Jeg har altid haft en manglende interesse, når det kommer til spil, der kræver, at man styrer flere karakterer samtidig. Titler som Astral Chain, Bayonetta Origins og Soulstice har altid fået mig til at føle en form for overvældenhed, selvom det rent teknisk ikke nødvendigvis gør spillene sværere end andre – og Song of Nunu, er ikke en undtagelse.

Denne anmeldelse er skrevet ud fra Nintendo Switch versionen.

Riot Forge, som er kendt for at skabe singleplayer, narrativ-drevne spin-offs i League of Legends-universet, samarbejder her med udviklerne bag RiME for at bringe os Song of Nunu: A League of Legends Story. Dette cinematiske 3D-pusleplatformspil tager sin inspiration fra League of Legends-universet og involverer to karakterer: Yotai’en ved navn Nunu og hans trofaste Yeti-ven, Willump.

Song of Nunu: A League of Legends Story, tager os med på en mission sammen med Nunu og Willump, hvor de forsøger at genforenes med Nunu’s mor, som han blev adskilt fra under et angreb på deres Yotai-karavane. Samtidig leder de efter en mystisk genstand ved navn “Blues Heart”. Eventyret udfolder sig i Freljord-området i Runeterra, hvor de møder andre kendte League of Legends-mestre som Braum, Orrn og Lissandra. Dette spil prioriterer historiefortælling og handler om at finde sin familie og lære, hvordan mennesker i forskellige aldre håndterer sorg.

Historien byder på mørke og dybt følelsesmæssige øjeblikke, der berører emner som død og sorg. Disse temaer behandles med en tilgængelig tone, der gør spillet velegnet til en bred aldersgruppe og skaber et fantasifuldt eventyr, der minder om Disneys ‘Bjørne Brødre’.

Song of Nunu adskiller sig fra mange andre nyere puzzle-platformspil ved ikke at have fokus på komplekse bevægelser. Nunu og Willump er tunge karakterer, og de mister momentum, når de lander efter et spring. I stedet skifter spillet dynamisk mellem forskellige spilidéer for at styrke den aktuelle spilsektion og dens tone eller historie.

Denne tilgang kan dog føre til, at visse spilstile ikke appellerer til alle spillere, hvilket kan resultere i stille perioder i spillet. Jeg oplevede dette især i en sen spilsektion med fokus på stealth, som aldrig har været min stærke side. Her genstarter man fra et checkpoint, hvis man blev opdaget. Heldigvis udgjorde denne del kun en lille del af eventyret, så jeg kunne hurtigt komme videre til andre mere spændende sektioner, da spillet konstant udfordrer spillerne med nye idéer.

Selvom Song of Nunu teknisk set byder på to spilbare karakterer, er Nunu hovedpersonen, der styrer Willump i visse puzzle- og kampsituationer. Nogle gange må Nunu stige af Willumps ryg for at løse gåder uafhængigt. I disse situationer bevarer Willump alle de evner, som spilleren normalt bruger, når de styrer ham, som at fryse vand eller klatre op ad vægge.

Historien i spillet følger Nunu fra en sindstilstand af dyb sorg til at blive en helt, der er værdig til at blive kaldt en League of Legends-champion. Song of Nunu er ikke det mest komplekse puzzle-platformspil, og det kan indeholde lejlighedsvise kedelige elementer. Riot Forge har dog vist, at de har noget at byde på.

Takt til Riot Games og Think PR for at gøre denne anmeldelse mulig.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægHyggebelysning med Icon Light fra Paladone
Næste indlægAlan Wake II
Inkarneret Nintendo veteran. Jeg har altid elsket Nintendo, specifikt for Zelda franchisen. Jeg har været med på Nintendo-bøljen siden jeg var 4 år gammel - da jeg for første gang spillede Super Mario 64. Da Ocarina of Time så kom ud, fik jeg en metaforisk lussing, og blev for alvor bidt af spil verden. Siden da har jeg lagt mig ud med stort set alt gaming på markedet. Der er ikke en genre jeg foretrækker over en anden, da jeg mener at alle typer spil er et stykke kunst i sig selv, og bør opleves på godt og ondt. Giv mig lidt Fire Emblem, noget JRPG og noget Zelda, så skal jeg nok give dig en highfive!
song-of-nunu-a-league-of-legends-storyHistorien i spillet følger Nunu fra en sindstilstand af dyb sorg til at blive en helt, der er værdig til at blive kaldt en League of Legends-champion. Song of Nunu er ikke det mest komplekse puzzle-platformspil, og det kan indeholde lejlighedsvise frustrerende elementer. Riot Forge har dog vist, at de har noget at byde på.