Det er nok de færreste der går på jagt eller søger ud i vildmarken, på jagt efter vilde dyr i naturen. Men det er der råd for nu. Placeret foran skærmen derhjemme, kan du nu tage de virtuelle støvler på, gøre jagthunden klar, lade jagtgeværet og så ellers finde ud i vildnisset. Vi har jagtet, ligget på lur og oplevet den skønne natur i Hunting Simulator 2. Er det godt?

Hunting Simulator 2, som er udviklet af Neopica og udgivet af Nacon, har meget at byde på, lige fra store jagtområder, til hyggelige skovhytter hvor du kan præsentere dit seneste trofæ. Der er masser af våben at gøre brug af, et kæmpe stort område at gå på jagt i og så selvfølgelig, en masse forskellige dyrearter.

Spillet er en efterfølger til Hunting Simulator der udkom tilbage i 2017. Den høre under simulations genren og Hunting Simulator 2 føles i den grad bedre i mange aspekter, i forhold til det første spil. Her taler vi både den grafiske front og i den grad gameplayet, som er blevet spiced lidt op i forhold til de ting man kan foretage sig.

Her er ingen historie at følge, ingen plot twists eller noget i den dur. Det er bare dig og vildmarken. Du vælger en karakter i starten, kvinde eller mand. Herfra bliver du så guidet igennem spillets intro, hvor du lære alt der er værd at vide, hvad angår det at jagte dyr.

Når du starter ud, kommer du til at udforske en hytte som noget af det første. Det er her du starter dine jagte, træner på skydebanen uden for, vælger våben og det er også her du kan fremvise dine seneste trofæer på væggen. Hvis det du lærte i introen ikke var nok, er det også her du finder bøger om godt og vel alt i spillet. Disse er en god idé at tjekke ud, da starten er meget minimal med informationer, og hvis man er ny til spil som disse, så er bøgerne guld værd.

Men du kan ikke bare trykke start og så begynde at skyde vilde dyr. Der er lidt forberedelse at lave, inden du kan drage ud på jagt. I hytten du starter ud i, får du 5,000 i kredit. Det er lidt start kapital, så du kan kan komme igang. Kredit optjenes bla. ved at sælge de dyr du jagter.

Det du så kan købe for kreditten, er alt lige fra bestemte kald, tøj, våben og ikke mindst licens. Yes, du skal have licens til at skyde bestemte dyr. At skyde et rovdyr uden licens, er et no go! Men licenserne er også med til at få dig i en strategisk tankegang. Det var med til at holde mit fokus på ét bestemt dyr af gangen. Fokus!

Når du så endelig er klar, har du 3 store områder at vælge. Der er Europa, Colorado og Texas. Alle 3 områder er hver delt op i 2 mindre regioner. Hvert sted er fyldt med skønt natur, og ikke mindst mange fede områder der er gode til jagt.

Nu kommer vi til det fede, nemlig jagten! Efter at have valgt våben, udstyr, licenser, område og også tidspunkt på dagen, så er man klar. Man starter ud i en lille træhytte, hvorfra man har base. Her er det helt op til en selv, hvilken vej man vælger. Landet ligger åben, men at jagte alene, er ret ensomt.

Derfor har udviklerne bag spillet introduceret en lille sød feature i spillet, nemlig jagthunde! Du har 3 typer hunde at vælge imellem: Beagles (god til søgning), Labrador Retriever (returnere dyr fra vand) og til sidst German Shorthaired Pointers (kan se små dyr, du selv har svært ved at spotte.

Din hund kommer til at blive bedre med tiden, og selvom de nogle gange kan være en smule frustrerende at arbejde med i starten, så er de god hjælp. Lige fra at søge efter spor, til at finde få dyrene ud fra deres skjul, så er hunden uundværlig.

Jagten er gået ind, du er klar! Men hvad så? Når du finder frem til et dyr som du har licens til at jage, så skal du være varsom og tålmodig. Det lærte jeg på den hårde måde! Du kan ikke storme frem som var det Call of Duty.

Der er masser af forskellige måder at gribe sin jagt an på. Rundt om i de områder man befinder sig i er der telte der fungere som fast-travel steder. Der er også udkigsposter og masse af andre steder, hvor det er oplagt at ligge på lur efter sit bytte.

