Scars Above er et sci-fi action adventure fra Mad Head Games udgivet af Plaion. Det trækker på mange af de klassiske elementer om fremmede der dukker op på Jorden. Denne gang er det et kæmpe trekantet pyramideformet rumskib, Metahedron, der er gået i kredsløb. Her træder SCAR til.

SCAR, der står for Sentient Contact Assessment and Response, bliver sendt af sted for at undersøge det mærkelige objekt. Vi følger videnskabskvinden Kate Ward der sammen med resten af besætningen på rumskibet Hermes skal undersøge Metahedronen. Da Kate sammen ingeniøren på skibet får skab det udstyr der skal til for at scanne det fremmende skib, falder hele virkeligheden frahinanden. Kate bliver slynget gennem tid og rum hvor du fortumlet vågner på en fremmed planet med udsigt til Metahedron der svæver langt over den mærkelige planet. Så bliver det et spørgsmål om at kæmpe for overlevelse samtidig med at finde resten af besætningen for at finde en vej tilbage.

Kate starter ud med en kniv og et simpelt elektrisk skydevåben. Så er det bare om at komme i gang med at udforske den mystiske planet. Ikke overraskende er der masser af skabninger der forsøger at slå Kate ihjel mens hun blot stille vandre rundt. De fleste klares uden større problemer (jeg spillede på Rookie) selvom de ofte dukker meget pludseligt op. Lidt jump scare er der. Skulle du dø er der gode savepunkter og genveje så du ikke kommer alt for lagt tilbage. Helt klassisk så skal du finde ting (som lilla terninger) som giver dig mere indsigt og dermed mulighed for flere evner. Samtidig samler du ressourcer som bruges til opgraderinger af våben og udstyr samtidig med at du løser opgaver der giver mere indsigt i hvad der er sket med besætningen. Det er f.eks. af finde spor efter kaptajnen som så kan sammensættes til et handlingsforløb. Dermed afdækker du løben historien samtidig med at en skygge leder dig på vej.

Der er mere udforskning og mindre kamp end jeg umiddelbart have forstillet mig. Det gør ikke noget og passer meget godt til den stil som spillet er designet. Du finder og skaber forskellige våbentyper undervejs. Så helt klassisk får du el og ild som nogle af de første. Når jeg så siger at der ikke er så meget kæmpen som jeg havde forstillet mig, så er det en sandhed med modifikationer. Du oplever gennem spillet flere bosskampe hvor du er lukket inde i en arena indtil du har klaret bossen. Du skal forvente at prøve nogle gange inden det lykkes. De er igen klassiske med lysende farvede områder som du skal skyde med den matchende våbentype. Så når du i Resident Evil stil ser en gul lysende plet er det et svagt punkt og den skal skydes med ild. Du kan scanne områder for at opdage de svage punkter og du skal anvende de forskellige våbentyper i orden for at få bossen ned. Det er en stor tilfredsstillelse at finde den rigtige kombination og så komme videre.

Scars Above er en underholdende oplevelse med en solid historie, når jeg ser bort fra den tamme indledning. Den er ikke banebrydende original da den anvender klassiske elementer fra bl.a. Alien, Resident Evil, Dead Space og Dark Souls. Samtidig har jeg haft meget fornøjelse af at udforske de mange områder hvor jeg har opdaget nye våben og gadgets. De enkelte kapitler har hvert sit visuelle udtryk med en fyldig lydside. Her er Kate en troværdig heltinde som jeg gerne hjælper med at løser gåder og opgaver i en fjendsk verden styret af Custodian.

Tak til Plaion for at gøre denne anmeldelse mulig.

Vi har spillet på PC med følgende specs:

KabinetNZXT H210i
PowerXPG Pylon 650W 80 Plus Bronze
BundkortASUS ROG STRIX Z690-I GAMING WIFI Mainboard
CPUIntel Core i9-12900K
KølingASUS ROG STRIX LC II 240 RGB
RAM2x16G Cosair Dominator Platinum RGB DDR5 5200
DiskSSD ADATA Legend 840 1T
GPUNVIDIA GeForce RTX 3060 12GB GDDR6
MonitorSamsung 27″ Odyssey G7 240Hz 1ms WQHD G-Sync HDR600
OSWindows 11
TL;DR
Vurdering
Forrige indlægDC’s Justice League: Cosmic Chaos ude 10. marts
Næste indlægEA SPORTS FIFA 23 i samarbejde med National Women´s Soccer League
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
scars-above-anmeldelseScars Above er en underholdende oplevelse med en solid historie, når jeg ser bort fra den tamme indledning. Jeg haft meget fornøjelse af at udforske de mange områder hvor jeg har opdaget nye våben og gadgets. De enkelte kapitler har hvert sit visuelle udtryk med en fyldig lydside. Her er Kate en troværdig heltinde som jeg gerne hjælper med at løser gåder og opgaver i en fjendsk verden styret af Custodian.