Pokemon Sword og Shield anmeldelse

Spillet er jo enormt!

Pokémon serien vokser stille og roligt på Nintendo Switch. Nu er turen kommet til Pokemon Sword og Shield.

Lad os starte med at skrue tiden tilbage til 2018. Det var året hvor det første Swith Pokémon spil så dagens lys. Vi var vilde med Pokémon Lets Go. Og med al den opmærksomhed spillet fik fra fans verden over, vidste vi det var starten på noget nyt og godt.

Det fik fans også ret i, for nu er Pokemon Sword og Shield nemlig en realitet. Vi har haft fat i begge versioner af spillet, og giver jer en samlet anmeldelse af begge spil.

Først og fremmest er det måske en lille ide at se på, hvad forskelle der er på de 2 spil. Det er nemlig lavet som vi så det med Lets Go spillene. Den eneste forskel der sådan set er, er at spillene har eksklusive Pokémon. Så det er op til en selv hvilke mons man helst vil have fingrene i.

Det skal med det samme sige, at man ikke er tvunget til at have fat i begge spil for at fylde sit Pokédex. Man kan til hver en tid bytte Pokémon med venner eller tilfældige over nettet.

Nu da vi har fat i at bytte Pokémon, så tilbyder Pokemon Sword og Shield på en meget lækker feature. Man kan nemlig (hvis man har Switch Online) bytte Pokémon med tilfældige. Dette er en super fed måde at få nye mons i sit dex.

Der har været meget tale om at fans gerne så at man kunne få alle Pokémon der er i Pokemon Sword og Shield. Men det er måske for meget forlangt. Det er dog godt på vej, for spillet har nu over 400 Pokémon man kan tilføje til sit Pokédex. Så man må sige at der er god mulighed for at spillet bliver et af dem man bruger meget tid på.

Pokemon Sword og Shield byder på en vild verden som man aldrig har set før i spillene. For det første så er den verden man begiver sig ud i kæmpe! Man spærre øjnene op når man ser det kort der er i spillet, og tænker at så stort kan det ikke være. Men det er det faktisk.

Noget som giver en masse opmærksomhed i spillet, er det som der kaldes Wild Area. Dette er et område hvor du har mulighed for at møde andre trænere. Men ikke nok med det, så er der også mulighed for at kæmpe imod vilde Pokémons sammen med dem.

Dette tiltag er vi vilde med. Vi kender det ret godt fra Pokémon GO. Nu er det så bare taget skridtet videre, og bragt til den kære Nintendo Switch. Muligheden for man kan få hjælp til at nedkæmpe de store Pokémon er der også. Men det kan ikke anbefales da spillets AI ikke er for kloge i disse max raids.

Ud over at nedkæmpe vilde raids, er der en masse andet man kan tage sig til i spillets Wild Area. Man kan slå teltet op og campere. Gør man det kan man aktivere sine Pokémon man har på holdet og endda lave mad til dem. Det er sjovt i starten, men i længden bruger man det nok ikke så meget.

Tit og ofte så er det selve spillets historie del der ligges vægt på. Men det lader ikke til det er den vej man er gået i Pokemon Sword og Shield. Man følger selvfølgelig sin figur og personens vej imod at nedkæmpe de 8 Pokémon centre der er. Men det er ikke det vi ser som det man bruger mest tid på.

Det som tiden bruges mest på her, er at rende rundt i Wild Area og finde nye Pokémon. Det bliver man aldrig træt af. Og med det kæmpe dex der er, så er det nok en god ide at have lidt tålmodighed med i tasken.

Om man vælger Pokemon Sword eller Shield, så er det et spil der burde stå på alles spil hylde. Det er et spil fuld af underholdning, og er spillet der bliver ved med at give.

Ud over hvad der er i spillene nu, så kommer der mere til med tiden. Game Freak har valgt at bygge på historien blandt andet. Dette kan man udforske i nær fremtid. Det starter i slutningen af juni med første pakke. Det kommer af 2 omgange og tilføjer nye områder, nye Pokémon og meget mere.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægPlayStation Plus titler for februar
Næste indlægNy gameplay trailer fra Overpass
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
pokemon-sword-og-shield-anmeldelseOm man vælger Pokemon Sword eller Shield, så er det et spil der burde stå på alles spil hylde. Det er et spil fuld af underholdning, og er spillet der bliver ved med at give.