South Park, et fænomen uden lige. De fleste er på en eller anden måde bekendt med Trey Parker og Matt Stones hit serie – South Park. Nogle hader det, andre elsker det. Det er en serie som er politisk ukorrekt, fyldt med toilet-humor og er fyldt med referencer til den virkelige verden.
The Fractured But Whole, er 2’eren af de moderne South Park spil, hvor det første er “The Stick of Truth” – læs vores anmeldelse her.

I et interview, snakker Matt og Trey om, at de havde brugt youtube som kritik, i forhold til The Stick of Truth, og at de hovedsageligt havde kigget på youtube kendissen, PewDiePie. De ville gerne leve op til forventningerne efter TSOT, og leverer det dobbelte. Man må sige de kommer vidt omkring i The Fractured But Whole – Ligefra en slåskamp på en stripperklub, til et baglokale med 2 præster der bruger nogle meget seksuelle våben. Så lever The Fractured But Whole op til sin forgængers succes?

The Fractured But Whole foregår dagen efter The Stick of Truth, så hvis man ikke har spillet Stick, så kan man måske godt blive en anelse forvirret. Der vil være mange referencer, som der måske vil gå tabt. Men udover det, vil der stadig være en masse nye referencer og jokes.
Du er det nye barn på gaden, og din avatar bliver så en del af South Park universet. Gennem dit playthrough vil der være en masse forskellige kostumer at få fat i, samt nyt hår, make-up mm.

Stan, Kyle, Cartman, Kenny og alle de andre er i nu iført deres supehelte aliasser, da en forsvunden kat tiltrækker deres opmærksomhed. Der er nemlig en dusør på 100 dollars, til de som finder katten. Dette fungerer som et springbræt, ind i spillets større kontroversielle handling, da vores venner pludselig bliver en del af en større sammensværgelse.

I The Fractured But Whole er kamp systemet blevet opdateret, og er blevet gjort mere interaktivt. Det er nemmere at korrigerer sig, og du har nu mulighed for, at bevæge dig i kamp arenaen.
Ens avatar har et meget interessant tarmsystem som gør, at man kan bruge sine prutter til sin egen fordel. Det bliver simpelthen ens stærkeste våben, og spillets gimmick. Det lyder meget barnligt med prutter som våben, men i sand Trey og Matt stil, giver det faktisk mere mening end man lige tror.
Byen South Park er mere tilgængelig, med flere hemmeligheder, såsom en masse Yaoi (en japansk kunstform, hvor man tegner mænd i et homoseksuelt forhold), Big Gay Al’s forsvundne katte og meget, meget mere.

Jeg er stor fan af South Park, så dette spil appellerer til mig på alle tænkelige måder. Jeg har flere gange gennem mit playthrough været nødt til, at pause grundet grineflip. Der er så mange fede referencer, tabuer og mere som bliver formidlet på de latterligste måder.

Derudover, så skal man selv lave sine evners baghistorie, eller rettere, Cartman hjælper en igennem det. Men dette er lavet på sådan en fantastisk måde, at der er grunde til at spille spillet forfra flere gange.
Spillet er proppet med racisme, snævertsynet mennesker, på et meta niveau som er så formidabelt, at man må klappe i hænderne.
Allerede fra hvor du laver din karakter, er der racisme og over-the-top jokes.

Gameplayet er super godt skruet sammen. Det er meget bedre end TSOT. Dialogen mellem karakterene under kampene er fantastiske. De snakker på tværs af hold, og karakterer, så du vil opleve en masse forskællige kommentarer, afhængigt af hvem du har på dit hold, eller hvem du kæmper i mod.
En af spillets gimmicks er også selfies. Du skal have så mange følgere på “Coonstagram”, som muligt. Nogle selfies kræver bestemte tiltag, og det føles belønnende at få fat i dem.

Hvis du er er fan af South Park, politisk ukorrekte jokes, eller generel latterlighed, så skal du prøve The Fractured But Whole. Der er så mange sjove elementer i spillet, som man ikke må gå glip af.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægDanmarks første 4DX-sal åbner i Nordisk Film Biografer Aarhus C
Næste indlægAnmeldelse: The Kingsman 2-Movie Collection
Inkarneret Nintendo veteran. Jeg har altid elsket Nintendo, specifikt for Zelda franchisen. Jeg har været med på Nintendo-bøljen siden jeg var 4 år gammel - da jeg for første gang spillede Super Mario 64. Da Ocarina of Time så kom ud, fik jeg en metaforisk lussing, og blev for alvor bidt af spil verden. Siden da har jeg lagt mig ud med stort set alt gaming på markedet. Der er ikke en genre jeg foretrækker over en anden, da jeg mener at alle typer spil er et stykke kunst i sig selv, og bør opleves på godt og ondt. Giv mig lidt Fire Emblem, noget JRPG og noget Zelda, så skal jeg nok give dig en highfive!
south-park-the-fractured-but-whole-anmeldelseHvis du er er fan af South Park, politisk ukorrekte jokes, eller generel latterlighed, så skal du prøve The Fractured But Whole. Der er så mange sjove elementer i spillet, som man ikke må gå glip af.