinosaurer. Fokus ligger et helt andet sted, nemlig på udforskning og på gåder. I hvert område du befinder dig, er der som oftest gåder at løse, for at komme videre til næste sektion. Dette kan f.eks. være at finde og samle en jordskanner eller en terminal til en port.

Der er mange forskellige gåder at løse og her kommer ens færdighed i udforskning også til gode. Det er med at stille sig nysgerrig og se i alle afkroge, for der er ofte gemt et eller andet godt i form af enten LEGO mønter eller noget helt andet.

LEGO spillene har mere eller mindre haft den samme grafiske præsentation, på tværs af alle spillene. LEGO Jurassic World er ingen undtagelse. Men LEGO spillene har heller ikke brug for at være fantastisk visuelt, men derimod blot underholdende at spille og hygge sig med. Nintendo Switch versionen står på lige fod med andre versioner af spillet og det ser rigtig godt ud på den lille skærm.

På lydsiden har vi det lyddesign og stemmeskuespil, som var meget almindelig fra nogle år tilbage, hvad angår LEGO spil. Der var et tidspunkt i starten af LEGO spillene baseret på film, hvor alle LEGO figurer var stumme og kun lavede grynt og fnise lyde. Pludselig begyndte man med rigtige stemmer, men i stedet for at hive alle skuespillerne ind til optagelser, der helt sikkert ville tage rigtig lang tid, så fandt man på noget andet.

Man brugte i stedet lyden direkte fra filmene, som LEGO spillene var baseret på. Det er også gjort i LEGO Jurassic World. Stemmerne er klippet direkte ud fra Jurassic Park filmene. Det virker nu egentlig meget fint, men nogle gange kan man godt ane lidt ekstra støj under en dialog. Dette skyldes at man ikke lige helt har kunne fjerne eksterne lyde, soundtrack eller andet støj helt fra filmens lydside. Men udover det, så virker det nu meget fint.

Spillet er rigtig hyggelig at bruge tid med og som altid kan man spille sammen med en anden i co-op. Her kommer Nintendo Switch design til gode, da man altid har en ekstra controller ved hånden. Man kan spille i split-screen og det fungere rigtig godt i både håndholdt og når konsollen sidder i docken. Det virker bare!

LEGO spillene har altid været for mig, hyggelige spil at beskæftige sig med. Om det er Jurassic filmene, Avengers eller Star Wars, så er LEGO formattet bare en sjov måde at opleve dem på. LEGO Jurassic World på Nintendo Switch byder ikke på meget nyt, men er man bare ude efter solid underholdning til at spille alene, sammen med en anden eller til tage tage med på farten, så er det et sikkert valg.

LEGO Jurassic World er ude nu på Nintendo Switch.

TL;DR
Vurdering:
Forrige indlægNi No Kuni: Wrath of the White Witch – Anmeldelse
Næste indlægFIFA 20 anmeldelse
En ung fyr fra det Nordjyske. Vokset op med spil lige fra Commodore 64 og til nutidens konsoller. Holder af et spil med en fed historie og action. Er en gut med lidt for mange spil og alt for lidt tid. Arbejder til daglig på et lager, men i fritiden handler det om livet med fruen og spil. PSN - Xbox Live - Steam @ MrJonasDK
lego-jurassic-world-anmeldelseLEGO Jurassic World byder på timevis af sjov og hygge med alle Jurassic Park og World figurene fra filmene af. Du får nogle sjove sidehistorier fortalt og diverse historie er præsenteret med den velkendte LEGO humor. Nintendo Switch versionen er ingen nedgradering i forhold til andre LEGO spil på håndholdte konsoller. Dét rart. Selvom spillet originalt udkom tilbage i 2015, så er det stadig sjovt at spille den dag i dag. Det er LEGO, når det er bedst.