Rider Republic er endnu en variant af Ubisofts open world skabelon som vi kender fra The Crew blot med den forskel, at vi denne gang har gang i ekstrem sport. Selvom skabelonen er kendt så er det en helt række nye sportsgrenen som finder vej til denne model. Du skal en tur i wingsuit, på ski og snowboard og flere forskellige typer af cykler. Det er bundet sammen af den sandkasse som kaldes Riders Republic.

Du ankommer til Riders Republic som den nye talentfulde ekstremsportsudøver. Her er din opgave at skabe et navn for dig selv i det overflødighedshorn af aktiviteter der findes fordelt på de forskellige sportsgrene. Det er ski, snowbord, mountain bike og wingsuit. Du bare lige trækkes med en dialog som får min tæer til at krumme sig som snabelsko. Det er fint at udviklere, der for længe siden er etablerede familie mennesker, gerne vil være smart med de unge. Det falder bare pladask til jorden. Det er bare tålmodigt at vente indtil ”How do you do, fellow kids” rutinen endelig stopper og vi kan komme i gang med at spille.

Her åbner hele sandkassen så op. Du kan fast travle mellem de forskellige områder du har låst op. Hvis det giver dig mere tilfredsstillelse så kan du også tage en cykel, snescooter eller hvad der nu lige er tilgængeligt. Det giver dig mulighed for at udforske den åbne verden og samle forskellige objekter på din vej. Selvom det er et kendt Ubisoft varemærke så virker det i Riders Republic hverken kunstigt eller begrænsende. Det er er fiktive områder der er kraftigt inspireret af syv af USA’s nationalparker. Har du spillet Steep så modellen for at komme videre den samme. Du skal blot deltage i forskellige events for at nye bliver låst op. Der er ikke et specifikt krav om at du skal vinde. Det er med til at gøre oplevelse meget mere engagerende. Du kan frit vælge de aktiviteter der giver dig den største tilfredsstillelse. Hver gang får du udstyr som sætter dig i stand til at klare en ny udfordring.

Det er ekstremsport så du skal i alle discipliner lave forskellige tricks. Som en start anbefales du at vælge automatisk landing. Så uanset hvordan dit trick er blevet udført så lander du på benene, hjulene eller brædderne. Sådan lidt afhængig af disciplinen. Så snart du er fortrolig med de grundlæggende funktioner så vil jeg anbefale at du vælger manuel landing, så du selv aktivt skal sikre at du kommer ned i god behold uden at havarerer. Det er virkeligt underholdende at gå efter forskellige trick for at se hvor mange point der kan skrabes sammen. Selvom der er forskellige discipliner så fungerer skiftet mellem forskellige enestående. Det betyder også at der hvor du i en konkurrence både skal på cykel og ski så er overgangen glidende.

Lad os med det samme luge ud i disciplinerne. Det raketdrevne wingsuit bliver aldrig min favorit. Jeg fornemmer slet ikke fart og i forhold til de andre discipliner så er den klumpet og tung at styre. Næ nej så er det noget helt andet med mountain bike’s. Hele fornemmelsen af cykel og underlaget giver dig en præcis indikation af hvor meget du skal styre i den given situation. Husker du den hedengangne serie SSX? Det bringer minder frem fra en svunden tid. Det er Ubisoft genoplivet i en ny og spændende indpakning. Når du har et eller to brædder under fødderne så virker oplevelsen lige så indlevende. Her flyver sneen om ørene mens du suser afsted mod den næste rampe. Bliver det hele lidt for intents kan du altid udforske alle områder i Zen-mode. Jeg tager hellere en tur hvor der er et konkurrenceelement. Der er nemlig lige noget gear jeg gerne vil have til min karakter.

Gear er også en af de store ting. Det gælder om at have sin egen unikke påklædning. Dermed kan du blære dig overfor vennerne og andre spiller du møder i Riders Republic. Der er masser af mulighed for at spille med eller mod andre. Alle steder jeg dukker op er der altid et leben af mennesker i alle mulige og umulige kostumer og gear. Det får hele spillet til at blive mere en begivenhed end bare en serie af konkurrencer. Det bliver bare meget mere levede og organisk når du ser andre spillere uanset om du selv udforsker eller er i gang med en konkurrence. Det sociale element fungerer rigtigt godt til at vise i hvilke områder der sker noget spændende. Og så er det bare om at udforske.

Riders Republic er top underholdning for adrenalin junkies (minus de brækkede ben og blå mærker). Selvom der er en hel disciplin som jeg ikke gider så synes jeg ikke det trækker ned på den samlede oplevelse. Det er tydeligt at Ubisoft Annecy har høstet en masse erfaringer med Steep og det nyder Riders Republic godt af. Hop med i sandkassen og bliv glad i låget.

Tak til Ubisoft for at gøre denne anmeldelse mulig. Vi har spillet på PlayStation 5.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægMassivt løft til grafikken i World of Warships PC
Næste indlægDance 2022 ude nu
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
riders-republic-anmeldelseRiders Republic er top underholdning for adrenalin junkies. Minus de brækkede ben og blå mærker. Det er tydeligt at Ubisoft Annecy har høstet en masse erfaringer med Steep og det nyder Riders Republic godt af. Hop med i sandkassen og bliv glad i låget.