VR titler bliver udgivet mere end nogensinde. Vi ser nu nærmere på Déraciné som er skabt af en af skaberne af Bloodborne.

Inden vi går i gang med denne titel kan vi for god ordens skyld sige, at det ikke skal ses som et Bloodborne til PlayStation VR. Vi går helt andre veje med Déraciné.

Når man har taget VR headsettet på, så indtager man rollen som en fe der har sin ”gang” på en kostskole, som er ret speciel. En af de ting der er specielt ved den kostskole er at mange tror på feer.

Det værste af det hele, er så bare at dem der tror på feerne kan ikke se dem. Det er nu din opgave at give dem tegn, så de kan se at du rent faktisk eksisterer. Man vandre rundt på kostskolen imens tiden står stille.

Man oplever mange forskellige situationer, hvor man skal hjælpe dem som er på kostskolen på mange måder. Da tiden står stille har man selvfølge den tid man vil bruge. Løser man de opgaver man får, kommer man også tættere på troen på feer faktisk eksisterer.

Dette plot lyder faktisk ret tyndt, og kan man i starten også føle det er. Men når man har spillet Déraciné en smule, bliver man hevet længere ind i historien bag, og så bliver spillet lige en tand bedre.

Det er ikke alle VR spil der bruger PlayStation Move, men Déraciné er et af dem der bruger alle de muligheder der er med Move. Dette er som udgangspunkt meget fint, men det kan også have sine udfordringer.

Déraciné har en meget kluntet kontrol når man går rundt. Man skal lige vænne sig til måden man skal trave rundt på kostskolen. Det tager sin tid at blive dus med kontrollen, men når man er, så er det faktisk noget der fungerer ganske ok. Så hvis I prøver kræfter med Déraciné, så lad jer ikke skræmme i starten af spillet.

Når du vandrer rundt har du mulighed for at interagere med mange forskellige ting. Og spillet er ikke lavet så det er indlysende hvad du skal gøre. Man skal somme tider virkeligt tænke sig om for at klare sig videre til næste område. Det er skønt med en VR titel hvor man skal bruge de små grå.

Man kan på sin færd endda også styre tiden (dog med begrænsninger selvfølgelig). Flere muligheder er der også, men det hele skal ikke afsløres her. Det skal opleves selv.

Déraciné er ikke et af de spil som skaber et helt nyt koncept inden for VR gengren, men det er hellere ikke nødvendigt. Spillet bager videre på en opskrift vi kender, og man kan ikke andet end at nyde resultatet det ender ud med.

Det er skønt at se VR titler som Déraciné. Det er noget af en grafisk oplevelse, og man lever sig virkeligt ind i det univers FromSoftware har skabt til spillet.

Déraciné er en VR titel vi varmt kan anbefale til de mørke vinteraftener. Det har en masse at byde på, og man lever sig ind i det univers man har skabt til spillet.

Står du og mangler en udfordrende og speciel titel er Déraciné spillet du skal ud og investerer i.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægRed Dead Online er tæt på
Næste indlægSpyro Reignited Trilogy anmeldelse
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
deracine-anmeldelseDéraciné er en VR titel vi varmt kan anbefale til de mørke vinteraftener. Det har en masse at byde på, og man lever sig ind i det univers man har skabt til spillet.