I forbindelse med dette års Call of Duty udgivelse Infinite Warfare, som Infinity Ward står bag, så har de valgt at komme med en remastered udgave af Modern Warfare der udkom i 2007. Har du PlayStation 4 så har du kunnet få tidlig adgang og jeg er nu kommet gennem kampagnen sammen med den specielle ekstra mission som jeg synes har været med til at definere Call of Duty udgivelserne fra Infinity Ward.

Call of Duty er skabt af Infinity Ward som en first person shooter baseret på Anden Verdenskrig. Hvor den første udgivelse var i 2003. Det var også Infinity Ward der i 2007 genopfandt Call of Duty ved at spole tiden 60 år frem med udgivelsen af Modern Warfare. Det har siden været et af de mest populære udgivelser i serien og i år kan vi så endelig opleve den i full HD. Jeg har også erfaringen fra 2007 hvor jeg på Xbox 360 spillede Modern Warfare.

cod_modern_warfare_remastered-02

Du er primært FNG (Fucking New Guy) med navnet sergeant John “Soap” MacTavish som en del af den britiske specialstyrke SAS. Gennem historien spiller du også en yngre kaptain Price, som på det tidspunkt var løjtnant, samt den amerikansk marinesoldat Paul Jackson. Historien foregår i 2011 hvor der er udbrudt borgerkrig mellem russiske ultranationalister og den russiske regeringsstyrker. Det trækker spor hele vejen til en ikke nærmere defineret arabisk olie rig stat hvor separatisternes leder Khaled Al-Asad har taget magten.

cod_modern_warfare_remastered-03

Ud over at det desværre stadig er en meget aktuel og tidssvarende historie så er den både velfortalt og spændende. De enkelte lokaliteter og missioner er også varierede. Det er stadig missionen med løjtnant Price i Pripyat, Ukraine i 1996 som jeg synes er bedst. Den foregår i den spøgelsesby der blev tilbage da atomkraftværket Chernobyl eksploderede og nedsmeltede i 1986. Da det rent faktisk er sket i virkeligheden så er graden af detaljer imponerende. Jeg har taget et par billeder fra Wikipedia som du kan genfinde i spillet.

pripyat-01 pripyat-02

Det er en remastered udgave og det kan ses både når du kigger på teksturer, altså overflader på alt fra en vej til et skilt, og når du kigger på hvad det fylder på harddisken. Du får ikke en bedre kvalitet med en højere detaljeringsgrad ude at det også fylder. Så du skal bruge omkring 45 Gbyte fri plads. De 16 multiplayer baner kommer til at fylde yderligerer 15 Gbyte. Jeg er stort set gået 100% digital download så det tager også lige lidt at hente spillet. Heldigvis kan det hente af to omgang så du kan komme i gang mens den henter hovedparten.

cod_modern_warfare_remastered-01

Jeg ser ofte spil i det romantiske skær og når jeg så faktisk kommer til at spille selv de remasterede udgaver har det alligevel mistet noget af glansen. Det synes jeg ikke er tilfældet med Call of Duty Modern Warfare Remastered. Ja besvares der er stadig områder som afslører at spillet ikke er nyt. Det er fra en tid hvor der blev anvendes spawn rum til fjenderne og banerne er mere lineære i deres opbygning og tilgang. Selvom der er kommet meget mere knald på effekterne siden 2007 så får jeg stadig wow effekten når et eller andet ryger i luften. Missionen hvor du sidder i en Hercules C130 Gunship og pløkker løs på små prikker på jorden er stadig nøjagtigt lige så underholdende.

Noget som jeg mindes med lige dele glæde og frustration er bonus missionen Mile High Club som har et tilsvarende trofæ for at gennemføre den på sværhedsgraden Veteran. Den krævede, i hvert fald for mig, masser af øvelse og det har ikke været anderledes denne gang. Faktisk synes jeg den var noget vanskeligere fordi fjenderne opføre sig lidt mere tilfældigt end i de gamle dage på Xbox 360. Der er også nye trofæer som du selv skal have lov at pusle med. Der er bl.a. et par stykker som indikerer at vi formodentlig kommer til at se remastered udgaver af både Modern Warfare 2 og 3. Jeg ser her frem til missionen No Russian.

Kampagnen i Call of Duty Modern Warfare Remastered lever på alle måder op til forventningen. Det er stadig solid og varieret underholdning og med Mile High Club samt Best of the Best klaret så venter jeg nu bare på at multiplayer åbner op. Både for alle der har spillet originalen fra 2007 og alle dem som aldrig nåede med så er Call of Duty Modern Warfare Remastered et besøg værd.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægRockstar udgiver nyt billede fra den mulige Red Dead Redemption efterfølger
Næste indlægSteelseries Rival 500 anmeldelse
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
call-of-duty-modern-warfare-remastered-anmeldelseKampagnen i Call of Duty Modern Warfare Remastered lever på alle måder op til forventningen. Det er stadig solid og varieret underholdning og med Mile High Club samt Best of the Best klaret så venter jeg nu bare på at multiplayer åbner op. Både for alle der har spillet originalen fra 2007 og alle dem som aldrig nåede med så er Call of Duty Modern Warfare Remastered et besøg værd.