Watch_Dogs 2 har endelig hacket sig ind på konsollerne og PC. Ubisoft har bragt et spil ud på markedet, der ikke alene slår forgængeren men er forbedret på alle de bedste måder man kunne forestille sig. Ny hovedperson, ny by og helt nye tricks! Men er det nok til at sætte Watch_Dogs 2 på kortet?

reveal_254801

Watch_Dogs 2 er en klar forbedring over det første Watch_Dogs spil der udkom tilbage i 2014. Denne gang er den lidt kedelige Aiden Pearce skiftet ud med en ung, smart og hurtig hacker ved navn Marcus Holloway. Han er selvlært i alt hvad han kan og det er også det der har bragt ham i fare. Efter at have været blevet beskyldt for kriminalitet mod Blume, bliver han optaget i hackergruppen DedSec. Styresystemet bag hele Chicago i det første spil, har denne gang fået en opdatering til CTOS 2.0 som dermed har gjort overvågning af menneskers privatliv endnu lettere. DedSec agter at gå efter Blume og få offentliggjort deres skumle planer med CTOS 2.0 i San Francisco.

wd2_sc1_e3_fishermanswharf_256163

San Francisco er din helt nye legeplads! Byen er rigtig stor og du har ikke kun den at boltre dig på. Du kan også besøge steder som Silicon Valley, Marin og Oakland. Her er masser af aktiviteter og fyldt med butikker. Man kan også besøge tøjbutikker og få sig nogle nye klæder, købe biler hos diverse bilforhandlere (eller stjæle dem de har på display) eller få sig en forfriskning på en café. Byen føles mere levende end tidligere og der er godt med mennesker og biler på gaderne. Uanset hvor man bevæger sig hen, vil der være mennesker der enten er igang med deres arbejde, bare ude at gå eller hænger ud i parker. Noget nyt er interaktion med de mennesker du møder på gaden. Førhen kunne man kun profilere dem og hacke deres telefon. Via et nyt Emote hjul, kan du interagere med mennesker og få enten en positiv eller negativ reaktion. Man kan også kæle med hunde, hvilket er et stort plus.

wd2_1

Alt kan hackes! Mere eller mindre ihvertfald. Lige fra lyskryds, biler, mennesker, robotter, kameraer og en hel del flere ting kan styres direkte fra Marcus’s telefon. Du kan stadig se profiler på alle de mennesker du møder og stjæle deres hårdt indtjente penge for din egen fornøjelses skyld. Din telefon er dit bedste redskab og den er blevet langt mere effektiv denne gang. Udover at kunne downloade nyttige apps, bruges telefonen til stort set alt. Du kan høre musik, tage billeder, bestille en bil, bruge kortet kaldet “Nudle Maps” til at komme hurtig rundt, starte missioner med mere. Din telefon bruges også til at hacke informationer ud af bla. servere og få adgang til CTOS 2.0 netværket. Noget der igen er rigtig sjovt at gøre, er at hacke sig ind i bygninger og lave noget ravage i folks private computere. En bestemt mission man får næsten i starten efter at have ankommet til San Francisco involvere Ubisoft’s kontor. Mere siger jeg ikke, men det er en fed mission!

wd_media_screens-e3_rcjumper_ncsa

Udover ens telefon har man også to ret så smarte gadgets med sig. Den ene er en RC Jumper som er en lille fjernstyret bil der kan snige sind ind i luftkanaler, hoppe højt og ikke mindst bruges til at hacke. En anden er din Quadcopter. Det er en drone der ligeledes kan bruges til at hacke med, men den er rigtig god til at få et overblik over et støre område. Med den kan man komme langt op og markere fjender, hvilket gør det lettere at planlægge sit næste træk i en mission. Begge er de udstyret med et kamera som også kan bruges til at tage billeder.

wd_media_screens-fakeevidence_ncsa

Watch_Dogs 2 byder også på en masse varierende opgaver og side-missioner. Selve historie missionerne byder på lidt af hvert. Som oftest får man disse missioner fra sine DedSec kammerater. Sidemissioner er spredt ud i og omkring byen. Udover det, er der et væld af muligheder, for selv at finde på noget at lave. I din telefon er der en app kaldet “Driver San Francisco”. Her kan du få opgaver med enten at køre folk et sted hen, køre vildt eller noget helt andet. Deres ønsker er forskellige og nogle lidt ekstreme.

Når man udføre missioner eller andre aktiviteter optjener man følgere. Følgere er spillets valuta for XP. Du optjener følgere ved at fuldføre missioner, tage selfies ved berømte steder i byen, deltage i co-op missioner og sidemissioner. Ved at optjene nok til at nå en milepæl, får man point der kan bruges til at opgradere ens egenskaber og gear med. Det er helt op til en selv, hvor man vil lægge sine point om det er i at bedre kunne hacke køretøjer, forbedre sine våben eller noget helt andet.

wd2_sc5_e3_thunderball_256167

Man bestemmer slev hvordan man fuldføre sine missioner og her byder spillet på 3 forskellige måder at gøre det på. Vi har “Aggressor” som er den der pløjer frem ad. Her er det ens våben der er i centrum. “Ghost” ligger op til at snige sig ind, få løst opgaven og hurtig ud igen. Til sidst er der “Trickster” som bruger sine gadgets og metoder til at manipulere sine omgivelser til ens egen fordel såsom at kortslutte el-bokse. Det er ikke en nødvendighed at holde sig til en bestemt stil, man kan sagtens gøre det som man selv synes passer bedst i situationen.

wd2_3

Watch_Dogs 2 er rigtig flot og grafisk fedt at se på. Der er lagt stor vægt på at frembringe hacker miljøet med stærke kontraster og en masse visuelle hints til den virkelige verden. Noget mange gamere sikkert kender til er memes og disse findes i stor stil rundt om i spillet. Hacker kulturen er mere tydelig her end i det første spil. Der er f.eks. i DedSec’s tilholdssteder plastret op med computerskærme og plakater med budskaber og billeder på væggene. Om natten lyser alt flot op og det er imponerende at se f.eks. Golden Gate Bridge ude i horisonten for dernæst at køre hen over den. På PS4 ser spillet rigtig godt ud og har man en PS4 Pro, skulle grafikken have fået en ekstra tand opad.

