Vi nående aldrig at få gang i High on Life da det udkom til Xbox 18. december 2022. Nu er det så også udkommet på PlayStation og her har der været mere tid til at prøve spillet af. Da det udkom, så var det en titel som delte vandene og efter at have spillet det igennem kan jeg god se hvorfor. Det er en historie skab af Justin Roiland som også er ophavsmand til Rick and Morty og Solar Opposites. Dermed er det også en udgivelse der er skabt til et voksent publikum, om end din humor skal være pubertetsagtig.

Historien tager sit udgangspunkt i den navnløse helt (som er dig med) god støtte fra din storesøster og den fallerede dusørjæger Gene der mest sidder og ser day-time TV. Du kan vælge den karakter du gerne vil spille når du starter og det har absolut ingen betydning overhovedet. Alle kalder dig Bounty Hunter, både din søster og alle andre du møder på dig vej. Efter ganske kort tid hvad jeg helt glemt hvad jeg havde valgt. Det er et fuldstændigt forrykt univers hvor narkokartellet G3 som ledes af Garmantuous har invaderet Jorden for at fange alle. Jordboerne er det nye vanedannende narkotika som gør en enhver høje. Din opgave er at bekæmpe kartellet og til sidst gøre end ende på Garmantuous. Det hele forgår som en first person shooter.

Den store forskel til andre shootere er at dine våben er levende Gatlian væsner som non-stop trash talker. Du starter med Kenny som er din først pistol der også har et missillignende (Glob Shot) angreb som han skyder ud af hans Trick Hole. Ja jeg er sikker på du har din helt egen idé om hvad Kenny mener nå han siger Trick Hole. Der er også den dybt psykopatiske kniv Knifey som dublerer som gribekrog så du kan komme rundt forskellige steder. Der er hentet inspiration fra andre Xbox spil så dame Gatlianen Sweezy er stort set en eksakt kopi af Halo’s Needler. Det har sin helt egen underholdningsværdi. Der kommer flere våben til undervejs hvor mange fungerer på samme måde som det du kan finde i et mere traditionelt FPS. Der er også andre som er en helt ny idé som kombineres med spilmekanik. Det skal du selv have lov a opleve.

Det er helt igennem klassisk FPS med områder som du skal rydde for fjender for at komme hen til endnu en boss kamp mod en af løjtnanterne i G3 kartellet. Der er også områder som du første gang du besøger banen ikke kan komme til. Her må du pænt vente til du har fået et nyt våben eller en ny færdighed som du har købt i pantelånershoppen. Det er masser af ting du skal samle og underlige væsner du enten skal nedkæmpe eller hjælp. Det hele er krydret af den endeløse strøm af perfide kommentarer fra dine snakkesalige våben eller de fjender som synes du er universets afskum. Der er masser af variation så det tager en rum tid inden du kender loopet. Selve gameplay mekanikken er velfungerende uden dog at være pralende. Det er de skæve karakterer og det dybt mærkelige univers skal er det store trækplaster.

High on Life er et voksenspil og der lægges hårdt ud da din storesøster lige synes I skal have en bane i anledning af I er alene hjemme. Du skal nedkæmpe narkokartellet G3 så det passer godt til historien som bare bliver mere og mere syg som du kommer længere og længere frem. Jeg kan godt forstå hvor anmeldelserne er meget delte. Nu er jeg aldrig kommet ud af puberteten og har en humor som en 12-årig så jeg synes det er god underholdning.

Vi har spillet på PlayStation 5 og spillet er indkøbt af redaktionen.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægArma 3 Creator DLC: Spearhead 1944 ude nu
Næste indlægWargaming fylder 25
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
high-on-life-anmeldelseHigh on Life er et voksenspil og der lægges hårdt ud da din storesøster lige synes i skal have en bane i anledning af I er alene hjemme. Du skal nedkæmpe narkokartellet G3 så det passer godt til historien som bare bliver mere og mere syg som du kommer længere og længere frem. Jeg kan godt forstå hvor anmeldelserne er meget delte. Nu er jeg aldrig kommet ud af puberteten og har en humor som en 12-årig så jeg synes det er god underholdning.