schrodinger cat 02Titlen Schrödingers Cat and The Raiders of the Lost Quark, er mest en humoristisk omskrivning af en film titel samtidig med at en reference til et kendt tanke eksperiment. Det er et opgavebaseret platformsspil udviklet af indie udvikleren Italic Pig. Historien er, at nogen har lukket alle de farlige dyr ud af The Particle Zoo. Dermed er Schrödingers Cat hverken levende eller død. Den er en super helt. Opgaven er at benytte de mange farverige kvarker til at indfange de store dyr. Dermed er der også åbnet op for masser af kvantefysisk humor. Ser du Big Bang serien så ved du hvad jeg taler om.

schrodinger cat 01Det er et 2D opgave baseret platformspil der leder tankerne hen på bl.a. udgivelser som Pikmin. Ved at benytte de forskelige farvede kvarks skal du lave forskellige hjælpemidler så du kan komme rundt i The Particle Zoo. Det er faktisk ikke helt enkelt selvom instruktionerne er fyldestgørende og lette at forstå. Du kan f.eks. lave en helikopter der kan trække dig op. Den bygger du med 3 gule op-kvarks. Der findes så også blå ned-kvarks hvor tre af dem lader dig bore et hul. Så langt så godt. Nu er der så bare mange flere kombinationer hvor du f.eks. kan du lave et missil der består af 2 gule op-kvarks og 2 blå ned-kvarks. Dem skal du så øve så du hurtigt kan skabe det som kræves i situationen.

schrodinger cat 03Du benytter aftrækkerne og skuldertasterne på kontrolleren til at bygge de forskellige hjælpemidler og dermed bliver det en lidt større kombinatorisk øvelse end bare at hoppe rundt, som du kender det fra mere klassiske platformsspil. Du skal samle de forskeligt farvede kvarks op på din vej, så du hele tiden har et forråd. Det kan godt være lidt irriterende at skulle helt tilbage på en bane for at hente en kvark du skal bruge i den sidste del. Lige så snart instruktionsbanerne er gennemført så står du helt alene. Jeg savner at blive peget i den retning jeg skal, så jeg ikke så ofte farer vild på de store baner.

Selv med disse udfordringer så det god underholdning i en lys og humoristisk tone. Spillet har en skarp vittig kant med gode animationer og et gameplay der mere end bare udfordrer reflekser. Til 69 kr. på PlayStation 4 og tilsvarende beløb på Xbox One og Steam så er det et spil der har god værdi for pengene.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægStem på spil til Instant Game Collection
Næste indlægHue annonceret
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
schrodingers-cat-and-the-raiders-of-the-lost-quark-anmeldelseSpillet har en skarp vittig kant med gode animationer og et gameplay der mere end bare udfordrer reflekser. Til 69 kr. på PlayStation 4 og tilsvarende beløb på Xbox One og Steam så er det et spil der har god værdi for pengene.