Immortals of Aveum er skabt af det nye studie Ascendant Studios og udgivet af Electronic Arts. Bag dette episke førstepersons skydespil står et hold af erfarne udviklere, der tidligere har arbejdet på Call of Duty-serien. Nu præsenterer de deres aller første spil, en verden fyldt med magi, eventyr og intense kampe. Har Immortals of Aveum levet op til forventningerne? Vi har spillet PlayStation 5 versionen, og det har faktisk været en underholdende oplevelse.

Fantasifuldt Skydespil i Aveum

I den verden af shooter spil, hvor spillere ofte rejser jorden rundt med moderne militærteknologi, deltager i verdenskrige eller endda besøger månen eller helvede, markerer Immortals of Aveum sin egen plads. Den tager shooter genren, og føre den et sted hen, som ikke er set før. Dette spil adskiller sig ved at placere sin førstepersonsaction i det fantastiske rige Aveum. Her får du fornøjelsen af at kæmpe imod magiske skabninger der bruger magi på højt plan, og kun ser dig som fjende nummer ét.

Immortals of Aveum formår at blande kompetent skydning med unikke og puslespilsagtige elementer for at holde hver eneste kamp frisk og udforskningen spændende. Spillets udvikler, Ascendant Studios, lægger stor vægt på historien, selvom den kan variere i kvalitet afhængigt af, hvor godt man identificerer sig med karakterernes stereotype personligheder. På trods af det, var jeg imponeret over holdets første forsøg på denne verden og dens mekanik, selvom det endelige produkt kunne have brugt lidt mere finesse.

Overraskende nok formåede Immortals of Aveum at levere en tilfredsstillende historie, selvom den præsenterede mange navne, steder og magi termer på kort tid. I starten er det med at holde tungen lige i munden, for at huske det hele, men bortset fra det, så er spændende at lade sig kaste ned i en verden, der ikke er set før. Aveum er et fantasirige, men karaktererne og verdenen føles moderne. Historien byder ikke på banebrydende karakterudvikling eller originalitet, men den er reddet af en forfriskende enkelhed i dens budskab og politiske temaer. Selvom temaerne undertiden drukner i pacing og klichéer, er det rart at høre karaktererne udfordre et ondt kongerige fyldt med fascister.

Jak: Fra Lightless til Immortal

Hovedpersonen, Jak, er en Lightless, hvilket betyder, at han ikke kan bruge magi som de helt store drenge. Han har kun en meget basis brug af den og kan kun bruge den til lige at skyde snavs væk fra bygninger. Men gennem en række traumatiske begivenheder bliver han ikke kun en magisk Magni, men til sidst en Immortal, den mest elite af magibrugerne. Dette bringer ham tættere på toppen af Luciums Lights Army, hvor han deltager i den evige Everwar.

Jak bliver med tiden magtfuld og bliver i stand til at bruge tre typer magi: Kraft (blå), Liv (grøn) og Kaos (rød). Hver type magi fungerer som en slags våben – blå magi er som en snigskytte, grøn som et maskingevær og rød som et haglgevær. Hver type magi er mest effektiv mod bestemte fjendetyper, hvilket tilfører strategiske elementer til hver kamp.

Jaks Arsenal

Jak affyrer sin magi gennem sigils på hans arme, og spillet giver dig mulighed for at finde forskellige sigils rundt omkring i Aveum. Hver af dem har forskellige statistikker, opgraderingsmuligheder. Der er også andre udstyrsdele at opdage og opgradere. Selvom opgraderingen er ligetil, blev jeg ikke nødvendigvis investeret i disse aspekter. Det skyldes mest af alt, at de våben man render rundt med, er tilstrækkelig til de fleste fjender. Jeg var tit og ofte først inde og pille ved opdagraderinger, når jeg mødte en boss der var svær at slå.

Immortals of Aveum tilbyder et komplekst system til at bygge karakteren Jak. Du kan fokusere på Fury-evner, som er specielle angreb, der kræver en lettilgængelig ressource, eller du kan specialisere dig i fjendens skjoldødelæggelse. Spillet tilbyder et væld af udstyr, fra sigils til amuletter, ringe, armbånd og mere.

Strategiske kampe og Puslespil

Standardfjender kan bekæmpes på forskellige måder, men stærkere fjender har specifikke skjolde, som korresponderer med den type magi, som dine sigils repræsenterer.

For eksempel, hvis en fjende har et blåt skjold, skal du bruge blå magi for at nedbryde det. Dette element bruger Ascendant til at forvandle kampene til puslespil, hvilket gør Immortals of Aveum udfordrende. Selvom jeg ofte døde, kunne jeg altid se, hvad jeg gjorde galt, hvilken fjende jeg skulle have fokuseret på først, og hvornår jeg skulle bruge mine specielle Fury-evner eller min tri-magi-ultimative evne, der virkelig kan gøre alvorlig stor skade.

