Engang en legendarisk Yakuza, forfalskede Kazuma Kiryu sin egen død og derved sit navn for, at beskytte sin familie. Nu bliver han trukket ind i en konflikt af en mystisk skikkelse, der forsøger at få ham frem fra sit skjul. Under aliasset “Joryu” begiver Kiryu sig ud på en spændende fortælling med knogleknusende kampe på livlige steder fyldt med spændende karakterer og aktiviteter.

Det er værd at bemærke, at “Like A Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name” er en del af den anerkendte Yakuza-serie, der i Japan går under navnet “Like a Dragon/Ryu Ga Gotoku” Dette kan skabe forvirring for dem, der er nye i serien, da den kronologiske rækkefølge kan være uklar. Ikke desto mindre er “Like a Dragon” nu seriens primære navn i vesten, og denne tilføjelse, “The Man Who Erased His Name,” fungerer som en spændende sidehistorie, under samme periode som det populære “Yakuza: Like a Dragon”, som udkom tilbage i 2020.

Anmeldelsen er skrevet ud fra PS5 versionen af spillet.

Like A Dragon

I denne fortælling træder Kiryu, alias Joryu, ind i en kompleks og kontroversiel konflikt, der involverer Tojo-klanen, Omi-alliancen og det hemmelige agentur Daidoji. Han er nødt til at agere med forsigtighed og snilde for at opretholde illusionen om hans død for at sikre de som han har kær.

The Man Who Erased His Name tilbyder en unik oplevelse med intense nærkampe, velkendte karakterer og spændende tilføjelser til historien. Spillets verden udfolder sig i Sotenbori, en pulserende by med et stort udvalg af opgaver, der kan udføres gennem Akame Network-systemet. Disse opgaver giver spillerne mulighed for at tjene penge og point, som kan anvendes til at erhverve nye færdigheder og udstyr.

Akame Network præsenterer forskellige udfordringer, lige fra at give et æg til en hjemløs person til at konfrontere en bande af yakuza-medlemmer. Selvom nogle af disse opgaver måske kan virke overfladiske og lejlighedsvis meningsløse, udgør de en essentiel del af Yakuza-seriens unikke charme og stil som har formet sig siden 2005.

Yderligere omfatter spillet også mere komplekse opgaver kaldet “requests,” som udgør sideløbende missioner, der kan involvere alt fra en forrykt seriemorder til en bande, der forsøger at overtage byen. Disse opgaver belønner spillerne med flere penge og point i Akame Network, hvilket åbner op for nye færdigheder og udstyr.

Undervejs vil spillerne også støde på skinnende genstande rundt omkring i Sotenbori og The Castle. Disse objekter kan variere fra værdifulde porcelænsfade, som kan sælges for en betragtelig sum penge, til energidrikke, der øger ens livspoint (HP) og Heat, samt nøgler til klædeskabe. Disse objekter kan gemme sig i de mest uventede steder, herunder afsatser, der normalt er utilgængelige. Dette er, hvor Kiryus Ur-Lasso, kendt som Spider, kommer i spil. Udover at være et uvurderligt værktøj under kampene, har det også sin funktion i udforskningen. “Spider” kan nemlig trække genstandene ind til Kiryu, så det er nødvendigt at være opmærksom, hvis man ønsker at finde alle klædeskabsnøglerne.

Kiryu Er En Høj Teknologisk Gangster

Når det kommer til kampsystemet, har Kiryu to forskellige tilgange: Agent og Yakuza. Agent-stilen fokuserer på bugen af avanceret teknologi, der inkluderer gadgetry som en lasso, skjult inden i hans ur, jet-sko, der muliggør flydende glid over asfalten, bomber forklædt som cigeratter m.m. Denne stil inkorporerer også hurtige, sofistikerede angreb, som kombinerer præcision og højteknologisk finesse. I modsætning hertil repræsenterer Yakuza-stilen den legendariske “Dragon of Dojima,” og den er præget af Kiryus rå og kompromisløse kraft. Her opfordres spilleren til at udnytte alt omkring sig som improviserede våben, udføre kraftfulde finishers og kaste sig ud i vilde og karakteristiske kombinationer, som Yakuza-serien er kendt for.

Kampenes dynamik og struktur er meget flydende, hvilket giver en følelse af kontrol og mestring. Selvom der er flere knapper at håndtere, er de primære angreb knyttet til firkant- og trekantknapperne. Der er også mulighed for at blokere, undvige og gribe fat i fjender, hvilket skaber lag og dybere taktiske overvejelser. Kampene er relativt lette at komme i gang med, men kræver dygtighed og præcision for at mestre.

I de kampe der involverer flere fjender ad gangen ser vi den snilde der er lagt i spillets spilmekanikker. Ryu Ga Gotoku Studios har nemlig mestret deres, i forvejen, imponerende system. Afhængigt af Kiryus placering i forhold til fjenderne vil hans angreb automatisk rette sig mod dem i samme retning som det venstre analog-stik. Denne mekanik skaber en næsten koreografisk fornemmelse og bidrager til en sømløs kampoplevelse.

