Mesterdetektiven Sherlock Holmes er tilbage i et helt nyt spil, der udforsker hans begyndelse i det han er bedst til. Nemlig at opklare mysterier! I Sherlock Holmes: Chapter One, får vi en meget ung udgave af manden selv, og denne gang er det i mere eksotiske omgivelser. Der er mord, gåder og spænding på menuen.

Udvikleren af Sherlock Holmes: Chapter One hedder Frogwares. De har også stået bag de seneste års spil i Sherlock serien heriblandt Sherlock Holmes: Crimes and Punishments og Sherlock Holmes: The Devil’s Daughter. Senest har de udviklet spillet The Sinking City som var baseret på H.P. Lovecrafts værker. Men nu er de vendt tilbage til Sherlocks historie, men denne gang begynder vi fra hans begyndelse – sådan næsten da.

I Chapter One er Sherlock Holmes 21 år gammel. Han er vendt tilbage til hans barndomshjem på den fiktive ø Cordona og vi befinder os i 19. århundrede. Korruption og kriminalitet er spredt ud over den eksotiske ø. Men Sherlocks mor er gået bort, og han er hjemvendt for at vise sin respekt og besøge hendes grav. Men hvad skulle være et hurtig visit, er blevet til et længerevarende besøg. For pludselig sker der begivenheder, der drager Sherlock rundt på øen og her popper et stort spørgsmålstegn op – hvordan døde hans mor?

Øen Cordana er det perfekte sted for Sherlock Holmes til at opklare mysterier. Der er fyldt med mennesker af alle slags kulture og sociale klasser. Kort tid efter en mindre prolog hvor man skal opklare det første mord mysterium, åbner øen sig op. Spillet er et åben-verden spil, men du skal heldigvis ikke gå til fods overalt, da der er mulighed for fast travel.

Selvom øen er spændende at udforske og fyldt med seværdigheder at se, så er det de gåder og opgaver Sherlock bliver stillet overfor, som er hovedattraktionen. De mysterier man skal opklare, har et vidt spektrum af temaer. Men alle bliver opklaret med de samme værktøjer du har til rådighed og man føler sig da lidt som Sherlock, når man opklare et mysterium ud fra beviser, dokumenter, vidne beretninger og ikke mindst når man kæder alt sammen.

For du skal nemlig finde din indre detektiv frem, når du skal finde frem til hvad der er sket, hvordan og hvorfor. Er der skrevet noget ned et sted? Hvilket fodtøj har gerningspersonen haft på? Hvad er motivet? Alibi? Det er med at være opmærksom når man efterforsker.

Et af de værktøjer Sherlock Holmes har til rådighed, er at se skygger af hvad der måske kan være sket på et gerningssted. Her kan man manipulere med skygger af de mennesker man har mistænkt, og ikke mindst hvordan en begivenhed har fundet sted.

Han kan også benytte sig af detective-vision, som sætter fokus på interessante objekter rundt omkring. Det minder meget om samme system som bliver brugt i f.eks. Batman: Arkham spillene. Der opstår bl.a. en cirkel rundt om genstande man så kan se lidt nærmere på. Her vil Holmes også kommentere på hvad han kan drage af konklusioner ud fra genstandende og hvilke ting han allerede ved.

Hvis man kender lidt til Sherlock Holmes, så ved man også at han altid har en følgesvend med. Men da historien finder sted i starten af hans karrierer, så er Dr. John Watson ikke at finde. Derimod har Sherlock en fiktiv ven ved navn Jon, som ikke findes. Kun i hans fantasi og ingen andre end Sherlock kan se og tale med ham.

Jon er dog lidt irriterende at have med at gøre i spillet, for han kommentere på alt – specielt hvis du gør noget forkert. Hvis man spørger for mange mennesker om det samme, drager forkerte konklusioner eller lignende, så skal Jon nok omtale din dårlige detektiv egenskaber. Det kan være trættende at høre på i længden, og det ville næsten være bedre hvis Sherlock var på egen hånd eller havde en lidt bedre “ven”.

Sherlock Holmes: Chapter One byder på en livlig ø, fyldt med mennesker, gåder og flotte steder at udforske. Historien gør det ret godt i at fortælle om Sherlocks familie, og man kommer rigtig tæt på ham som person. Der er masser af små historie at opleve, og så er øen Cordona rigtig spændende at løbe rundt på. Selvom spillet ikke er super poleret og optimeret, så er det ikke ødelæggende for oplevelsen. Så hvis man er til detektiv spil, så er den her rigtig god at give sig i kast med.

Spillet blev anmeldt på PlayStation 5.

Tak til Wiretap Media for at gøre denne anmeldelse mulig.

TL;DR
Vurdering:
Forrige indlægJeddah tilføjet F2 2021
Næste indlægRace Team Rivals går NFT vejen
En ung fyr fra det Nordjyske. Vokset op med spil lige fra Commodore 64 og til nutidens konsoller. Holder af et spil med en fed historie og action. Er en gut med lidt for mange spil og alt for lidt tid. Arbejder til daglig på et lager, men i fritiden handler det om livet med fruen og spil. PSN - Xbox Live - Steam @ MrJonasDK
sherlock-holmes-chapter-one-anmeldelseSherlock Holmes: Chapter One super spændende. Historien som tager dig på kryds og tværs af øen Cordona, er fængende og man kommer virkelig tæt på hvem Sherlock Holmes er som person. Der er massevis af gåder og mysterier der skal løses, og du skal bruge alle Sherlocks egenskaber for at finde frem til sandheden. Det er et af de bedste spil i Sherlock Holmes serien fra Frogwares. Så hvis du er vild med mystik, opklaring mord og eksotiske vider, så er spillet her lige noget for dig!