Lysfanga: The Time Shift Warrior, som vi første gang stiftede bekendskab med på Gamescom 2023, virker på overfladen som et standard isometrisk action adventure. Der er en fin historie om en heltinde, Imë. Du finder en traditionel RPG-model hvor du skal udforske og forbedre dine evner gennem spillet. Det er alt sammen korrekt selvom jeg synes at Lysfanga bringer helt nye ideer frem i lyset.

Du spiller som nævnt som heltinden Imë. Kulissen er Antala der er en del af oldtidens Persien. Her har Qhomera, Tidens Gudinde, forseglet ondskaben og skabt Lysfanga til at beskytte riget. Det er så snedigt indrettet at når en Lysfanga dør, så går evner og forpligtelser videre til den næste. Det er så her Imë og hendes tvillingebror Kehor kommer ind i billedet. Imë forfølger kaldet som Lysfanga mens Kehör søger viden og magt. Der er nu gået 500 år og det onde er tilbage i Antala. Seglet til verdenen Raxes er blevet brudt og området er fyldt med fjender. Imë opsøger Qhomera og får del i gudens evner. Som i ethvert andet computerspil så sker det drypvis gennem hele spillet. Den første evne er at kunne spole tiden tilbage. Du har sikkert gættet at det hele har tid som omdrejningspunkt.

Så skal du ellers igennem masser af forskellige opgaver som løses gennem kamp og snilde. Hver gang du dør bliver du bragt til live igen. Så starter tiden forfra med den undtagelse at dit spøgelse, kaldet Remnant, gør nøjagtigt de ting du selv gjorde indtil du døde. Så tænker du sikker, ja men jeg kan da bare undgå at dø. Det er sådan at du kun har en begrænset tid til hver bane. Så når tiden er gået dør du automatisk og bane starter forfra med de Remnants du har fået skabt. Du har også kun et begrænsetr antal Remnants til rådighed i hver bane. Så det hele kommer ned til en analyse af hvad du kan når inden for tiden og hvor mange Remnants du skal bruge for at komme igennem et område. Du kan se et eksempel på et af de tidlige områder i videoklippet nedenfor.

Det med bare at prøve sig frem er ikke nødvendigvis en god plan. Du skal ikke langt ind i spillet før du skal holde tungen lige i munden for at holde styr på hvilke handlinger du har sat dine Remnants til. Der bliver samtidig tilføjet flere fjender, bl.a. nogle som er forbundne så de skal dræbes på samme tid for ikke at genopstå. Der er portaler der enten åbner eller lukker områder, så du skal tænke over i hvilken orden du tackler de forskellige elementer. Noget af det jeg synes er rigtigt velfungerende er at der introduceres nye elementer i et jævnt tempo så der hele tiden er nye udfordringer. Det holder sådan en som mig på tæerne så hvert område føles nyt og spændende. Ja bevares nogle gange kunne jeg bruge lidt mere tid til at lære ny spilmekanik, men nu er det jo et spil med tid som omdrejningspunkt. Det skal også nævnes at det er et utrolig smukt spil med masser af detaljer.

Selvom jeg mange gang tænker, at nu kan der ikke være mere nyt at finde på, så kommer der et spil som Lysfanga: The Time Shift Warrior. Det er ikke den store gribende historie der ligger bag. I stedet er der lagt vægt på masser af rov (loot) og et fornøjeligt kampsystem hvor du arbejder i tid og rum. Lysfanga: The Time Shift Warrior er din tid værd.

P.S. Det spilles bedst med en kontroller.

Tak til MI5 Communications og Sand Door Studio for at gøre denne anmeldelse mulig.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægMere gameplay fra Banishers: Ghosts of New Eden
Næste indlægI dag begynder salget af den nye OnePlus 12R i Danmark
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
lysfanga-the-time-shift-warrior-anmeldelseSelvom jeg mange gang tænker, at nu kan der ikke være mere nyt at finde på så kommer der et spil som Lysfanga: The Time Shift Warrior. Det er ikke den store gribende historie der ligger bag. I stedet er der lagt vægt på masser af rov (loot) og et fornøjeligt kampsystem hvor du arbejder i tid og rum. Lysfanga: The Time Shift Warrior er din tid værd.