Simteract og Nacon har slået pjalterne sammen og været en tur på taxi tur gennem Barcelonas gader. Vi ser nu nærmere på hvad de fik ud af den tur med denne anmeldelse af Taxi Life: A City Driving Simulator.

Der er lavet mange forsøg på hvordan det ville foregå hvis man er taxachauffør i den virkelige verden. Hvis vi træder lidt ud af boksen så vil mange Amiga 500 spillere nok kunne huske spillet “Space Taxi” som var en stor success den gang.

Og tilbage i mine gode gamle PlayStation 2 dage udgav mega succesen Crazy Taxi. Og nu da vi har fat i Crazy Taxi, kan jeg med det samme sige, at vi skal helt over i den anden ende af skalaen med Taxi Life.

Taxi Life: A City Driving Simulator er som spillets titel antyder nemlig et spil som er baseret på at være så virkelighedstro som muligt. Er dette muligt? Det vil vi give vores bud på. Lad os kaste os ud i en trailer præsentation af spillet her:

Kan man køre taxi uden en tilladelse til dette? det korte svar er selvfølgelig nej. Så vi begiver os ud på den lille lukkede bane, hvor vi lærer alle basics for hvordan en bil skal køres, og ikke mindst hvordan man skal geberte sig i trafikken.

Det korte af det lange med spillet tutorial her er at det faktisk fungerer helt fint med man bliver sat ind i det hele fra bunden af. Det gør at man ligemeget hvilken baggrund man har med hensyn til at køre bil, kan blive køreklar til en tur i Barcelona (virtuelt selvfølgelig).

Da det rimeligt fyldestgørende tutorial er overstået, begiver vi os nu ud i Barcelonas gader for at finde de første betalende kunder. Det foregår meget med “liste skoene” på for man skal jo ikke miste sin licens til at køre lige med det samme.

Så på med blinklyset når der drejes, følg alle færdselsregler (specielt når politiet er i nærheden) og hold hastighedsgrænsen til punkt og prikke. Det er hvad der regnes med skal gøres når man kører der ud af.

Men kan med det samme sige, at den strategi fejlede ret meget. Det giver ikke mange penge på kontoen. Og da vi er en en storby, så er kunderne også præcis som vi kender dem fra Danmark utrolig travle og vigtigere end alt andet.

Så den nye strategi skulle lægges hurtigt og der blev vidst nok brudt en enkelt eller to færdselsregler ved de første kunder efterfølgende. Man finder hurtigt ud af, at det er den vej, det skal gå hvis det skal blive til noget.

Det skal nu ikke lyde som om det er Crazy Taxi om igen, for det er det på ingen måde. Men jo hurtigere man kommer frem, jo bedre. Det skal dog siges at selv om de kære folk i Barcelona har så travlt, kan de ikke lide at man lige giver den lidt ekstra Rebekka gennem gaderne. Så alt med måde.

Efter en masse køreture gennem Barcelonas gader så er det en fornøjelse at køre taxi. For når spillets mekanik er luret, så er det et fremragende spil. 

Det var dog med en smule skår i glæden på PlayStation 5. Spillet har desværre en hurtig tendens til at lagge mens man køre, hvilket gentagende gange resulterede i at man kørte ind i en forankørende eller lignende. Dette gør at man mister kunden med det samme, hvilket selvfølgelig er et problem. opdatering af spillet har ikke afhjulpet det helt, men det er markant bedre nu.

Nogle gange mens der spilles, kan man tage sig selv i at glemme alt om tid og sted og bare ose rundt i gaderne for at udforske. Det er super stemningsfuldt at køre gennem gaderne for at se hvad der sker.

Spillets AI burde dog forbedres, for helt ærligt, de bilister er sq for dumme ude i trafikken. Hvordan vil de have at man kan holde spillets regler hvis spillet ikke engang kan hitte ud af det? Det hindrer dog ikke oplevelsen i sig selv at være super god stadig.

Alt i alt så er Taxi Life: A City Driving Simulator klart den bedste taxi simulator som er set i nyere tid. Det er fornøjeligt at spille og man kan bruge oceaner af tid i Barcelonas gader. Og efter den første opdatering til spillet så er det tæt på perfekt nu. Skal du have et virtuelt job som taxachauffør, så skynd dig ned til den lokale spilpusher og køb Taxi Life: A City Driving Simulator.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægMotoGP 24 udkommer 2. maj
Næste indlægViewSonic med deres første OLED gaming skærm
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
taxi-life-a-city-driving-simulator-anmeldelseAlt i alt så er Taxi Life: A City Driving Simulator klart den bedste taxi simulator som er set i nyere tid. Det er fornøjeligt at spille og man kan bruge oceaner af tid i Barcelonas gader. Og efter den første opdatering til spillet så er det tæt på perfekt nu. Skal du have et virtuelt job som taxachauffør, så skynd dig ned til den lokale spilpusher og køb Taxi Life: A City Driving Simulator.