Tag din Mii ud for en omgang sjov. Der er dog ikke meget nyt under solen med dette nye familie- og festspil, det er de samme minispil med nyt betræk.

Selvom at Wii Party U ikke ligefrem er innovativ eller en fantastisk oplevelse, så er det ikke desto mindre et nyt tiltag i rækken af festspil. Hvis du vil have opgraderet dit nuværende festspil, så er Wii Party U en ganske solid titel at overveje. Spillet bruger Nintendo’s Mii’s, og jeg må indrømme at jeg aldrig har brudt mig om dem, men hvis du synes de er søde, så er Wii Party U lige sagen.

Siden Wii U er en noget stærkere maskine end dens forgænger, er selve billedet langt pænere at se på, og selve spillet kan blive langt mere kompliceret med flere detaljer og flere fantastiske animationer og effekter. Der er arbejdet en hel del på anti-aliasing, så alle kanter, inklusive de buede, er bløde, præcise og ganske pæne at se på.

Der er et væld af minispil at gå i gang med – i den række timer jeg spillede for afprøve og opleve hvad udvikleren havde fundet på af små særligheder, oplevede jeg ikke en eneste gang at støde på det samme minispil. Der er noget for alle: stor, lille, ung, gammel, og du kan spille alene mod computerstyrede figurer eller du kan spille mod venner og familie. Hvis du ved hvor længe i vil spille, angiver hvert minispil og over-spil (forklaring følger), hvor længe det tager at afslutte dette spil.

Der er en række overspil, hvor der er et overordnet formål, men at der løbende er udfordringer i form af minispil hvor vinderen enten vinder en præmie eller får lov at nuppe noget fra en anden spiller – noget som den spiller har brug for i ræset mod målet, og vælger du med omtanke, kan det afgøre hvem der vinder spillet i sidste ende. Disse overspil kan enten være noget simpelt som at nå toppen af trappen først eller en matador-lignende model hvor man skal indsamle forskellige tøjdele og matche dem for at give flest mulige point.

Selve minispillene er meget forskellige, og som i Mario Party 9 er der både alle-mod-alle og 1-mod-alle gamemodes. Hvis det er en mod alle, har jeg indtil videre oplevet at spilleren der er alene, skal benytte sig af Gamepadet med den trykfølsomme skærm på den ene eller anden måde: Blandt andet kaste sten i hovedet på de andre spilleres Mii’s eller fremkalde den rigtige melodi for at skaffe de andre spillere af vejen. Alle mod alle modes gælder det om at være hurtigst på knapperne, have en god reaktionsevne og finde en udvej – og være den sidste mand på banen, eller først over målstregen. Den ganske almindelige sammenkogte ret af konkurrenceprægede minispil som kan afgøre på ganske få minutter hvem der er stuens spilkonge.

Hvad der er virkelig nyt i denne omgang er de små tabletop games (bl.a. fodbold og baseball) som foregår på selve Gamepade’n. To spillere sidder overfor hinanden med Gamepade’n imellem sig og benytter sig af de analoge sticks til at styre hvad der nu end foregår på Gamepade’n.

Det er i og for sig underholdende nok at spille alene mod computerstyrede figurer, men spillet er nu engang lavet til man spiller med og mod andre. Ganske konkurrencepræget, men konceptet er simpelt og forklares inden hvert minispil, så alle kan være med, selv de mindste, de ældre og folk der aldrig har spillet før. Smid spillet i din Wii U og I er i gang efter få minutter med det første minispil. Desværre kan et mindre sjovt minispil eller et tabletop spil for to ødelægge stemningen og farten af jeres spiloplevelse lidt – men det er også rart med noget variation uden at skulle bestemme hvad der skal spilles hvornår. Spillet er dog stadig god underholdning for hele familien og/eller din gruppe af venner.

 

[box_info]Spillet er anmeldt på Wii U og leveret af Nintendo.[/box_info]

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægVind 2 billetter til PlayStation 4 launch party 28. november
Næste indlægNy trailer til Neverwinter udvidelsen Shadowmantle
Jeg spiller mange af de nye spil over et bredt spektrum af genrer, men vi har alle vores foretrukne. For mig er nostalgien hos platformers, men jeg er også bilelsker og jeg kan ikke stå for en god fortalt historie. Jeg håber du har nydt læsningen af ovenstående, har du kommentarer er du mere end velkommen til at dele dine tanker i kommentarfeltet forneden eller via mail.
wii-party-u-anmeldelseSelvom at Wii Party U ikke ligefrem er innovativ eller en fantastisk oplevelse, så er det ikke desto mindre et nyt tiltag i rækken af festspil. Hvis du vil have opgraderet dit nuværende festspil, så er Wii Party U en ganske solid titel at overveje.