Efter lidt over 7 år, vender Deep Silver Volition tilbage til en af deres mest succesfulde spil – Saints Row 2022. I denne reboot af serien, bliver vi taget tilbage hvor det hele var sjovt og mere simpelt. Selvom Saints Row går tilbage til starten og ikke mindst til det som gjorde Saints Row spillene fantastisk sjove, så er der denne gang lagt vægt på en mere “nede på jorden” historie. Som kæmpe fan af åben-verden spil, så bringer Saints Row rigtig meget til bordet af hvad man kunne ønske sig i form af morsom gameplay og en verden fyldt med absurde løjer. Vi er bestemt blevet positiv overrasket. Læs mere her.

Lige fra starten er det tydeligt at historien bliver taget seriøs. I de første par timer af spillet oplever du både lidt Mad Max Fury Road stilet gameplay på tværs af ørkenen, en badass nævekamp på toppen af en VTOL og desuden masser af jokes. Allerede her kan gameplayet og stilen minde mest af alt om Saints Row The Third, hvilket kun er en god ting.

Hele plottet omhandler selvfølgelig the Saints, og det er helt fra begyndelsen. Man befinder sig i den fiktive by Santo Ileso som byder på én stor by hvor der både er ørken, bjergkæder, skyskrabere, øer, og masser af natur. Selve byen er baseret (meget løst) på New Mexico. Det er her alt kommer til at finde sted, og det er her i byen du begynder dit imperium.

For du står i spidsen for the Saints, du er bossen! I starten er du blot en soldat i et privat militær firma kaldet Marshall. Men efter alt selvfølgelig ender galt, så er kriminalitet den eneste vej frem, ikke kun for magtens skyld, men ligeså meget for økonomien. For at arbejde for andre, det dur ikke mere. Et startup skal der til.

Du er heldigvis ikke alene, for du har 3 venner. Kev er den skjorteløse DJ der altid er klar til feste. Eli er den udspekulerede geni, som kan klare selv det meste som kastes mod hans hjerne. Neenah er hende med hænderne skruet rigtig fast og er ikke bleg for at gå til værks med biler og elektronik. Til sidst har vi katten og maskotten Snickerdoodle som kommer med gode råd. Til sammen udgør i en farlig cocktail for andre kriminelle bander i byen, for med hver sine evner, kan i overtage alt. Men vejen til at være økonomisk uafhængig er fyldt med kaos, vold, og masser af øretæver.

Selve forholdet mellem de forskellige karakter i the Saints, er en kærkommen oplevelse i forhold til tidligere spil i serien. Hvor alt førhen har virket ret overfladisk og hvor karakter mere var med for humoren skyld – vi kigger på dig Johnny Cat. Men nu virker alt mere intimt og med dybde. Men humoren og satiren er der stadig, hvilket er skønt at se udfolde sig på alle mulige faconer.

The Saints er oppe i mod store krafter i Santo Ileso. Der er 3 fraktioner som de må kæmpe i mod. Der er Marshall Defense Industries som er seriens nye svar på det tidliger Ultor. Marshall er all-in på alt hvad der hedder hightech våben, gadgets og køretøjer.

Som et modstykke til dem har vi Los Panteros, som er en mere traditionel bande. De er hårdnakket kriminelle og fyldt med opblæste muskler. De har en stor kærlighed til biler og deres image. Til sidst har vi Idols, som bedst kendes ved at være en kult hvor teknologi er i højsædet. Idols har i sinde at rive alt hvad der har med samfundet at gøre i stykker.

Disse 3 fraktioner er mere eller mindre omdrejningspunktet for alt der har at gøre med historien, sidemissioner og aktiviteter i Santo Ileso. I sidste ende handler det om at vise hvem der bestemmer i byen, og her er the Saints i den grad oppe mod styrker som kræver hårdt arbejde. Selvfølgelig gør de alt på deres egen måde og hvem bedre end the Saints til at vise hvor skabet skal stå.

Hvad angår omgange med våben og generelt med kampe i Saints Row, så er det meget i stil med resten af Saints Row serien. Det er dog ikke helt så tosset som i Saints Row IV, men Volition har formået at gøre kampe sjove at udføre. Våben er der masser af variationer af og du kan selvfølgelig altid torpederer civile og fjender med diverse køretøjer.

