Hvis du var PlayStation tilhænger for lidt over 10 år siden, så havde du helt sikkert den første transportable konsol fra Sony, nemlig den lille håndholdte PSP. Der udkom et væld af diverse spil til den, nogle mere mindeværdige end andre. Men et af de spil eller serier af spil, man ikke lige sådan glemmer, er Patapon.

Efterfølgeren, Patapon 2 Remastered, er nu udkommet i en ny udgave på PlayStation 4. Er Patapon 2 Remastered som du husker spillet? I den grad!

Patapon 2 som før var forbeholdt den lille skærm på Sony PSP, er nu endelig ude på PS4. Hvis du ikke lige er helt med på hvad Patapon er, så er det en mikset genre af rytme og strategi. Du er en gud der hersker over en stamme. Din stamme tager på togter og missioner, men kun efter din befaling. Ved brug af trekant, cirkel, firkant og X slår du takten på 4 trommer, der alle får din stamme i bevægelse eller angriber.

Det er med at have rytmesans når man komme godt igang med at bruge alle knapperne, for sværhedsgraden stiger med hver bane. Rammer man for meget ved siden af den rytme der er lagt an, kan det godt være en smule frustrerende. Men med tiden bliver man også bedre og bedre. Det gælder trods alt din stammes liv!

Men hvad angår rytmen, så kan det være svært at ramme rigtig. Hver gang. Men, rammer man forkert for ofte, så skal du starte forfra. Det er knap så godt hvis dit tv måske er få milisekunder bagud med lyden, så kan du godt vinke farvel til at komme hurtig fremad i spillet. Her anbefaler vi at bruge headset, det hjælper gevaldig og her er ingen lag i lyden.

Missionerne man tager på er meget simple i starten og her skal du kun gøre brug af én knap til at slå rytmen an. Men med tiden bliver det mere avanceret og til sidst skal du bruge alle dine fingrefærdigheder på alle fire knapper til at besejre fjenderne.

Når du ikke er på missioner med din stamme, skal man tilbage til hjemmebasen kaldet Patapolis. Her kan dun stamme blive opgraderet ligeså kan du også lave nye krigere. Hvis du har brug for et lille afbræk, så kan du spille minispil. Det er også i din base i Patapolis, at du bla. får fat på ressourcer til opgradringer.

Har man spillet Patapon på PSP i tidernes morgen, så er der ikke forandret særlig meget. Men det er nu fedt nok med disse remaster spil, så en gammel klassiker lige får lidt liv i sig igen og muligvis nye fans. Patapon 2 Remastered er et lille spil man sagtens kan hygge sig med i lang tid. Den er nu slet ikke så tosset.

TL;DR
Vurdering:
Forrige indlægMurder by Numbers udkommer 6. marts
Næste indlægMilSpec Jaybird VISTA trådløse hovedtelefoner
En ung fyr fra det Nordjyske. Vokset op med spil lige fra Commodore 64 og til nutidens konsoller. Holder af et spil med en fed historie og action. Er en gut med lidt for mange spil og alt for lidt tid. Arbejder til daglig på et lager, men i fritiden handler det om livet med fruen og spil. PSN - Xbox Live - Steam @ MrJonasDK
patapon-2-remastered-anmeldelsePatapon 2 Remastered er akkurat som du husker den. Fyldt med charme, hyggelig gameplay og sød skarp 4k grafik, ligesom en PlayStation klassiker skal være i nutiden. Spillet er for de store og for de små, i alle aldre. Kan man lide rytme spil, så er den her lige hvad du mangler.