Final Fantasy universet er uendeligt. Enten bliver det udvidet med nye spil, ellers får vi en Remastered udgave. I dag er det udgivelses dag for Final Fantasy VIII Remastered som lander på Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One og PC. Vi har taget fat i PlayStation 4 versionen.

Hvis vi starter med at skrue tiden tilbage til 1999. Det var året hvor Final Fantasy VIII landede på den originale PlayStation konsol. Jeg husker det tydeligt, for jeg havde spillet Final Fantasy VII med stor glæde, så det var som juleaften da den nyeste udgivelse landede i butikken.

Final Fantasy VIII var en stor revolution den gang det udkom. Det havde det vildeste kort spil som ekstra “mini spil” i selve spillet. Men ud over det var man jo blæst væk af de grafisk tunge videoer og grafikken i selve spillet. Jeg husker tydeligt min første weekend med spillet, da jeg sov meget lidt og sad klistret til min skærm. Det var ikke sjovt at skulle på arbejde mandag morgen igen.

Nu er spillet så endelig kommet, så man ikke behøver at hive sin PlayStation 1 frem for at spille det. Nyheden i denne Remastered version, skal findes i at det er finpudset grafisk, så det ikke er så kantet. Ud over det er det lavet så det bare er bedre at se på.

Noget som er populært i de nye genudgivelser af Final Fantasy serien, er muligheden for at “snyde” sig igennem spillet. Man kan både spole i tiden og gøre sig uendeligt stærk på ingen tid. Muligheden er en sjov feature for dem der har spillet det og gerne vil frem til et punkt i spillet. Personligt syntes jeg ikke det burde være i et spil, men det er jo en smags sag.

Det er jo herligt at være på eventyr sammen med Squall igen. Man kan ikke andet end at glæde sig til han møder Riona og alle de andre i spillet. Selvom jeg har gennemført den originale titel mange gange, så er det et genspil værd. Det sidste savegame jeg havde i spillet på et enkelt spil talte 180 timer, så der er allerede sat meget tid af til at spille det igen.

Man kan godt mærke at man sidder med et spil fra 1999. Billedopdaterings hastigheden var bare noget andet den gang. Og den såkaldte grafiske lag, var meget normal den gang. Det er en ting man lige skal vænne sig til her i 2019. Men når man så er kommet sig over det, så er man bare klar til endnu en omgang Final Fantasy VIII.

En force i Final Fantasy serien er man ligger stor vægt på historien den holder. Det gør den med sikkerhed også i Final Fantasy VIII Remastered. Den er velskrevet og man lever sig hurtigt ind i rollen som Squall.

Personligt syntes jeg det var ærgerligt man gik væk fra det turbaserede kampsystem i de nye Final Fantasy spil. Så det var herligt at skulle skiftes til at tage et valg i en kamp igen. Turbaseret kamp holder stadig i 2019, og længere er den ikke.

Final Fantasy VIII Remastered holder 100% i 2019, og er endnu et gennemspil værd. Har man ikke stiftet bekendtskab med serien, så er dette spil den bedste grund man kan finde til at starte i dag.

Serien er delt op i særskilte historier. Så er man ny i serien kan man sagtens starte midt i. Så er du klar til et ældre spil i ny indpakning, så kig nærmere på Final Fantasy VIII Remastered.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægAstroneer lander på PlayStation i november
Næste indlægGamesCom 2019 beretning
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
final-fantasy-viii-remastered-anmeldelseFinal Fantasy VIII Remastered holder 100% i 2019, og er endnu et gennemspil værd. Har man ikke stiftet bekendtskab med serien, så er dette spil den bedste grund man kan finde til at starte i dag