Noget af det som gjorde Watch_Dogs en smule upopulær var den grafiske forskel fra trailer til endelige produkt. Det er gjort til skamme her og spillet fremstår mere poleret. Selvfølgelig er der stadig småting der kunne bruge lidt ekstra såsom fjenders AI og kørsel. Fjenderne kan virke lidt dumme til tider, hvilket kan gøre det lidt svært at gennemføre en mission ved at snige sig rundt. Det føles stadig en lidt akade-agtig at køre rundt, men det er blevet noget bedre siden sidst. Men det er mere eller mindre det eneste dårlige der er at sige, ellers er det er fænomenalt godt spil.

wd2_sc2_tgs_datadump_269305

Watch_Dogs 2 byder på rigtig meget indhold at underholde sig med i timevis. Ubisoft har formået at lave et spil der er langt bedre end det første og det både ses og mærkes med det samme. Spillet byder på en sjovere og lettere tone end det første spil. Det er sjovt og spændende at udforske San Francisco med Marcus. Missionerne er godt skruet sammen og karaktererne er farverige. Her er meget at komme efter og nye features til at holde spillets gameplay spændende og frisk.

VIGTIG!: Watch_Dogs 2 byder på en feature Ubisoft kalder “seamless multiplayer”. Her kan man hoppe ind i andres spil og hacke dem. De kan ligeledes gøre det samme mod dig. Hvis du begår for meget kriminalitet, vil andre spillere kunne gå sammen og hjælpe hinanden med at få dig ned med nakken. Her kan du som den jagede, selv udrydde de der er efter dig og få point der kan bruges i spillet. Men grundet problemer før spillet udgives, har denne feature været slukket og derfor kommer der først en endelig score efter dette er afprøvet. Vi opdatere anmeldelsen så snart multiplayer er tilgængelig.

wd2_sc8_gc_coop_car_hack_264695

UPDATE: Så blev der endelig lukket op for online sluserne i Watch_Dogs 2.  Optil flere forskellige online events er nu tilgængelig såsom Hacking Invasion, Bounty Hunter og Online Co-op. Hver online event kan tilgåes fra ens telefon inde i spillet. Men nogle kan også opleves når man bare bevæger sig rundt i San Fransisco. Kommer man kørende ned af gaden, kan en anden spiller dukke op og her får du så muligheden for at hacke personen. Dette er “hacking invasion” som også var i det første Watch_Dogs spil.

Nu kan du så hacke personen, gemme dig og håbe på at du ikke bliver opdaget inden din hack er nået 100%. Uanset om du er successfuld eller ej, får du point og stiger i online rank. Bliver man opdaget af en anden person under ens hacking, et det med at komme væk. Dette kan ofte udvikle sig til nogle heftige biljagter. Er det biljagter man ønsker, er det “bounty hunter” eventet man skal give sig i kast med. Her bliver du jagtet af både politiet og andre spillere, der forsøger at nedlægge dig. Men du kan gå til modangreb og standse de andre for ekstra point. Online co-op siger sig selv og her kan du tage en ven med på missioner, specifikt til online delen. En feature der endnu ikke er klar, er muligheden for at møde andre spillere online og klare singleplayer missioner sammen. Men det venter snart lige rundt om hjørnet.

Det er dejligt at der nu er kommet mere at lave i Watch_Dogs 2 store verden og med andre spillere fra rundt om i verdenen. Det har været med til at gøre WD2’s verden mere levende og interaktiv. Man ved aldrig hvornår man støder på en anden en, der fortjener at blive hacket. Det virker bare og kan kun blive bedre med tiden, som Ubisoft får gjort det hele mere stabil. Så har du tanker om at Watch_Dogs 2 skal på ønskelisten i år, kan det anbefales herfra. Skønt spil!

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægOverwatch er gratis at spille i næste weekend
Næste indlægSpilleren er konge i den nye Playstation reklame
En ung fyr fra det Nordjyske. Vokset op med spil lige fra Commodore 64 og til nutidens konsoller. Holder af et spil med en fed historie og action. Er en gut med lidt for mange spil og alt for lidt tid. Arbejder til daglig på et lager, men i fritiden handler det om livet med fruen og spil. PSN - Xbox Live - Steam @ MrJonasDK
watch_dogs-2-anmeldelseWatch_Dogs 2 byder på rigtig meget indhold at underholde sig med i timevis. Ubisoft har formået at lave et spil der er langt bedre end det første og det både ses og mærkes med det samme. Spillet byder på en sjovere og lettere tone end det første spil. Det er sjovt og spændende at udforske San Francisco med Marcus. Missionerne er godt skruet sammen og karaktererne er farverige. Her er meget at komme efter og nye features til at holde spillets gameplay spændende og frisk.