From Software er bedst kendt for spil hvori det er optil dig at “git gud”. Dette er også gældende for deres seneste udgivelse, Armored Core 6: Fires of Rubicon. Vi skal helt tilbage til 2012, hvor det seneste spil i serien blev udgivet , og rigtig meget er sket siden da. Spillet er imponerende flot og tager mecha genren til nye højder. Serien er ikke kendt for at være episke historie spil, men derimod at give én på opleveren, hvad angår gameplayet. Og det må man sige at de gør i Fires of Rubicon. Vi har anmeldt spillet på PlayStation 5 og her bliver der virkelig sparket robot-røv så det basker.

Hvis vi tager hul på historie delen først, så er det en af Armored Core 6 nok svageste side. Udover meget få mellemsekvenser, så får man mere eller mindre alt historie serveret via mission oversigter og radiokommunikation. Ikke sådan vildt spændende, vel?.

På planeten Rubicon 3 finder man em mystisk substans , der skulle revolutionere teknologi og ikke mindst kommunikation. I stedet forårsagede den en katastrofe, der omdannede planeten til et brændende stjernesystem. Årtier senere kæmper udenjordiske virksomheder og modstandsgrupper om substansen, og spilleren, en uafhængig lejesoldat, er involveret i kampen. Man får ikke synderligt meget at vide om hvad ens egen historie er, man skal bare parere ordre og udføre missionerne man får givet, så godt man kan.

Det Taktiske Mecha Puslespil

Før du kaster dig ud i en mission, får du chancen for at tilpasse din mecha på mange forskellige måder. Dette omfatter valget af våben, forskellige hoveder, kropstyper, ben, generatorer, boostere og et Fire Control System. Der er masser at vælge imellem, og hver del har sine egne egenskaber som vægt, forsvar, AP (sundhedspoints) og stabilitet, som påvirker, hvor godt din mecha kan modstå angreb. Det er nødvendig at tilpasse sig til en given mission, får det bliver selvfølgelig svære og svære, desto længere du kommer hen med dine missioner.

Det, der gør Armored Core 6 virkelig imponerende, er, hvordan spillet hjælper dig med at navigere gennem denne komplekse tilpasningsproces på en nem måde. Selv hvis du er nybegynder, kan du relativt hurtigt sammensætte den perfekte mecha, der passer til din spillestil. Graden af tilpasning og valgmuligheder giver dybde til spillet og appellerer til både erfarne fans af serien og nye spillere, der ønsker at udforske verdenen af Armored Core. Du kan reelt set skabe lige den kamprobot du altid har drømt om. Med de credits du får for at gennemføre missioner og andre opgaver, køber du nye dele til din mecha. Du kan også tilpasse din mecha med forskellige farver og klistermærker, så den ser ud, som du ønsker. Og med tiden kan man virkelig skabe en killermachine der vil noget, og som er svær for selv de største fjender, at hamle op med.

Mester styringen!

Kontrolsystemet i Armored Core 6 er virkelig brugervenligt og nemt at lære, selv for helt nye ankomne til serien. Når du kæmper, har spillet et smart lock-on system, der gør det nemt at sigte på dine fjender uden at det føles for kompliceret. Du har også mulighed for at bruge lock-on system for at holde kameraet fokuseret på en fjende, men vær opmærksom på, at det kan gøre din nøjagtighed lidt dårligere. Specielt hvis du er i konstant bevægelse, da det mindsker dit udsyn til eventuelle objekter der kan blokerer dine bevægelser. Men når det kommer til boss battles, så er det rigtig fedt, at bruge især når du står over for bosskampe, og det gør spillet mere udfordrende uden at gøre det for let.

Kampene i Armored Core 6 er virkelig sjove at kaste sig ud i, og man føler sig på grænsen som værende en superhelt. De forskellige våben giver dig en tilfredsstillende følelse, da der virkelig kan være meget kraft bag dem. Blot det at se de andre metaldåser eksplodere i en stor ildkugle, det er ret lækkert. Udover singleplayer-delen, tilbyder spillet også muligheden for arena-kampe og online multiplayer, hvilket tilføjer et ekstra underholdende lag.