Kiryu har også et Heat-meter, som opbygges i løbet af kampene og kan anvendes til at udføre kraftfulde finishers og aktivere Heat-tilstanden. Dette øger styrken af hans angreb og gør kombinationer mere ekstreme. Spillere har mulighed for at opgradere Heat-meteret samt andre grundlæggende statistikker som liv og mængden af accessories. Der er også en bred vifte af ekstra angreb, finishers og kombinationer, der kan låses op, hvilket tilføjer en betydelig dybde til kampsystemet.

Gambling, Arcader og Tidsfordriv

Om du så vælger at bruge tid med Dart, Pool, Mahjong, Gamle SEGA-spil eller andre tidssugende spil, vil The Castle spille en central rolle og vil optage en betydelig del af din tid. The Castle, en imponerende kombination af et kasino og et colosseum, er scenen for underjordiske kampe, hvor store pengepræmier er på spil. Her i The Castle har du også mulighed for at forstærke din “Crew Rank,” hvilket åbner op for flere områder, forbedret udstyr i butikkerne samt adgang til et større udvalg af slåskampe og minispil.

Blandt de mange minispil, der er til rådighed, er The Colosseum i The Castle utvivlsomt et højdepunkt. Ud over sin centrale rolle i spillets fortælling, byder det også på en række forskellige kampformer, herunder den spændende “Hell Team Rumble,” hvor holdkampe tager centerstage. Du har mulighed for at rekruttere nye kæmpere til dit hold og kæmpe sammen for at sejre i disse intense kampe.

Som en sjov detalje skaber colloseumet også gengivelser af kampe fra tidligere Yakuza-spil. Disse “genfortællinger” vil uden tvivl bringe smil frem på læberne hos de trofaste fans af serien. Det er typisk lookalike-figurer, der minder om, men tydeligt ikke er de faktiske figurer fra historien, og Kiryu bemærker denne ironi med sin karakteristiske alvorlige og neutrale tone. Den subtile selvironi og humor i disse øjeblikke er veludført og tilføjer en ekstra dimension til spillets atmosfære.

Et af de dybdegående minispil, der fortjener særlig opmærksomhed, er “Pocket Circuit.” Dette er en simulator for legetøjsracerbiler, hvor du kan finjustere og tilpasse din bil et utal af måder. Spillet byder på imponerende kompleksitet med faktorer som vægt, batteri, aerodynamik og meget mere, der påvirker din bils præstation. Sjældne dele kan findes spredt rundt i Sotenbori eller købes hos forhandleren i Pocket Circuit-hallen. Selvom det er et tilsyneladende enkelt minispil, gemmer der sig en dybde og udfordring i det, hvilket giver dig masser af tid til at fordybe dig i, hvis interessen skulle vækkes.

Et andet minispil, der kan overraske dig, er Cabaret-klubberne. Her interagerer du med live-action skuespillerinder i stedet for 3D-animerede figurer. Dette element tilføjer en ekstra dimension til spillet, da det føles mere engagerende, selvom det også kan virke lidt akavet og minde om begyndelsen på en bestemt filmgenre. Mekanikken minder om tidligere spil i serien, hvor du skal svare korrekt på spørgsmål og vælge den rette alkohol for at sikre, at din “cabaret-date” får en god aften.

Like A Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name er en fængslende historie og en glimrende tilføjelse til serien. Spillet er en underholdende oplevelse med en god blanding af en spændende historie og actionfyldte kampe. Jeg vil klart anbefale det til dem, der leder efter en stærk fortælling og en god beat’em-up-oplevelse.

Tak til Plaion, SEGA og Ryu Ga Gotoku Studios for, at gøre denne anmeldelse mulig.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægXPG INVADER X mid-tower kabinet ude nu
Næste indlægQuantum Error – Anmeldelse
Inkarneret Nintendo veteran. Jeg har altid elsket Nintendo, specifikt for Zelda franchisen. Jeg har været med på Nintendo-bøljen siden jeg var 4 år gammel - da jeg for første gang spillede Super Mario 64. Da Ocarina of Time så kom ud, fik jeg en metaforisk lussing, og blev for alvor bidt af spil verden. Siden da har jeg lagt mig ud med stort set alt gaming på markedet. Der er ikke en genre jeg foretrækker over en anden, da jeg mener at alle typer spil er et stykke kunst i sig selv, og bør opleves på godt og ondt. Giv mig lidt Fire Emblem, noget JRPG og noget Zelda, så skal jeg nok give dig en highfive!
like-a-dragon-gaiden-tmwehn-anmeldelse"Like A Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name" er en fængslende historie og en glimrende tilføjelse til serien. Spillet er en underholdende oplevelse med en god blanding af en spændende historie og actionfyldte kampe. Jeg vil klart anbefale det til dem, der leder efter en stærk fortælling og en god beat'em-up-oplevelse.