Har man så endelig fundet sit bytte, så skal man stadig tænke rationelt og huske på hvad man må og ikke må. Skyder du et dyr, uden at have licens til netop dét dyr eller med det rette våben, så bliver du straffet. Altså der skal betales en bøde. På samme måde bliver du også straffet, hvis du skyder et dyr mere end ét par gange.

Man når alt er overstået, og dyret er dødt, kan du sende kadaveret tilbage til din lille træhytte. Når du har jagtet de dyr du lyster, så kan man tage tilbage til hytten og så enten sælge dyret eller tage det med hjem til den store hytte. Her kan dyret komme på display som et trofæ på din væg.

Det er sådan den cyklus der er i spillet: Forberedelse, jagten, valget for kadaverets skæbne og så forfra. Det er til at finde ud af, og selvom jeg ikke har den helt store erfaring inden for sim spil, så var det let nok at spille spillet.

Det grafiske og lyden i spillet er noget for sig. Det er ikke fantastisk, men heller ikke lud dårligt. Hvis vi tager lyden først, så kan man sige at det er meget blandet med hvad man får her.

Alt lige fra dyrenes kald, til spillets verden fungere super fint hvad angår lyden. Ikke noget der. Men dialogen og fortælleren, er simpelthen så stift. Når man giver en kommando til sin hund, lyder det ikke særlig godt. Kunne være i tvivl om jeg spillede som et menneske eller en robot.

Spillet er også meget let hvad angår dialog, det er meget minimalt. For at ens hund stiger i rang og bliver bedre, er det vigtig at kæle med hunden og rose den. Men det er næsten ubærlig, når det er den samme linje dialog der køre igen og igen. Her kunne man godt lige have lavet lidt flere linjer at gøre godt med og variation.

Grafisk set er alt rigtig smukt lavet, lige fra dyrene til landskaberne – når man ser det hele på lang afstand. Det er virkelig en blandet fornøjelse. Går man f.eks. gennem landet med hunden ved ens side, i tredje person, så kan man ikke undgå at tænke wauw! Her virker alt flot og veludført!

Så snart man kommer tæt på tingene omend det er i ens store hytte, træerne i skoven eller dyret man netop har nedlagt, så virker mange af tingene flade og som noget der ikke høre hjemme i et spil fra 2020.

Hunting Simulator 2 er et fint spil på overfladen og man kan bestemt finde meget underholdning her. Går man efter en vis form for realisme i de simulations spil man vil give sig i kast med, så er her et godt bud på netop det. Grafisk set halter det lidt, når man kommer tæt på og nærstudere ens omgivelser. Men alt i alt, så er spillet faktisk slet ikke så dårligt.

Tak til NACON for at gøre anmeldelsen af Hunting Simulator 2 mulig.

Spillet blev anmeldt på PS4 Pro

Findes også på Xbox One, Nintendo Switch og PC.

TL;DR
Vurdering:
Forrige indlægOplev ”Power of Audio” med EPOS GSX 300
Næste indlægMarvel’s Iron-Man VR – Anmeldelse
En ung fyr fra det Nordjyske. Vokset op med spil lige fra Commodore 64 og til nutidens konsoller. Holder af et spil med en fed historie og action. Er en gut med lidt for mange spil og alt for lidt tid. Arbejder til daglig på et lager, men i fritiden handler det om livet med fruen og spil. PSN - Xbox Live - Steam @ MrJonasDK
hunting-simulator-2-anmeldelseHunting Simulator 2 er faktisk slet ikke så tosset. Jo spillet har dens fejl og mangler, men udviklerne har gjort et godt stykke arbejde på at lave noget frisk og lidt nyt. I forhold til forgængeren, så er der gjort et godt skridt i den rigtige retning her. Jeg elskede frihedens i jagten, og det at tage en hund med sig er ret godt fundet på. <br> <br> Der er masser af våben at vælge mellem, store områder at jage på og så er hele simulations delen faktisk rigtig god. Så er du til disse typer af spil og genre, vil jeg sige at Hunting Simulator 2 er et skud værd.