Grafisk imponerende!

Når det kommer til det visuelle, er stilen virkelig noget særligt. Det er en blanding af brutalisme og futurisme, der giver alt lige fra de fjenderne du skal besejre, til de store forladte bygninger, en unik følelse. Der er selvfølgelig nogle små ting hist og her, med grafikken. Men den samlede balance mellem farver, gråtoner og banedesignet, er virkelig imponerende udført. Spillet skaber en atmosfære med omgivelserne, der virkelig fanger dine øjne..

Spillet er virkelig imponerende, hvad angår det grafiske, men i ligeså høj grad lydsiden. Musikken i AC6 er simpelthen fantastisk. Når du kæmper mod bossene, så sparker musikken derudaf. De rolige øjeblikke i spillet får dig til at tænke dybere, med mere stille musiknumre. Det ene er den musikalske score, men lydeffekterne gør sit job godt, i at få dig til at føle brummen fra dine boosters eller vægten af de kanoner du affyre. Når man sidder med et surroundsound system, så er det lige det ekstra lækkert at lytte til. Der er smæk på og jeg elsker det!

Konklusion

Armored Core 6: Fires of Rubicon levere på alle punkter. Den giver mecha-action-genren et boost, samtidig med at komme med en velfortjent opdatering serien. Spillet excellerer ved at levere missioner, intense konfrontationer med bosskarakterer og et omfattende arsenal af våben og komponenter, der åbner op for en bred vifte af spillestile og strategier. Selvom historiefortællingen måske ikke er spillets stærkeste punkt, formår Armored Core 6 stadig at levere en glædelig genkomst af en klassisk mecha-serie.

Spillets fokus på taktiske udfordringer og tilpasningsmuligheder giver det en dybde, der appellerer til både erfarne fans af genren og nye spillere, der ønsker at udforske spillets intense og spændende verden på deres egen måde. Både det visuelle og lydsiden i spillet, skaber en unik blanding af brutalisme og futurisme, samt en fantastisk musikscore, som skaber en dyb atmosfære, der drager spilleren ind i Armored Core 6s verden. Så tag fat på styringen af din mecha, og begiv dig ud i kampen på planeten Coral 621. Armored Core 6 leverer en overbevisende og udfordrende mecha-actionoplevelse, der er værd at udforske for enhver fan af genren.

Spillet blev anmeldt på PlayStation 5

Armored Core 6: Fires of Rubicon er ude nu på PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, og PC.

TL;DR
Vurdering:
Forrige indlægEA SPORTS UFC 5 udkommer 27. oktober
Næste indlægAssassin’s Creed: Mirage – Features, info mm.
En ung fyr fra det Nordjyske. Vokset op med spil lige fra Commodore 64 og til nutidens konsoller. Holder af et spil med en fed historie og action. Er en gut med lidt for mange spil og alt for lidt tid. Arbejder til daglig på et lager, men i fritiden handler det om livet med fruen og spil. PSN - Xbox Live - Steam @ MrJonasDK
armored-core-6-fires-of-rubicon-anmeldelseSpillets fokus på taktiske udfordringer og tilpasningsmuligheder giver det en dybde, der appellerer til både erfarne fans af genren og nye spillere, der ønsker at udforske spillets intense og spændende verden på deres egen måde. Både det visuelle og lydsiden i spillet, skaber en unik blanding af brutalisme og futurisme, samt en fantastisk musikscore, som skaber en dyb atmosfære, der drager spilleren ind i Armored Core 6s verden. Så tag fat på styringen af din mecha, og begiv dig ud i kampen på planeten Coral 621. Armored Core 6 leverer en overbevisende og udfordrende mecha-actionoplevelse, der er værd at udforske for enhver fan af genren.