Verdenen Uden for Kampen

Immortals of Aveum har en verden der er stor nok til, at man vil udforske og se mere. Med lette Metroidvania-elementer er der masser af steder at genbesøge for at finde nyt udstyr, fuldføre unikke udfordringsrum og besejre resterende bosser. Skattekister er spredt overalt, og det er en leg at åbne dem med et hurtigt tryk på aftrækkeren. Under hovedmissionerne og udforskningen finder du ædelsten, som kan interagere med magi. Ved at skyde på disse ædelsten med den korrekte magi kan du åbne tidligere skjulte kister og løse udforskningbaserede gåder, der kræver brug af flere typer af magi.

En af de charmerende aspekter ved Immortals of Aveum er, at det giver dig masser af tid til at trække vejret mellem de intense kampe. Spillet tilbyder semi-åbne verdener, gåder og masser af samlerobjekter, hvilket betyder, at du ofte vil fravige den angivne sti, for at udforske nye områder og blive belønnet for det. Dog kan spillet til tider give dig for meget “pausetid” mellem handlingen, især når det kræver gentagne besøg i forskellige områder.

Grafikken og Musikken

Spillets grafik er detaljeret og omhyggeligt udformet. Hvert hjørne af Aveum er fyldt med fantasifulde elementer, der skaber en fornemmelse af dybde og autenticitet i verdenen. Karakterdesignet er mangfoldigt, og hver karakter er unik og passer ind i Aveum’s farverige kulturer og samfund. Dog kan det til tider være spøjst, når der bruges slang ord, men det er dog ikke helt på grænsen til at være tå krummende. Heldigvis.

Alt i alt er Immortals of Aveum et visuelt mesterværk, der præsenterer en magisk verden fyldt med detaljer og skønhed. Grafikken i spillet er med til at indkapsle Aveum’s eventyrlige univers og det gør udforskningen af spillets fantasifulde verden, til en visuel fornøjelse. Der har dog hist og her været småting, der har påvirket helhedsindtrykket grafikmæssigt set. Nogle få teksture har været mudret at se på og hvad angår performance, har jeg oplevet små dyk under intense situationer på PS5.

En af Immortals of Aveums mest fremtrædende styrker er dens fantastiske lydspor, der på smuk vis komplementerer spillets magiske verden og intensiteten i kampene. Musikken er en velvalgt blanding af stilarter, der giver en følelse af dybde og stemning til de steder man bevæger sig hen i Aveum og ikke mindst når tingene går hedt til.

Spillets lydunivers kombinerer det klassiske og det moderne. Et storslået fantasy-orkester blander sig smukt med moderne hip-hop beats og elektroniske elementer. Dette usædvanlige og overraskende valg af musikstil giver spillet en unik og mindeværdig klang. Det er som om, musikken selv er en form for magi, der trækker spilleren ind i Aveums rige.

Immortals of Aveum er en imponerende debut fra Ascendant Studios, der har leveret en fantasifuld og actionfyldt oplevelse. Dette førstepersonsskydespil tager spillere med ind i Aveum’s fortryllende verden og giver dem mulighed for at udforske, kæmpe og opdage i en unik fantasiverden. Der er dog plads til forbedringer, især med hensyn til grafik og ydeevne. Men det er i småtingsafdelingen, efter min mening. Med dyb gameplay, overraskende musik og en fascinerende historie er det bestemt værd at udforske Aveum og se, hvor Ascendant Studios’ rejse fører os næste gang. Det er i den grad rart at se noget helt nyt og ikke blot endnu en remaster, remake eller fortsættelse til noget vi i forvejen kender. Immortals of Aveum er en spændende og sjov oplevelse, der er værd at kaste sig ud i.

Immortals of Aveum er ude nu på PS5, Xbox Series X|S og PC.

Spillet blev anmeldt på PlayStation 5.

Tak til EA for at gøre anmeldelsen muligt.

TL;DR
Vurdering:
Forrige indlægCounter Strike 2 konsol kommandoer & autoexec.cfg
Næste indlægSAG-AFTRA melder om potentielt strejke i videospilindustrien
En ung fyr fra det Nordjyske. Vokset op med spil lige fra Commodore 64 og til nutidens konsoller. Holder af et spil med en fed historie og action. Er en gut med lidt for mange spil og alt for lidt tid. Arbejder til daglig på et lager, men i fritiden handler det om livet med fruen og spil. PSN - Xbox Live - Steam @ MrJonasDK
immortals-of-aveum-anmeldelseImmortals of Aveum er en imponerende debut fra Ascendant Studios, der har leveret en fantasifuld og actionfyldt oplevelse. Dette førstepersonsskydespil tager spillere med ind i Aveum's fortryllende verden og giver dem mulighed for at udforske, kæmpe og opdage i en unik fantasiverden. Der er dog plads til forbedringer, især med hensyn til grafik og ydeevne. Men det er i småtingsafdelingen, efter min mening. Med dyb gameplay, overraskende musik og en fascinerende historie er det bestemt værd at udforske Aveum og se, hvor Ascendant Studios' rejse fører os næste gang. Det er i den grad rart at se noget helt nyt og ikke blot endnu en remaster, remake eller fortsættelse til noget vi i forvejen kender. Immortals of Aveum er en spændende og sjov oplevelse, der er værd at kaste sig ud i.