LEGO Bricktales er et LEGO-spil hvor du skal løse forskellige opgaver ved at bygge alt muligt hvor du bruger klodser og fantasi. Det er udviklet af ClockStone som også står bag serien af Bridge Constructor spil. Udgiveren er Thunderful Publishing. De forskellige opgaver bliver præsenteret gennem forskellige dioramaer. Vi havde en halv times hands-on på GamesCom og nu har vi så haft det færdige spil mellem hænderne.

Historien er, i forhold til det du kender fra LEGO-spillene fra TT Games, en tynd kop te. Det er ikke beregnet til at være et historie drevet spil. Den er der bare for at give en undskyldning for at bygge alt mellem himmel og jord. Du skal hjælpe din bedstefar med at finde forskellige energiklodser så han kan få den hæderkronede forlystelsespark til at fungerer igen. Du bliver teleporteret rundt til forskellige områder hvor du skal hjælpe forskellige nødstedte. Det gør du ved at bygge og løse opgaver i de forskellige dioramaer som er lavet i hver sin sti. Jungle, ørken og så videre du kender sikkert princippet. Det giver så variationen.

Selvom det ikke er LEGO Masters så kræver det at du har en smule kreativitet omkring det at bygge. Der er nemlig ikke nogen form for vejledning. Det betyder ikke at du bliver kastet ud i den dybe ende. Du bliver gennem forskellige træningsopgaver instrueret i hvordan hele mekanikken virker. Det gælder både for spillet, som fungerer som en kæmpe menu hvor du kan navigere rundt, og så til det at bygge. Det er helt klart det at bygge der er det primære i LEGO Bricktales.

Når du skal bygge forgår det altid i en separat del af spillet, så du slipper for forstyrrende elementer. Det svarer i opbygning til det du kender fra en traditionel LEGO byggevejledning. Der er den forskel at du kun har et par anker punkter og så en kasse markeret med stiplende linjer du skal holde dig indenfor. Så vises alle de klodser du har til rådighed til den aktuelle opgave. Så er det ellers bare om at give den gas. Som du bliver dygtigere for du adgang til flere klodser. Hver opgave indeholder også flere klodser end der er nødvendig for at bygge det som er opgaven. Hvis du ikke er i humør til at det skal være et eller andet meget smukt men bare skal virke så er det også en mulighed. Du kan altid genbesøge en opgave hvis du gerne vil have den lavet anderledes eller pænere.

Det er forholdsvist enkelt at bygge. Du kan vælge perspektiv ved at betragte byggeriet fra forskellige steder. Du kan zoome ind og ud alt efter hvad der er behov for. Når du rammer nogle af de større konstruktioner så kan det betale sig at betragte byggeriet fra forskellige steder for at hvordan du bedst kommer videre og for at se om der er klodser der ligger gemt som du ikke lige kunne se. Du kan vende og dreje alle klodser som du ønsker og i nogle byg er der også præfabrikerede elementer så du ikke skal nørkle helt så meget. Det at flytte og placerer klodser er en rimelig enkel opgave. Når du er færdig med en konstruktion så skal den afprøves af en lille robot for at se om den kan holde. Den eneste anke jeg har omkring byggetilstanden er at det nogle gange er svært at få placeret en klods præcist hvor du gerne vil have den. Kombinationen af følsomhed på styring og det perspektiv du ser fra er til tider frustrerende. Jeg har spillet på Nintendo Switch.

LEGO Bricktales er en super spil for LEGO-fans der elsker at bygge. Det er tydeligt at CloclStone har stor erfaring at lave simulatorer til konstruktion. Jeg kunne tænke mig at samme mekanik som bruges til at finjusterer højden på en klods også kan anvendes sidevers. Det vil reducere frustration. Samlet set er LEGO Bricktales et vellykket LEGO-spil hvor du kan bygge ting. Mere af det.

Tak til Plan of Attack og Thunderful for at gøre denne anmeldelse mulig.

P.S. der er også masser af ting at samle i de forskellige dioramaer så du får flere kostumer.