Dragon Quest spillene er kendt blandt mange, og nu kan vi med stor glæde spille os igennem Dragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past, som udgives på Nintendo 3DS i morgen.

dqvii1

Spillet har været ude siden 2013 i Japan, men nu er det endelig udgivet på vores breddegrader. Den vågne gamer, vil nok vide dette, men for dem der ikke ved det, så kan vi fortælle at dette spil er en såkaldt genudgivelse af Dragon Warrior VII som vi så på Playstation 1 tilbage i 2001. Men denne version er selvfølgelig udgivet, så den er optimeret Nintendo 3DS ned til mindste detalje.

Sidst vi har hørt til Dragon Quest spillene, var det spillet med den ”korte titel” Dragon Quest Heroes: The World Tree’s Woe and the Blight Below, og til de interesserede, så kan i læse anmeldelsen af dette, ved at klikke her.

Men lad os sige med det samme, at disse 2 spil er langt fra hinanden i hvad de har at byde på, for det sidste spil i serien, var et rendyrket hack and slash spil. Dragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past er et turbaseret RPG spil, hvilket får mange RPG fans til at klappe i hænderne.

dqvii3

Der er en ting vi ikke kommer til at forstå i sådanne typer spil. Og det er, hvorfor vi skal have så lange introer i spillet, hvor man skal snakke med halvdelen af spillets personer man møder, før man kommer i gang med spillet. Det kan nemt virke skræmmende for nogen.

Man kunne måske nøjes med lidt video intro, og ikke alen lange tekster man skal læse sig igennem. Men når det så er sagt, så alt det man gør med at snakke med dem alle sammen, det gør jo at man stille og roligt får spillets historie fortalt, og bliver præsenteret for personerne i spillet. Det fungerer faktisk ret godt. Det skal også siges at vi er gamle RPG fans (af spil som Final Fantasy VII og VIII), så det er nok derfor det hænger sammen med man er vant til de lange snakke introer.

dqviikamp

Når man endelig kommer i gang med ”selve spillet”, så klapper man i sine små RPG fans hænder. For man finder til sin store glæde ud af, det er som i de gode gamle dage, med et tur baseret kampsystem. Og det fede af det hele er, at man ikke har valgt at opfinde den dybe tallerken igen, men derimod bruge de gode gamle turbaseret værdier som vi kender. Det fungerer utroligt godt og er lige til at gå til.

Og inden vi kommer videre, må vi lige se på selve kontrollen af spillet. Den fungere nemlig ikke altid godt i nogle 3DS spil. Men disse sygdomme er der ikke i Dragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past, for man har fuld kontrol over hvad der sker, og man kan endda styre kamera vinklen, så det faktisk virker fornuftigt.

dqvii2

Vi kan med det samme sige, at man skal huske at denne titel er ikke en titel i skal gå i gang med, hvis i mener at det er en titel man bare stormer igennem. For det er en titel der er lige som de gode gamle RPG titler, hvor der er mange timers spilletid i. Og selvom der er så mange timers spilletid gemt i Dragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past, så er spillet ikke det samme hele vejen igennem. Spillet er nemlig meget varieret, og man føler ikke at det er det samme igen og igen. Så på det punkt, der kan spillet nok trække mange nye fans ind i dette herlige univers.

Hvad dybden i spillet angår, er det ikke meget vi kan sætte en finger på. For spillet holder alt hvad der er lovet fra starten af. Og vi kan med det samme sige, at dette er en af de bedre RPG titler på Nintendo 3DS. Ikke den bedste, men meget tæt på.

Dragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past har mange kvaliteter i sig. Så hvis du skal ud og have et RPG spil med stor værdi for pengene, så er dette spillet du bare må eje.

dqviislut

Har du ikke prøvet RPG genren før, skal du hellere ikke holde dig tilbage. For spillet er lige til at gå til, og man bliver sat godt ind i hvad der skal ske, og hvordan man kommer videre i spillet. Så der er ikke så mange grunde til ikke at købe dette herlige spil.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægSvenske Arch Enemy nu med i Guitar Hero Live
Næste indlægNy historie trailer til Call of Duty: Infinite Warfare
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
dragon-quest-vii-fragments-of-the-forgotten-past-anmeldelseDragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past har mange kvaliteter i sig. Så hvis du skal ud og have et RPG spil med stor værdi for pengene, så er dette spillet du bare må eje.