Review 5Jeg må indrømme at jeg aldrig har set South Park serien særlig meget, ikke fordi jeg ikke kan lide det men det har jeg bare ikke. Da jeg begyndte at spille South Park: The Stick of Truth, var jeg bange for at jeg ikke ville få glæde ud af de mange referencer til gamle South Park afsnit spillet ville byde på. Det er til en vis grad også rigtigt tænkt af mig. Der er TONS-vis af referencer til serien i gennem hele spillet, i form af items man kan samle op, de achievements man får gennem spillet og de karakterer man møder rundt omkring i byen South Park.

Combat 1Spillet er et single player, RPG spil, som helt klart bliver båret af historien. Historien bygger på at man er “the new kid in town”, man er lige flyttet til South Park med sin familie og nu skal man altså ud og få nogle nye venner i denne lille og mærkelige by. Man forventer selvfølgelig en masse humor i samme stil som South Park serien, og her bliver man SLET IKKE skuffet. Spillet styres med WASD-tasterne og musen, og man finder hurtigt ud af at når højremuseklik bliver trykket får dette ens karakter til at prutte. Dette har ikke rigtig nogen betydning for selve gameplayet, og alligevel har udviklerne valgt at sætte denne meget brugte knap til noget så humoristisk og fjollet. Jeg indrømmer gerne at de første 10-15 min af min spille tid, gik med at gå rundt og prutte på alt.

Review 4The Stick of Truth er titlen på spillet, og nu tænker du måske hvad skal dette betyde ? Indenfor de første 5 min af spillet bliver man rekrutteret af Cartman til hans hold a frygtløse krigere, det siges nemlig i legenden at “the new kid” skulle ankomme og redde menneskene fra elverne ved at sørger for at ingen andre end menneskerne fik fat i The Stick of Truth. For den med magten over The Stick of Truth, havde magten over universet. Alt dette er selvfølgelig bare en leg alle ungerne leger i byen. Men på ægte South Park maner tager det hurtigt overhånd, og inden længe har man en flammende læderpisk i sine hænder som man bruger til at tæske alt fra børn og hjemløse til rotter og rumvæsner. Der er altså to hold i byen, mennesker og elvere. Cartman er The Great Wizard for menneskerne og dermed bossen på dette hold, Kyle og Stan er de to overhoveder på elvernes side. Man arbejder altså for Cartman, og opgaverne for ham er hoved historien i spillet. Der er massere af side missioner som kan være med til at give ens karakter en fordel i den næste store kamp, for udover at man har muligheden for at få venner med i kampen, kan man også være heldig at hidkalde hjælp midt i en kamp. F.eks. hvis man har klaret en bestemt side mission, kan man få lov til at hidkalde Jesus, hvor han så kommer ned fra himlen med et stort gevær og skyder alle ens fjender.

Combat  6Selve kamp delen er bygget op over et godt gammel dags turbaseret system. Man skiftet altså til at slå, blokere, bruge en eliksir(i dette spil, en sodavand eller chips). Man har muligheden for at vælge i mellem 4 forskellige klasser i starten af spillet, disse er Warrior, Thief, Mage og Jøde (jep, du hørte rigtigt, Jøde). Alt efter hvilken klasse man vælger har man nu adgang til forskellige våben og kampteknikker. Jeg valgte personligt at spille Thief og med denne fik jeg et lille træ-sværd og kampteknikken “BackStab”. Når man kæmper har man “Health” som er ens livspoint, og “PP” som står for Power Points som man bruger hvis man vil bruge nogle ekstra fancy teknikker som f.eks. “BackStab”. Lidt senere får man også “Mana” som man bruger til forskellige prutte-besværgelser.

Review 1Spillet The Stick of Truth byder også på “buffs” og “de-buffs”, altså forskellige fordele og ulemper man kan få hvis man bliver ramt af bestemte kampteknikker. Man kan f.eks. blive frosset, sat ild til, “grossed out” hvilket får en til at kaste op, samt mere traditionelle fordele og ulemper som “Ability up og down”, “Amor up og down” og den slags. Jeg blev meget overrasket over dybden i kampsiden af spillet, jeg havde regnet med et meget mere minimalistisk kampsystem og item-system, så dette er en positiv overraskelse. Ens våben og udstyr har nemlig også forskellige “stats” som Amor, Health, Strength og den slags, samt alle de ovennævnte buffs og de-buffs. Udover det er der forskellige itemshops rundt i byen, hvor man kan købe udstyr samt eliksirer som også fås i rigtige mange størrelser og former, og med mange forskellige effekter.

Levels er også en ting i South Park The Stick of Truth, hvert level får man lov til at opgradere sine kampteknikker og man får selvfølgelig også mere liv og PP hvert level. Udover det har man mulighed for at få en såkaldt “Perk” hvis man når et bestemt antal venner på FaceBook.

Combat  3South Park The Stick of Truth er et fremragende spil, det overrasker mig gang på gang med nye virkelig sjove side missioner og historier. Spillet er fyldt med referencer og sjove kommentarer og man føler aldrig man keder sig pga den fangende historie og humor. Spillet er et RPG spil, det vil sige det ligger i samme bås som Skyrim og Diablo, men alligevel ville jeg klart hellere anbefale The Stick of Truth over disse to. Jeg får tit følelsen af at man skal lave de samme kedelige missioner i sådanne RPG spil, hvor man skal enten ud og slå noget ihjel for at få noget pels, en klo, nogle tænder, hvad ved jeg, og det er der intet af i South Park The Stick of Truth. Hvis man køber spillet pga kampdelen, skal man lade vær. Spillet er helt klart båret af historien og humoren, selv om at kampdelens dybde overraskede mig, når denne slet ikke de avanceret kampsystemer i spil som Skyrim og Diablo. Spillet føles helt klart som en lang episode af South Park tv-serien, så hvis man ikke er til den slags humor, skal man klart udgå dette spil. Spillet er både lige så provokerende, racistisk og krænkende på alle tænkelige måder som tv-serien er. Og det er lige præcis hvad jeg håbede på at få ud af et spil som dette.

Der er nogle få minusser ved The Stick of Truth: Ingen multiplayer, ingen online del overhovedet, det er meget simpelt, der er ikke noget nyskabende ved gameplay delen. Men med alt det sagt føles spillet bare SÅ RIGTIGT!.

Review 3Jeg giver South Park: The Stick of Truth karakteren 4, desværre er der ingen multiplayer del i spillet overhovedet, ville ønske der var en slags PvP battle i det mindste, dette er ikke et stort problem, men kunne være en rar ting at have med. Men den største del jeg desværre bliver nødt til at trække ned på karakter mæssigt, er at spillet er båret af historien. Normalt ville dette ikke være noget problem, da en god historie er en god ting ikk?, men da denne humor er så specifik, og så speciel, vil dette få mange til at hade spillet. Jeg ved at mange vil blive krænket af humoren og derfor bliver dette nødt til at hive ned på karakteren. Det er er med South Park er at enten elsker man det ellers hader man det, ingen mellemvej. Men da jeg elsker det, ligger min personlige karakter nok nærmere lidt højere. 🙂

Køb spillet på Steam, PlayStation Store eller Xbox Arcade på torsdag den 6. marts.

Det var alt fra mig håber i har en god uge og husk at tjekke flere spilnyheder på www.gamerslounge.dk.

[box_info]Spillet er anmeldt på PC og er leveret af Ubisoft [/box_info]