En velkonstrueret intro lægger baggrund for en fantastisk spiloplevelse, både for børn og voksne. Sackboy er i storform i den sidste nye Little Big Planet hvor han denne gang, har valgt at tage sine venner med. Som sagt får man en rigtig god intro, der mest af alt virker som begyndelse på et rigtigt eventyr med en behagelig og dejlig stemme, fra intet mindre end Stephen Fry (Hvis man dog vælger den engelske version ) Jeg tog begge to og jeg syntes faktisk bedre om den engelske, hvor den danske “historie” godt kan virkelig lidt tam, i forhold til. Men det er selvfølgelig for at få de små med i og de blive fanget med det samme. littlebigplanet-3-screen-04-ps4-us-06jun14

Mine forventninger til spillet var ikke høje, men de blev dog vendt til en del positivitet . Man bliver, efter mindre manipulation af den onde Newton, sat til at redde det fortabte land Bumkum, da det har mistet både sjæl, gejst og alt sin kreativitet. Det går dog derefter ikke altid lige som planlagt for Sackboy. og man får dog hurtigt sat i gang i de onde kræfter, som ikke har helt ren mel i posen og som ikke har gode intentioner, for landet Bumkum.

Spillet er som sagt velkomponeret med lækre detaljer, et fantastisk univers og en masse gode kampe med de forskellige bosser som er i spillet. Styringen føltes let og man kommer, uden alt for meget besvær, igennem de mange puzzels, som er i spillet. Man får undervejs samlet en masse udstyr og tøj sammen, så man kan kreere sin egen lille figur. Selv jeg blev fanget af dette og til stor morskab for de mindste, som kunne sidde at lege med dette i lang tid.

Sværhedsgraden i spillet er god. Den er hverken for svær eller for nem. LBP3-E3screen009_1402372542 Dog ville jeg vælge at kalibrere sin controller, inden man går i gang, da Sackboy har en tendens til at kigge jævnt meget på stjerner, hvis man ikke lige gør det. Et lille irritationsmoment, men det ødelægger ikke spiloplevelsen. Man kan som sagt spille med sine venner og familie i spillet. Dette gør bestemt ikke spillet ringere, men det kan være en smule svært for de små at følge helt med, hvis de små puzzels, bliver en tand for avanceret. Man kan ikke lade være med at trække på smilebåndet af de mange skøre tiltag som der er i spillet. Det er så god variation og fantasi i spillet, at man tiltider godt kan blive helt revet med, bare i det kreative aspekt. De er så gennemtænkte og det giver en helt speciel dybde i spillet. littlebigplanet-3_wk2s

Der er ting i spillet som kun kan låses op, hvis man er flere på samme tid og dette giver også lidt ekstra til spillet. Men jeg nød nu lige så meget spillet alene som jeg gjorde med hjælp fra andre. Man kan spille 4 sammen og det kan godt, i nogle tilfælde, være lidt for mange efter min smag. Fysikken i spillet er virkelig god, kombineret med det flotte grafiske miljø og den 2,5D grafik, som spillet præstere. Der er dog undervejs lidt bug’s hvor man, til stor irritation, skal starte helt forfra på banen, men mon ikke de bliver rettet snart, i en opdatering.

little-big-planet Man bliver i løbet af spillet introduceret for forskellige hjælpemidler. Man starter med en lille suge og puste pistol, som er ret nyttig i det meste af spillet, til de udfordringer, man nu bliver sat overfor. Man har i denne forbindelse fået, i forhold til de tidligere spil, et våbenhjul, hvor man nemt kan vælge imellem de “våben” man nu ynder at bruge, i de forskellige situationer. Jeg syntes det virker fint og flydende, men dette kunne godt være en smule vanskeligt for de mindste. Men efterhånden fik de det også lært. En af de nye figurer som er kommet til er Oddsock. Han er hurtig, kan lave wall-bounce og de mindste syntes han bare så ‘cute’. Jeg skal da også indrømme at jeg trak da også på smilebåndet, af den nyankommne figur.

Man kan igen også konstruere sine egne omgivelser til baner, hvis man ønsker at kaste sig ud i dette. Det har dog aldrig været min kop the og derfor blev der heller ikke brugt megen tid på det. 2556919-lbp3-e3screen013_1402365256 Jeg må sige at jeg har følt mig ret godt underholdt i selvskab med de skøre sjove væsner fra Little Big Planet, til trods for det lidt kluntede 2,5D mekanik og de bug’s der er . Jeg havde forventet meget lidt og blev meget positivt overrasket. I forhold til de mange andre anmeldelser som man kan læse rundt omkring, så har jeg faktisk ikke noget stort kritikpunkt af Little Big Planet. Måske skulle de lige være den lidt korte levetid det har, da det virkelig ikke tager ret længe at løbe igennem.

Men dem som er helt pjattet med at konstruere deres egne baner, lege med udklædning osv. jamen så er det også mange timer at hente.  Man kan også hente kreationer fra de to tidligere PS3 udgaver og det giver igen lidt flere timer. Er man til Little Big Planet så syntes jeg det er en titel som er værd at have i samlingen. Men jeg syntes der findes bedre platformsspil derude. Men der er intet spil som dette, der sætter et større barnligt smil på ens læber som dette. Men i sidste ende handler det alt sammen om smag. Så god fornøjelse med det, for Little Big Planet kan anbefales.

Spillet er leveret af Sony / Nordisk Film.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægHusk at CoD Advanced Warfare har dobbelt XP weekend
Næste indlægThe Tomorrow Children preview
Er en flittig gamer på Xbox og Playstation. Jeg har været med på spillebølgen siden Commadore 64 og Konsollen var NES. På Xbox One er mit callsign: The Bald Duke Jeg spiller for det meste Call of Duty, Ghost Recon eller PUBG. Jeg har en stor passion for gadgets.
little-big-planet-3-anmeldelseEn flot grafisk perle og et godt koncept. Der er stor grund til at trække på smilebåndet af denne titel, fordi for pokker, hvor er det en fornøjelse at spille igennem en lækker potpourri at lækre detaljer, kreativitet og godt gameplay som er krydret med en god portion humor.