Det lækre er, at desto mere tid du bruger i spillet, jo flere perks og opgraderinger får du at gøre brug af. Disse er med til at forstærke dine evner, sådan at du f.eks. kan slynge en næve af ild eller kaste en håndgranat ned i bukserne på en fjende for dernæst at kyle dem ned af vejen. Det kan være super nyttigt, hvis man befinder sig i et virvar af fjender. Desuden, så ser det også ret så sjovt ud.

Santo Ileso er stor by, og du kommer til at køre en hel del rundt. Ikke mindst er der en del biljagt hvor du er jagtet eller skal jage andre. Her er der implementeret et lille fedt trick, hvor du kan slynge din bil fra side til side. På den måde kan du få skubbet fjender ud i rabatten og få dem til at eksploderer. Du kan også komme op på taget af bilerne i byen, for enten at skyde fra den position, eller hoppe op i luften og gøre brug af din wingsuit så du kan svæve ned af gaden.

Selvom byen er stor, er der faktisk utrolig meget at se på. Ikke mindst byens indbyggere som ikke længere bare går hvileløst rundt i gaderne. De snakker i telefon, spiser på restauranter, har interaktioner med hinanden, en musiker der spiller i parken osv. Så selve Santo Ileso virker mere levende, bestemt i forhold til tidligere Saints Row spil.

Men alt er dog ikke kun eksplosioner og fraktioner der skal bekæmpes, du har en business der skal op og køre. For at kunne opbygge dit kriminelle imperium, skal der købes virksomheder, som du selv kan vælge hvor skal ligge i byen. Så snart du har placeret bygningen, åbnes der op for en række aktiviteter der har relation til den virksomhed du nu besidder. Det spænder meget bredt fra at køre rundt med narkotika i madvogne eller spille rollespil ude i ørkenen.

Det hele styres fra the Saints hovedkvarter, som i starten ligner meget en ruin der kunne bruge en bulldozer. Men med tiden efter du har skrabet penge sammen, købt virksomheder mm. så vil stedet blive bedre. Du kan endda selv sætte dit præg på hovedkvarteret, ved at fotograferer bestemte genstande rundt om i Santo Ileso og omegn. De genstande du fotograferer, vil du så kunne placerer rundt om i din base.

Dette er også noget som spillet gør utrolig godt, hvilket er tilpasninger. Du kan designet hvordan Bossen skal se ud, altså dig selv. Det er lige fra selv de mindste detaljer, og hvis du ikke lige er den kreative type, så kan du browse hvad andre har lavet og så downloade dem ned til dit spil. Du kan også tilpasse våben og biler med alt mulig ekstra udstyr, farver og du kan få lige det udtryk du ønsker.

Alt i alt, så er Saints Row slet ikke så dårligt. Historien er finulig, gameplayet er sjovt og så er det bare lækkert med en stor ny verden man kan boltre sig på. Der var dog en del bugs og fejl hist og her, men det var ikke noget der ødelagde oplevelsen. Bestemt ikke for mit vedkommende. Grafisk set så er spillet bestemt ikke grim at se på, tværtimod. Man kan mærke at Volition stadig vil serien det bedste, og selvom Saints Row 2022 måske ikke falde i alles smag, så er den uden tvivl blandt toppen på min liste.

Saints Row blev anmeldt på PlayStation 5.

Tak til PLAION (Koch Media Ltd) for at gøre anmeldelsen muligt.

TL;DR
Vurdering:
Forrige indlægGamesCom trailer til Park Beyond
Næste indlægVersus Evil kommer med Broken Roads i et stærkt RPG lineup
En ung fyr fra det Nordjyske. Vokset op med spil lige fra Commodore 64 og til nutidens konsoller. Holder af et spil med en fed historie og action. Er en gut med lidt for mange spil og alt for lidt tid. Arbejder til daglig på et lager, men i fritiden handler det om livet med fruen og spil. PSN - Xbox Live - Steam @ MrJonasDK
saints-row-anmeldelseSaints Row gør det serien er bedst til, at underholde! Santo Ileso er virkelig fedt at køre rundt i og bare bruge byens gader til at skabe kaos. The Saints er bestemt ikke kedelige, og selvom den gamle gangster stil er væk, så føles personerne i spillet meget nymoderne og følger med tiden. Gameplayet er top-notch, og der er altid aktiviteter at bruge tid på. Det at opbygge ens kriminelle imperium, er bestemt ikke kedeligt i Saints Row og jeg nyder hvert sekund i selskab med the Saints.