Ah ja, den gamle myte om mesterdetektiven med de utraditionelle metoder er blevet fortalt i mere end 60 forskellige historier på tværs af bøger, film og spil. Sherlock Holmes er manden med en plan og et utal af forklædninger. Sammen med hans bedste ven og makker, Dr. Watson roder de sig ud i alverdens historier og eventyrer. Vi har bevæget os ind i spille Sherlock Holmes – The Devil’s Daughter forunderlige grusomme kriminelle underverden og det var noget af en tur!

SHDD_SHERLOCK_WATSON

Sherlock Holmes – The Devil’s Daughter er det ottende spil i serien om den kreative detektiv. Spillet byder på rigtig mange twists, sjove og frustrerende øjeblikke. Hele tiden bliver man konfronteret med valg og dermed kan ens historie gå begge veje. Men spillet har også lært en hel del af seriens tidligere fejl, hvilket bestemt er et plus.

What should we do next, Holmes?

Spillet finder sted i Holme’s hjemstavn, London. De steder man befinder sig er mindre åbne steder, hvor man kan bevæge sig rundt i. Man kommer vidt omkring i byen og det er lige ejendomme ejet af millionære til hospitaler og slumkvarter. Der er nok at se på og dog er der ikke meget at interagere med de steder man kommer. Der er mest fokus på de sager man påtager sig og der er ikke meget at lave uden for den ramme.

Sherlock Holmes: The Devil's Daughter_20160606164313

Historien er delt op i uopklarede sager. Disse kan være alt fra et mord, konspirations teorier og folk der på mystisk vis er forsvundet. Disse sager kan strække sig over flere timer. Alt handler om at være opmærksom på detaljerne. Når man indsamler oplysninger til en sag, kan man komme ud for at skulle analysere personer. Her gælder det om at tjekke alle aspekter af en given person ud. Har personen rifter, er der blod på tøjet, skræmmer og hvordan ser tøjet ud. Alt er med til at danne et billede af personen, hvor han/hun har været, personlighed mm.  Samtidig skal man indsamle beviser, ledetråde og sammenligne det hele med hinanden for at nå frem til et mål. Hvordan man opfatter beviserne for så til sidst at finde en skyldig, kan udarte sig meget forskelligt. Selvfølgelig ønsker man ikke at sætte en uskyldig bag tremmer. Men det er sjovt at komme frem til sine egne konklusioner og sammensætte de begivenheder man selv tror er fundet sted.

Sherlock Holmes: The Devil's Daughter_20160606165044

Under hver sag, skal man igennem en del forskellige sekvenser. Et af de mekanikker der fylder meget er quick-time events. Der sker pludselig noget og så har man kort tid til at reagere. Dette bliver brugt meget igennem spillet, men heldigvis i forskellige situationer. Udover disse events er der også mindre former for minispil, der driver historien frem. Hvis man kommer til at sidde fast på noget tidspunkt, kan man heldigvis springe sekvensen over. Selvfølgelig får man ikke det samme udbytte i den sag man er igang med, men så kommer man i det mindste fremad. Hvad angår action sekvenser, så er de mindre kedelige og stive i animationerne. Det har også plaget de tidligere spil i serien og det er desværre synd, at der ikke er lagt mere vægt på de store filmagtige actionsekvenser.

Sherlock Holmes: The Devil's Daughter_20160604234237

Sherlock Holmes er kendt for sine mange udklædninger og her er der rig mulighed for at klæde sig ud som man ønsker. En doktor, sømand, præst tyveknægt og trench-coat med eller uden skæg. Der er valgmuligheder nok og nogle gange kræver en sag at man iklæder sig et bestemt sæt tøj for at gemme sin identitet. Apropos identitet, så kommer man også til at gå i skoende eller poter, på andre karakter. Det er meget fedt, da man kommer til at opleve diverse situationer fra andre vinkler.

SHDD_SHERLOCK-1

Grafikken er ikke helt top-notch. Der er steder hvor omgivelser ser rigtig flotte ud samtidig med at der kan forekomme en del udvasket teksturer. Ofte skete det, at teksturende ikke blev indlæst særlig hurtig, hvilket resulterede i et meget sløret billede. Animationer virker lidt stive i betrækket til tider og de kunne sagtens have brugt lidt mere tid på polering. Men når spillet endelig køre som det skal, så får man fornemmelsen af at være i et rigtig Sherlock Holmes mysterie.

sherlock

Sherlock Holmes – The Devil’s Daughter er ikke for alle. Er man til konstant action og er man idet hele taget utålmodig, så skal man spille noget andet. Er man derimod vild med krimi historier og Sherlock Holmes fan, så er spillet et skud værd.  Her får du en historie med masser af twists og enkelt fortællinger, der tager dig med i de dybeste afkroge af London. Det er sjovt at finde ledetråde og se historien udvikle sig og det kan der bruges mange timer på. Desværre er spillet stadig plaget af diverse småfejl, der også har været i de tidligere spil. Men ikke desto mindre, er spillet underholdende.

Sherlock Holmes – The Devil’s Daughter er ude nu på PS4, Xbox One og PC.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægTredje Elusive Target til HITMAN kommer på onsdag
Næste indlægLivestreams fra dette års E3
En ung fyr fra det Nordjyske. Vokset op med spil lige fra Commodore 64 og til nutidens konsoller. Holder af et spil med en fed historie og action. Er en gut med lidt for mange spil og alt for lidt tid. Arbejder til daglig på et lager, men i fritiden handler det om livet med fruen og spil. PSN - Xbox Live - Steam @ MrJonasDK
sherlock-holmes-the-devils-daughter-anmeldelseSherlock Holmes - The Devil’s Daughter er ikke for alle. Er man til konstant action og er man idet hele taget utålmodig, så skal man spille noget andet. Er man derimod vild med krimi historier og Sherlock Holmes fan, så er spillet et skud værd. Her får du en historie med masser af twists og enkelt fortællinger, der tager dig med i de dybeste afkroge af London. Det er sjovt at finde ledetråde og se historien udvikle sig og det kan der bruges mange timer på. Desværre er spillet stadig plaget af diverse småfejl, der også har været i de tidligere spil. Men ikke desto mindre, er spillet underholdende.