Nintendo Switch Lite anmeldelse

Håndholdt gaming har fået level up!

Nintendo Switch er i omegnen af 2½ år gammel, og man kan ikke rende fra at den stadig er vanvittigt populær. Nu har den fået en lillebror. Vi ser nu nærmere på Nintendo Switch Lite.

Dem som kender Nintendo Switch, ved det er en hybridkonsol. Det betyder at den både fungere som en normal spille konsol og en håndholdt konsol. Med Switch Lite går Nintendo en lidt anden vej.

Nintendo Switch Lite er en konsol som kun er beregnet som en håndholdt konsol. Man har fjernet vibrationen, gjort den mindre og lavet Joy-Cons som faste controllere.

Det har skabt en hel del debat på nettet, da nogle ikke vil købe sådan en fordi den kun kan spille håndholdte spil. Men dette kan man jo hurtigt skyde ned igen, da det jo er det der er formålet med denne lille nye konsol.

Man kan selvfølgelig allerede få en original taske til den. Det kan varmt anbefales.

Inden vi kommer for godt igang, kan jeg lige tilføje, at den ikke understøtter de spil der kun kan spilles i dockén. Men det siger vel næsten sig selv. Alle de spil der kan spilles i håndholdt på Switch understøtter den. Dette gælder både digitale og fysiske spil.

Glæden og forventningen var stor da den blev pakket ud for første gang. For det var spændende at se om Switch Lite kan hamle op med sin meget populære storebror.

En “sjov” lille oplevelse var da konsollen skulle sættes op til spil første gang. Jeg ville selvfølgelig linke den til min oprindelige Nintendo konto. Dette kunne jeg så ikke da den skulle opdateres først. Så måtte oprette en ekstra bruger for at opdaterer den, for så at sætte min Nintendo konto bruger op. Og der efter slette den ekstra bruger. Lidt kluntet, men en spøjs oplevelse.

Det skal selvfølgelig ikke ses som en konkurrent til den oprindelige Switch, da de har 2 forskellige formål. Men ser man den som ren håndholdt konsol, så er den genial.

Noget man først og fremmest ligger mærke til, er den venstre controller har fået byttet 4 knapper ud med en D-pad. Dette falder med stor sikkerhed i god jord her. Det gør den ellers ret gode kontrol perfekt.

Og nu da vi er ved kontrollen, så må jeg sige, at den ligger jo nærmest perfekt i hånden. Den oprindelige Switch kunne til tider godt virke lidt stor når man spillede i håndholdt. Det oplever man slet ikke med Switch Lite. Den har lige præcis den størrelse den skal have.

Skærmen på den oprindelige Switch er 6.2″ hvor den er 5.5″. Men selvom der er den størrelses forskel, kører de med samme opløsning, så man kan ikke se eller mærke forskel på de 2 når man spiller. Det er blevet testet godt igennem, og oplevelsen er den samme hvad præstationen angår.

Størrelses forskellen ser ret vild ud. Men når man spiller er det ikke noget man tænker videre over.

Man skal ikke lade sig snyde at konsollen har fået et batteri med mindre kapacitet. For da man har fjernet vibration og forbedret visse dele, har det også givet konsollen bedre batteri tid. Det giver os i omegnen af 1 times mere spilletid i forhold til den originale Switch.

Oplevelsen med Switch Lite bliver bedre og bedre jo mere man spiller med den. Den oprindelige Switch er rigtig god som håndholdt konsol. Men når vi taler om Switch Lite, så er det svært at lade være med at sige, det er en perfekt håndholdt konsol.

En ting der måske godt kunne have været tilføjet Switch Lite var en kickstand, som der er på den originale konsol. Man har jo muligheden for at oprette forbindelse til eksempelvis Joy-Con eller Pro Controlleren som ekstra udstyr.

Men da den mangler denne kickstand, så er man nødt til at sidde med den i skødet eller være kreativ. Har set et sted på nettet at folk bruger deres Wii U stand til at stille den i. Så det er sådan set kun fantasien der sætter sine grænser her.

Så hvis der skal summeres op så ligger super godt i hånden, og den har lige den størrelse man ønsker. Ud over den længe ventede D-pad er de andre knapper på konsollen markant forbedret. Man kan virkeligt mærke der er kælet godt om produktionen af Switch Lite.

Den kan købes i 3 forskellige farver indtil videre.

Switch Lite er den bedste håndholdte konsol på markedet nu. Har du ikke en Switch eller vil du have en ren håndholdt en, så er Switch Lite vejen frem. Om du skal på tur eller bare sidde i sofaen, så er den genial til formålet.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægThe Surge 2 anmeldelse
Næste indlægPlayStation Now får ny, lavere pris og udvider biblioteket
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
nintendo-switch-lite-anmeldelseSwitch Lite er den bedste håndholdte konsol på markedet nu. Har du ikke en Switch eller vil du have en ren håndholdt en, så er Switch Lite vejen frem. Om du skal på tur eller bare sidde i sofaen, så er den genial til formålet.