Super Mario Maker var en kæmpe succes da det udkom til Wii U. I morgen lander efterfølgeren til Nintendo Switch. Vi ser nærmere på Super Mario Maker 2 i denne anmeldelse.

Nintendo Switch har bragt os en masse underholdning via portede versioner af ældre Nintendo titler vi har set på markedet før. Det blev frygtet af nogle fans at eftersom Super Mario Maker blev genudgivet til 3DS, at vi også fik en Switch port af spillet.

Sådan gik det heldigvis ikke. Ingen havde set det komme da Super Mario Maker 2 blev annonceret. Men mange blev helt vilde og kunne ikke få armene ned. Spillet kunne tilnærmelsesvis godt ligne mere af det vi har set før, men sådan forholder det sig heldigvis ikke.

Når spillet startes op for første gang, kan det ved første øjekast godt ligne noget vi har set før. Det er det sådan set også. For spillet har jo en opskrift der ”skal” bruges for at udføre spillets potentiale. Men man finder hurtigt ud af, at spillet er så meget mere end første udgave af spillet.

Noget der har skabt en masse debat, er spillets 100 Mario Challenge, eller mangel på samme. Det var en stor succes i Super Mario Maker, så mange havde set frem til mere af den slags. Men til manges overraskelse fik vi en helt anden game mode i stedet for.

Spillet har fået en Story Mode ganske som vi kender det fra mange spil. Det er noget der kan fygtes, at det vil skabe en helt anden tilgang til spillet. Sådan endte det slet ikke. For måden denne Story Mode er bygget op på er genial.

Man har lavet det så man skal klare en masse baner for at bygge riget op igen. Historien i det er ret svag, men måden det udføres på et lige i øjet. Story Mode er en god erstatning for 100 Mario Challenge. Og i sidste ende er den faktisk meget sjovere at arbejde med.

Selve bygge delen er som vi kender den. Den er mere eller mindre som vi kende den fra Mario Maker. Det skal dog med det samme siges, at der er mange flere muligheder i denne version. Vi får en masse nye værktøjer at bygge med, og en masse andre remedier som vi kender fra Mario universet.

Men bedst af alt (hvis man spørger nogen), så har vi nu mulighed for at bygge baner i Super Mario 3D World. Ud over det, så vælter spillet sig i temaer man kan bruge. Så det er kun fantasien der sætter grænser. Ud over det har vi også en Co-Op funktion i byggedelen. Det er noget der skal prøves, for det giver spillet et nyt og ret spændende pust.

Når man spiller Super Mario Maker 2, sidder man med den samme tanke som man gjorde med den første udgave af spillet. Det er uden tvivl sjovest når der skal bygges baner, og prøve andres kreationer. Det er her vi finder den største underholdnings værdi. Er man ikke den store Byggemand Bob, så er man nok ikke helt enig.

Nu når vi er ved bygge delen, så er der et nyt tiltag som godt kan bringe glæde hos mange. Har man lidt svært ved en bane, kan man kalde på Luigi. Han har værktøjskassen med, og han kan hjælpe en videre i banen man sidder fast i. Denne funktion får man nok brug for når man spillet historie delen af spillet.

Om man spiller på sit TV eller sidder med Super Mario Maker 2 i håndholdt mode, så er spillet perfekt optimeret. Man kan mærke der er kælet godt for detaljerne. Nintendo har sørget for man kan nyde spillet lige meget hvor man er henne.

Vi elsker Super Mario Maker 2. Spillet er et mesterværk, som burde stå i enhver Nintendo Switch samling.

Det har meget at byde på. Om man har spillet Super Mario Maker eller er ny til dette univers, kan det anbefales at gå i gang med Super Mario Maker 2.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægOfficiel Cyberpunk 2077 Cosplay konkurrence
Næste indlægBlood & Truth – Anmeldelse
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
super-mario-maker-2-anmeldelseVi elsker Super Mario Maker 2. Spillet er et mesterværk, som burde stå i enhver Nintendo Switch samling.