PAC-MAN er et af de store arcade spil fra de glade 80’ere hvor alt var i 16 klare farver. Interessen ebbede lige så stille ud gennem 90’erne selvom der blev gjort flere forsøg på at genoplive genren i en moderne indpakning. PAC-MAN WORLD, der started ud som PAC-MAN Ghost Zone, er et af de mest vellykkede og udkom første gang i 1999 i forbindelse med 20-års jubilæet. Her træder NAMCO’s ikoniske maskot ind i 3D verdenen som platformsspil.

PAC-MAN WORLD Re-PAC er et remake af det oprindelige spil som blev udgivet på PlayStation 1. Det er tro mod både level design og gameplay mekanikken. PAC-MAN WORLD Re-PAC starter med at PAC-MAN’s venner og familie bliver kidnappet (PAC-napped?) netop som de skal til at fejre PAC-MAN’s fødselsdag. Husk det er jo et jubilæums spil. Det er selvfølgelig de onde spøgelser der er på spil sammen med en række skurke. Så er det ellers bare om at komme afsted i et klassisk 3D platforms eventyr hvor PAC-MAN skal finde frugter og undså alskens fare.

Der er forskellige områder i pirat, rum eller egyptisk tema hvor du skal samle frugt, gule prikker og nøgler for at komme videre. Der er også i hver bane bogstaverne P-A-C-M-A-N der kan samles for at få ekstra bonus. Samler du alt frugt kommer til en bonus bane hvor du kan få endnu flere point. Det er i selve bane designet at PAC-MAN WORLD Re-PAC halter en lille smule. For at strække tiden du spiller så skal du jævnligt gennem en bane flere gange for at finde alt. Det er et element som godt kan være en smule irriterende. Det er ikke en overmåde svært spil og skulle det knibe med koordinationen hos en yngre spiller så forslår spillet Easy Mode hvis du har fejlet ofte.

Selvom det ikke er et lang spil så er der masser af variation. Du kan finde labyrinter hvor du spiller traditionel 2D PAC-MAN fra de gode gamle dage. Der er også en sektion med et racer løb så der er rigeligt variation. Også i platformsdelen kommer du til områder hvor du skal spise de gule prikker og de store prikker giver dig mulighed for at spise spøgelserne. Du kan også kaste gule prikker på nogle af fjenderne og dermed få point. I piratområdet er der også vand. For at du kan smadre kister under vand skal du være metal PAC-MAN. Sådan er det lavet forskellige elementer gennem banerne for at holde det underholdende.

PAC-MAN WORLD Re-PAC er et solidt platformsspil. Trænger du til nostalgi så er der også masser af dette i en flot opdateret grafik. Når du har gennemført spiller får du endda adgang til det klassiske PAC-MAN på en arcade maskine der står i menu området. Gameplay holder stadig i 2022 og det er tro mod originalen.

Tak til BANDAI NAMCO for at gøre denne anmeldelse mulig.