EA tager os 10 år tilbage i tiden med udgivelsen af Need For Speed Hot Pursuit Remastered. I 2010 blev spillet som er udviklet af Criterion Games udgivet til PS3, X360 og PC. Bare for at sætte det i historisk perspektiv. Det er nu ude i en Remastered udgave hvor grafik er pumpet op til det som mere tidssvarende hardware kan levere. Vi har spillet på PlayStation 5 selvom det er udkommet til både PS4, XO, XSX, PC og Switch. Vi har spillet i Kvalitets indstillingen som giver 4K 30FPS og vil du gerne have 60FPS kan du vælge ydelse og så få 1080p opløsning. Begge del er fine på hver sin måde.

Det er faktisk fjollet at vælge 4K 30FPS for du har ikke rigtigt tid til at nyde de smukke scenerier. Det giver meget mere mening at 60FPS så du i højere grad kan nyde de flydende animationer når din bil havarerer eller du laver et spektakulært take down. Nå men vi har valgt at lave små videoklip fra spillet for at vise hvordan man lavede aracade spil i 10’erne. Der er faktisk ikke ændret til store på gameplay siden i forhold til den oprindelige udgave. Der er kommet bedre grafik, flere kosmetiske elementer i banerne og så en garage hvor du kan nyde de biler du får låst op for undervejs. Det er det gode gamle princip om at du ikke skal ændre på noget som virker. Og virker det gør det. Der er ikke spildt tid på en nyttesløs historie der skal forsøge at retfærdiggøre hvorfor du lige har adgang til biler i millionklassen som er produceret i ganske begrænsede antal. Eller hvordan et land som USA hvor den offentlige sektor basalt set er gået fallit kan have tilsvarende biler som patruljevogne.

Du spiller både som gaderæser og betjent hvor du på skift kan vælge nogle af de mange forskellige missioner. Der er de klassiske hvor du kan komme fra 1 punkt til et andet så hurtigt som muligt, gaderæs hvor det gælder om at vinde og forfølgelser hvor du skal stoppe en eller flere ulovlige gaderæsere. Du har også en mulighed for at tage en af bliver i garagen og formålsløst kører rundt i det imponerende område. Hver gang du låser op for en ny bil så får du en præsentation af det nye vidunder. Det sker både i form at en visuel gennemgang som akkompagneres af en fløjlsblød kvindelig stemme (skrev jeg den var sexet? nej det må man sikker ikke mere). Gennem de forskellige løb får du også adgang til sømmåtter, vejspærringer, helikopter og den eksotiske EMP som kan lukke et køretøj ned kortvarigt. Som betjent er det afgørende at du bruger dine støttefunktioner på bedst mulig måde og som gaderæcer så kan du pille dine modstandere ud af løbet. Det er underholdende.

Der er også mulitiplayer for op til 8 spillere og for lige at prøve det så var jeg nød til at vente til spillet faktisk udkom. Det er uden de store overraskelser. Der er cross play så du kan spille med venner på andre systemer. Mit favorit spiltype er Most Wanted hvor en spiller skal forsøge at undslippe de andre. Nej det kommer der ikke video fra fordi jeg er godt nok ikke særlig god til bilspil. Nå men det forhindrer mig ikke i at have sjov med de mange forskellige udfordringer for at låse op for flere biler. Når du ser nogle af de kosmetiske tilpasninger er de også nye i forhold til den originale udgivelse.

Need For Speed Hot Pursuit Remastered er en klassiker opdateret til seneste teknologi. NFS’s DNA stammer helt tilbage fra 1998 og de glade dage hvor det var tilladt aggressivt at smadre modstanderne af banen uden det fik andet end kosmetisk effekt på din bil. Der er bare en stor tilfredsstillelse. Need For Speed Hot Pursuit er en fornøjelse.

Tak til EA og LEAD Agency for at gøre denne anmeldelse mulig. NFS Hot Pursuit Remastered som er anmeldt på PlayStation 5.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægAssassin’s Creed Valhalla – Anmeldelse
Næste indlægAnimal Crossing: New Horizons november pakke
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
need-for-speed-hot-pursuit-remastered-anmeldelseNFS’s DNA stammer helt tilbage fra 1998 og de glade dage hvor det var tilladt aggressivt at smadre modstanderne af banen uden det fik andet end kosmetisk effekt på din bil. Der er bare en stor tilfredsstillelse. Need For Speed Hot Pursuit er en fornøjelse.